Last news in Fakti

10 Август, 2015 22:20 1 836 1

„Турски поток” поскъпна до 11,4 млрд. евро

  • турски поток-
  • газ-
  • газпром-
  • синьо гориво

Строежът на четирите отсечки на газопровода се оценява на 11,4 млрд. евро. Първата отсечка се оценява на 4,3 млрд. евро. Това предаде РИА Новости.  Първоначалните оценки бяха за 6,5 млрд. евро.

Агенцията се позовава на телеконференция с инвеститори на заместник-началника на департамента за управление на проектите в „Газпром” Алексей Серебряков.

Преди дни Интерфакс съобщи, че „Газпром” е преразгледал плановете си за строителството на „Турски поток” и в тях влизат строителството на един или два участъка на трасето от общо четири от плана.

Руската страна дори е предложила на Турция да подпише междуправителствено споразумение не за четири, а за една отсечка на „Турски поток“.

ТАСС съобщи, че Русия е направила две предложения към Турция за междуправителствено споразумение за газопровода „Турски поток“.

Руското министерство на енергетиката предаде, че предложенията са две – по едната отсечка, и по четирите отсечки.

„Ние направихме две предложения на Турция. Сега те се обмислят от турска страна", заявиха от пресслужбата на министерството.

Споразумението за едната отсечка предвижда доставка на газ само за вътрешния пазар на Турция. А споразумението по четирите отсечки включва транзита на руски газ през турска територия за европейския пазар плюс споменатата отсечка за вътрешния пазар на Турция.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 mediator37

    0 0 Отговор
    Турски паток никога няма да има. Поредните кьорфишеци на Газпром.