Last news in Fakti

11 Февруари, 2016 12:14 73 789 207

Какво се случва във Варна!?!

  • бензин-
  • цена-
  • бензиностанции
Какво се случва във Варна!?! - 1

Пет от най-големите вериги бензиностанции в България – OMV, Лукойл, Shell, Еко и Петрол продават най-масово търгувания бензин – А95, с от 10% до 14% по-евтино във Варна, отколкото във всичките си останали обекти в страната.

Цени на бензин А95 (в лв./л)

  София Пловдив Бургас Варна
OMV 1.93 1.91 1.93 1.72
Лукойл 1.95 1.93 1.92 1.68
Shell 1.93 1.93 1.93 1.74
Eko 1.93 1.93 1.93 1.72
Петрол 1.93 1.93 1.93 1.72

На какво се дължи тази варненска ценова аномалия?

Данъчни експерти поясниха, че във Варна няма по-ниска данъчна ставка за акциза върху горивата, което да е причина за по-ниската цена на горивото. Търсейки да намери логичен отговор на въпроса защо в Морската столица цените са по-ниски, Факти.бг реши да зададе следните въпроси на ръководството на петте вериги бензиностанции:

1. Защо продавате в своите обекти във Варна с 12% по-евтино, в сравнение с останалите Ви обекти в страната?

2. На загуба ли продавате във Варна?

3. 12% нормален марж на печалба ли е в бизнеса с горива?

4. Във всички държави, в които оперирате ли имате 12 % марж?

Факти.бг изпрати въпросите и веднага след като получим отговорите ще запознаем читателите с тях.
 

P.S.

Ако желаете да зададете допълнителни въпроси до ръководствата на водещите петролни компании, моля напишете ги в коментарите под статията.

Какво се случва във Варна!?!


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 политолог

    5 0 Отговор
    каквото е управлението такава е и държавата
  • 2 112

    9 0 Отговор
    Нека Марешки да направи и в другите големи градове по една бензиностанция и съвсем ще увяхнат "милите".
  • 3 срам ме е

    6 0 Отговор
    Така ни дерат за горивата
    ама за храните
    за тока и водата, топлоенергията ?
    дране дране на живо месо , и на никой не му пука !!!
    когато горивата скачаха - цените летяха - нещо към днешна дата да е поевтиняло заради ниските цени на горивата ????
    НЯМА такъв овчи народ !
  • 4 Гларус

    1 1 Отговор
    На Варненци горивата им евтини,но пък си нямат магистралаааа.

    Коментиран от #15

  • 5 гост

    7 0 Отговор
    Това само доказва колко зле е държавата и колко безсилна е пред бизнес, късаещ повече от половината жители на тази страна.
    Държавните органи казват, че не знаят защо е така, а реално те отговарят и имат достъп до всички цифри. Ако вие сте една фирма и не знаете защо на едно място цената може да е 12% по-ниска от друго място, то трябва да сте с психични отклонения.
    Очевидно е, Марешки продава на реални цени с минимална печалба, не се е включил в картела и прави бизнеса си така както иска. Другите го следват, понеже няма да имат достатъчн оборот, за да продължат да работят.
    Подобно нещо има и с хляба: в Ловеч мутрите държат пазара и не може никой да продава под тяхната цена, която е с 50% по-висока, ако ли някой се опита то веднага му палят бусове, залагат бомби за сплашване и подлагат семейство и познати на терор. Всеки го знае, полицията особенно, но нищо не се прави.
  • 6 jp power

    5 0 Отговор
    Ако цените на горивата във Варна са по-ниски, защото имат Марешки, означава ли това, че ако има друг БЪЛГАРИН ЗАНИМАВАЩ СЕ С ТЪРГОВИЯ НА ПЕТРОЛ и в този град цените ще са ниски. Ако е така, това означава, ЧЕ АКО БИЗНЕСА В БЪЛГАРИЯ Е НА БЪЛГАРИТЕ , ЦЕНИТЕ ЩЕ СА ПО-НИСКИ И ПАРИТЕ ЩЕ СИ ОСТАНАТ В БЪЛГАРИЯ. ОЩЕ ЕДНО ДОКАЗАТЕЛСТВО, ЧЕ СМЕ ЕВРОПЕЙСКА КОЛОНИЯ......БЪЛГАРИЯ НА БЪЛГАРИТЕ
  • 7 Мангалян

