Last news in Fakti

29 Юни, 2015 16:03 1 634 0

Уволниха програмния директор на БНР

  • иво тодоров-
  • бнр-
  • директор-
  • програмния-
  • уволниха

Току-що бях принуден да приема моето уволнение като Програмен директор на БНР, съобщи Иво Тодоров

Програмният директор на БНР Иво Тодоров е уволнен днес. Това съобщи самият той на страницата си в социалната мрежа Фейсбук.

Ето какво е написал Тодоров относно случая:
„Скъпи приятели,

Току-що бях принуден да приема моето уволнение като Програмен директор на БНР.

УС на БНР внезапно реши днес, че Програмният директор на БНР трябва да има висше образование "магистър" по Публична администрация. И ми беше даден срок до 16.00 ч. да представя диплома, като се знае, че нямам такава.

Това беше целенасочен ход, за да бъда игнориран.

Единствените ми "грехове" са, че не подписах контра-подписката в подкрепа на УС и сезирах ЕК за разпределението на парите по Евранет Плюс...

На печелившите, честито! „

Във втори пост в социалната мрежа Тодоров благодари на колегите си от всички програми на БНР, които му звънели вече 2 часа, за да изразят подкрепата си след решението на г-н Янкулов, Тодоров повече да не бъде програмен директор.

„Но вашата подкрепа ме успокоява, че не съм пил кафе 2 години, без да върша нищо като програмен директор. Благодаря ви!“, е написал Иво Тодоров.

„Подписах всички документи, не искам да се пазаря като "пълен задник"... Съвсем скоро ще направя пълно изявление по случая“, съобщава още той.

Утре в СЕМ ще се проведе заседание на което ще бъде обсъден конфликта в БНР.

Факти.бг припомня, че протестът на журналистите от радиото беше породен след като беше обявено, че ще посегнат на хонорарите им, вместо да бъде извършено 10% съкращение, изискано по закон. Журналистите и до сега настояват, както за оставката, както на генералният директор Радослав Янкулов, така и на целия управителен съвет на радиото. Беше поискана и оставката на шефа на СЕМ Георги Лозанов.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА