Last news in Fakti

24 Септември, 2015 16:17 1 123 1

Бизнесът отлага протеста срещу скъпия ток

  • бизнес-
  • ток-
  • протест

Планираният за 30 септември национален протест за реформи в енергетиката се отлага, но не се отменя.
Това е записано в позиция на четирите национално представителни работодателски организации във връзка с последните разговори с изпълнителната и със законодателната власт, съобщиха от БСК.

Работодателите запазват готовността си за повторното насрочване на протеста, ако работата по исканията им не започне.

Бизнесът е категоричен, че връщането на енергийните цени на нивата отпреди 1 август т. г. е безалтернативно.

Сред исканията им е до 1 октомври Пътната карта за реформи в енергетиката да бъде факт и да започне нейното изпълнение. За целта те очакват в кратки срокове да бъде институционализирана работната група за изработването й, включително с техни представители.

За работодателите връщането на енергийните цени на нивата отпреди 1 август е безалтернативно.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Мартин

    0 0 Отговор
    Бизнесът да не отлага, ами да действа! Вече е обществена тайна, че в основата на поскъпването на тока седят престъпни схеми на ВЕЦ-ове, за коите се твърди, че са собственост на Иво Прокопиев и Цветелина Бориславова, които дърпат и конците на "зелената" мафия в страната!