    6 0 Отговор
    Тук няма държава!Тук сме някаква територия на злото...Сега си представете,че г-н Марешки да придобие и едно електропреносно дружество,колко ли би станала цената на електричеството?! Представете си и цената на хляба,ако половината Добруджа произвежда за него...
    Цената на горивата във Варна са ниски само в района на Марешката бензиностанция.
  • 8 Гошо простото

    6 0 Отговор
    Правителството има най-много интерес от високи цени нагоривата. Както те сами си казаха в едно интервю - веднъж в хазната влизат пари от акциз, и втори път от ДДС. Бате Бойко няма интерес от ниски цени на горивата. Каквато и да е цената употребата на горива е почти една и съща, защото бизнеса така или иначе трябва да превозва продукцията или да пътува по каквато и да е служвбна работа, или лична. Разхода на гориво на годишна база е почти константа, но приходите от акциз и ДДС доста ще паднат, ако падне цената на горивото и съответно на стоките и услугите. Така че не търсете картел между търговците а между Вальо Златев и ББ.

    Коментиран от #9

  • 9 гост

    1 0 Отговор

    До коментар #8 от "Гошо простото":

    Дрънкаш глупости, акциза на литър е 1 лв. и е константа, не зависи от цената.

    Коментиран от #11

  • 10 варненец

    4 0 Отговор
    лъжа, това са цени от преди 2-3 седмици, сега най-масовия бензин е на 1,63лв.
  • 11 Гошо простото

    2 0 Отговор

    До коментар #9 от "гост":

    :) Съгласен. Моя грешка. Но ДДС си ДДС и е 20 процента, което има значение на каква сума го начисляваш и както все говорят, май тая държава разчита само 2 неща - колко ще вземем от еврофондове и колк от ДДС, което между другото го плаща обикновенния човек. Богатите имат фирмички да си го връщат.
    https://anonybulgaria.wordpress.com/2014/01/30/%D1%86%D0%B5%D0%BD%D0%B8-%D0%BD%D0%B0-%D0%B3%D0%BE%D1%80%D0%B8%D0%B2%D0%B0-%D0%B8%D0%BB%D0%B8-%D0%BA%D0%B0%D0%BA-%D0%BD%D0%B8-%D0%B3%D0%BE-%D0%B7%D0%B0%D0%B1%D0%B8%D0%B2%D0%B0-%D0%BD%D0%B5%D1%84/
  • 12 мани

    6 0 Отговор
    Вероятният отговор на бензиностанциите, ще е че са направили проучване и са установили, че във Варна живеят най-бедните хора и са решили да ги подпомогнат чрез социално дарение :)
    Инче няма какво да се лъжем към моментния световен пазар на горива това явно са по реалистичните цени, а това че в София и други градове продават над 1,90 за обикновен бензин си е чиста алчност за свръхголеми печалби, а това пък, че хората продължават да го търопят си е отделен въпрос. Щом във Варна са влезли в картелна ценова война "всички срещу един" скоро на хората из страната може да им писне и да почнат да им блокират и бойкотират бензиностанциите.
    Сега да видим, каква мъдрост по въпроса, ще каже премиера !
  • 13 ддд

    3 0 Отговор
    е как какво става
    едно с М става
    трябва да го премяхнат някак
    или президент ще е
  • 14 123455

    5 0 Отговор
    ПРЕМИЕР,
    трябва да стане,за да се направи нещо реално,
    но скачат срещу него веднага щом се кандидатира за някъде.
  • 15 гост

    3 1 Отговор

    До коментар #4 от "Гларус":

    За какво им е магистрала след като си имат море?
  • 16 7777777

    4 0 Отговор
    Първи проблясъци на пазарна икономика у нас след 25 години див капитализъм !
  • 17 Варната

    2 0 Отговор
    снимките са отпреди два месеца!
    в момента при марешки е 1.48 лв. дизела и 1.47 лв. при Еко Сливница Варна! също и при дизелор на улица девня във варна дизела е 1.48лв.
    газта е 68 ст. във възраждане варна!
  • 18 killers

    3 0 Отговор
    това е че в София живеят едни , чийто пари са от далавера със субсидии за милиони левове , другото е не заинтересованост , защото си мислят че взимат големите пари и могат да си го позволят пък дори и да е монопол на петролните компании , другото което е че се ползва метро , но какво от това , като от горивата зависят цените на храните и много прости хора има в по големите градове . Не разбрахте ли че , в тази държава трябва да се стачкува за всичко и то всички трябва да го направят , за това Гърците са хора , а ние сме маймуни ...
  • 19 прости селяни

    3 0 Отговор
    не зареждайте на тези бензиностанции , намират се и по евтини по крайните квартали , аз така правя ...
  • 20 NO COMMENT

    4 0 Отговор
    То няма държава, секи си прави кво си иска, Македония копуват от нас и продават на няма и 1,30лв, как става това е излишен въпрос в БГ
  • 21 ВЯХЕРЕВ

    7 0 Отговор
    ПРИЗИВ : БРАТЯ БЪЛГАРИ, ЗАРЕЖДАЙТЕ САМО И ЕДИНСТВЕНО ОТ МАЛКИ БЕНЗИНОСТАНЦИИ! БОЙКОТИРАЙ лукойл, омв, петрол, ромпетрол, шел или с ЕДНА ДУМА - КАРТЕЛ!
  • 22 fuck off

    6 0 Отговор
    петрола падна под 30 долара за барел , а цените при нас падат със стотинка , това си е жива държавна спекула и петролен монопол от Лукойл , те зареждат бензиностанциите . Сега е момента за голяма стачка , но на дали . Българина е един мързелив роб ,който чака всичко да му се сервира на готово , някой друг да му свърши работата ...
  • 23 магистър

    5 0 Отговор
    конкуренцията сваля цените а те милите в картел Дерат по 3 кожи
  • 24 Волен Сидеров

    2 0 Отговор
    Далавери ,какво друго -типично по нашенски-иначе не е лошо за народа това
  • 25 кр

    2 0 Отговор
    престъпници
  • 26 Данков

    4 0 Отговор
    Какво става?Да е жив и здрав Марешки и му бъдете благодарни,че разби монопола при горивата и като видите,че ОМВ е свалило също дръстично цените не се бутейте там,а си зареждайте при Марешки.Поне малко от малко човек трябва да има уважение иначе още да си караме на нафта от 2.70лв.
  • 27 abv

    5 0 Отговор
    Призовавам всички БЪЛГАРИ и КОЛЕГИ ШОФЬОРИ. НЕКА НЕ ЗАРЕЖДАМЕ В ГОЛЕМИТЕ ВЕРИГИ.ТОВА КОЕТО ПРАВЯТ С НАС Е ДИСКРИМИНАЦИЯ.НУЖНА Е СПЕШНА НАМЕСА НА ДЪРЖАВАТА.ОМБУДСМАНА ДА СЕ САМОСЕЗИРА.ЗА РАЙОНА НА ПЛОВДИВ ПРЕДЛАГАМ ДА ЗАРЕЖДАТЕ В БЕНЗИНОСТАНЦИЯ КРУИЗ НА ЦЕНИ С ДО 20 СТ. ЛО НИСКИ ОТ ЛУКОЙЛ.ДО ПРЕДИ 4 МЕСЕЦА БЯХ РЕДОВЕН КЛИЕНТ НОА ЛУКОЙЛ , НО ВЕЧЕ СЪМ КЛИЕНТ НА КРУИЗ.ДАНО МАРЕШКИ СКОРО СТЪПИ В ПЛОВДИВ.
  • 28 Наруши ли ви Марешки

    2 0 Отговор
    аналния комфорт?
  • 29 Байно

    1 0 Отговор
    Не я знам къде е на Марешки бензиностанцията, но бях на следните места във Варна - Икея, Центъра, изхода за Бургас. На Старо Оряхово бензиностанцията на Лукойл също погледнах. На всичките цената на дизела беше 1,60+-1 - 2 стотинки. Това при цена 1,85 най - евтино в Бургас.
  • 30

    3 0 Отговор
    Доколкото разбрах от човек който има малка бензиностанция в Ст Загора няма логика в момента А-95 да е над 1.67лв. ......
  • 31 asoos

    2 0 Отговор
    Не продават на загуба просто цените им са високи марешки се намира срещу Алати Кайсиева градина видях газта бе на 69 ст понеже карам на газ но и в Аксаково цената е 69ст газ
  • 32 Гост

    3 0 Отговор
    Бих си позволил да ви коригирам. Снимките и посочените цени не са актуални към 11.02.2016г. Към днескашна дата цена за литър дизелово гориво е 1,47лв. с ДДС. Следователно разликата в цена за литър гориво е повече от 12%.
  • 33 Mercedes-Benz

    5 0 Отговор
    Варненци нека зареждат само от Марешки, все пак като знак на уважение, защото ако не беше той сега още да са на старите цени. Тия нещастници от картела само по твърдия начин разбират явно, затова, въпреки че свалят и те цената, отново трябва да се бойкотират. Да се надяваме и в София да дойде г-н Марешки, защото българина е овчица и няма да се вдигне сам, тва е...
  • 34 Морков или тояга

    2 0 Отговор
    Какво да бойкотираме и да не зареждаме на големите вериги, а на малките. В цяла България цените са едни и същи и на малки и големи!!! Малките гледат по батковците каква е цената и дават 2-3 ст. надолу и раздават карти с отстъпки 15-20 ст. на редовни клиенти зареждащи повече (камиони, рейсове и др.). Марешки просто пусна отстъпката за всички това стана.
  • 35 Реалист

    1 2 Отговор
    Стадо овце! Ако вярвате на глупостите за разбит картел и т.н. За незапознатите, Марешки продава на доставна цена, маржа на печалба му е 1-2 стотинки на литър, с каква цел работи на загуба, ами всеки разсъдлив ще се досети за другите, заслужавате си съдбата.. В крайна сметка овчарят ще бъде премиер на овце.
  • 36 123

    1 0 Отговор
    В Русе има една колонка дизел -1.66 .Другите продължават да ни лъжат .
  • 37 Дизел

    1 4 Отговор
    Да се оптаме да познаем - Марешки няма да отвори обекти в София и Пловдив. Защо ли?!
    В момента всички там продават на загуба - това е ясно! Въпроса е - до кога ще издържи Марешки?! Още година, две или три?! Едва ли!
    Малко изчисления:
    Бензиностанция в София - цена 2-3 милиона.
    На ден минават 500 коли и зареждат по 10 литра т.е 20 ст. печалба на автомобили или 100 лв за цял ден! Пожлавам всеки му с 100 лв. да може да плаща 15 заплати, да изплаща кредит от 2-3 милиона и да печели.
    Иска се минимално количество мозък, за да схванеш, че под 20 ст. на литър няма как да има печалба!
    Както писах и в друг форум - Магарешки да ми звънне на мен и веднага ще му намеря 5(ПЕТ) обекта в София, които да закупи на цени до 700К лева.

    Коментиран от #41, #58, #63, #100

  • 38 Дизел

    0 4 Отговор
    До медията! Кой Ви пречи да си отворите обект и да продавате на НИСКА цена?!
    Отговор - НИКОЙ!
    Вместо да задавате ТЪПИ въпроси- седнете и и направете едно подробно изчисление - колко струва един обект, колко струва горивото и на каква цена трябва да се продава за да има ПЕЧАЛБА?!
    Не ме рабирайте зле, не защитавам монополите, но говоренето на глупости, също не трябва да се толерира.

    Коментиран от #44, #96

  • 39 цензура

    0 0 Отговор
    OMV Адрес

    Варна, 9027
    бул. Сливница №184 Super 95 1,64 лв./л Sprint Diesel 1,49 лв./л Пропан Бутан 0,71 лв./л Адрес
    Lukoil B012
    Варна, 9023
    кв. Вл. Варненчик, Ялови ниви
    Бензин A95H 1,63 лв./л
    Дизелово гориво Super Diesel 1,49 лв./л
    Газ Пропан Бутан Пропан Бутан 0,70 лв./л
    Бензин А95 с добавки ECTO Plus 95 1,88 лв./л
    ECTO Sport 98 1,93 лв./л . Това са конкретни реални цени към днес а не тези който сте написали в таблицата вие
  • 40 Понко

    2 0 Отговор
    Тоя па.... Ти за кой играеш бе?!?

    Цена на едро за дизел в момента е 1.40 лв с ДДС... помисли си пак преди да пишеш глупости...
  • 41 глупости

    3 0 Отговор

    До коментар #37 от "Дизел":

    А ти се информирай, каква е цената на едро, особено пък за такива големи вериги, и тогава прави сметки дали се продава на загуба. Никой не продава на загуба мой човек, ама Никой ! Би ли ми обяснил например, как селска бензиностанция продава днес на 1,62 лв. , чийто собственик няма пари, за да продава на загуба.
  • 42 Will

    5 0 Отговор
    Стига глупости бе.... Защо в Щатите бензина е 80 стотинки за литър???
    Защо в Европа при по-големи акцизни ставки цената е колкото у нас, че и по-ниска А....???

    Реалната цена на дизела и бензина е 1.40-1.50 - при сегашните акцизни ставки и текущата цена на петрола. Каква 1-2 стотинки печалба - средно 20 ст. е печалбата на литър при цена 1.60-1.70. Една средно-оборотна бензиностанция прави продажби до 10 тона гориво на ден - това е мин. 50-60 хиляди лева на месец печалба. За две години се избиват инвестициите. Сега печалбите са 50 стотинки и нагоре.... на литър.... Това си е пладнешки обир.... Ама като българите са говеда, никой не им е виновен. С една средна заплата - 250 литра бензин си купува. В америка са минимум 5 хиляди литра бе ей!!! В Една Чехия, Полша, Унгария - с една заплата се купуват поне тон и половина гориво.

    За какво говорим.... Бедни ще сме защото позволяваме да ни грабят... за това.
  • 43 гост

    5 0 Отговор
    Във Варна се случва това което трябва да се случва в цяла България.
  • 44 Петър Кимонов

    2 0 Отговор

    До коментар #38 от "Дизел":

    Нещо азл невдянах, ти ли сложно говориш, я пробвай пак..
    Между другото,де го onq s konq да каже нещо за за банкянската мома, че ми е скука?
  • 45 Николай

    4 0 Отговор
    Математиката ти е много слаба-500 коли по 10 литра 5000 литра-по 20 ст. на литър 1000 лева. Плюс оборота от кафе което е поне 1.50лв. а струва 20-25 ст.,минерална вода от лев нагоре -доставна цена 30ст. и така нататък.
  • 46 будала

    3 0 Отговор
    сравнете цените и авто газта, и без съмнение е налице картел, защото във всеки град всички бензинистанции продават на почти еднакви цени.една касова бележка е годно доказателство .....или може би , чакаме г-н премиера лично да се заеме с проблема и да го реши ПОБЕДОНОСНО!!!
  • 47 qqqqqqq

    1 0 Отговор
    Вчера заредих на 72ст газта от еко . Дизела беше 1.5- , Бензина 1.6.
    Обществена тайна е че в София заплатите са над 1000 лв. А във Варна познавам много хора който се скъсват от работа за 400 - 500лв . Така че софиянци да не се сърдят че горивата им са скъпи.

    Коментиран от #66

  • 48 mediator37

    3 0 Отговор
    Да е жив и здрав господин Марешки!
    Въпросите са:
    Трябва ли да чакаме Марешки да направи освен аптеки и бензиностанции,
    - електроразпределителни дружества;
    - топлофикации;
    - магазини за месо и колбаси;
    - магазини за компютри, телевизори, таблети и джиесеми;
    - магазини за мебели;
    - банки;
    - застрахователни дружества.
    Благодарение на този човек- Марешки, лъснаха като свински м.ди в рядка кал, кражбите на монополите.
    И пак казвам- Да е жив и здрав Марешки !!!
  • 49 ivan

    2 0 Отговор
    Цената на едро на дизел със транспорт до базата ни е 1.40лв ... Говоря за 2000литра (толкова горим средно на месец) ... За бензиностанции,които правят по 500-600тона на месец продажби - вярвам ще има и още отстъпка.... Вие си правете сметката за кви печалби става на въпрос... И при цени от 1.90лв/за литър като вземат да ми обясняват колко са щедри като ми дадат 5ст отстъпка - направо ми идва да се разплача от умиление :)

    Коментиран от #108

  • 50 Калински

    2 0 Отговор
    Дизела в момента е 1.47 :) снимките са стари ;) колкото повече падат цените само във Варна толкова повече си давам сметка как ни дерат кожите години наред.
  • 51 гост

    2 0 Отговор
    къде си катъре, да ни обясниш за силния долар, слабото евро, и търсене и предлагане? Къде си ТРОЛ?
  • 52 Добричлия

    2 0 Отговор
    Отдавна цената на горивата във варна не е такава. Мога да ви изпратя снимки. При Марешки и ОМВ е 1,48лв., в Лукойл е 1,47лв.

    Коментиран от #65

  • 53 гост 2

    2 0 Отговор
    По долу бе писано за това, че дефакто правителството и управляващите имат интерес от по-високите цени на бензина, понеже вкарват повече пари в бюджета. Не става въпрос за Герб в частност, а за всички досега, които не са си мръднали пръста да пресекат монополите и картелите. Повече пари в бюджета, повече пари разпределени към "наши" фирми по различни направления. Разпределението е аналогично на това на еврофондовете. Всичко потъва в офшорките. Искате политиците да работят за нас?! Е как да стане? Да ощетят себе си ли? Отделно, че нямат нито морал, нито страх. Е поне, покрай Марешки лъжата им лъсна яко. Сега много по трудно ще обясняват "пазарната" икономика в "демократична" България. Поредното доказателство, че всички управляващи от 89 насам, не работят в името на тези, които ги избират. Въпросът е, защо ги избираме тогава или по-скоро защо нямат страх от нас?
    С всичко е така в тази страна, уви. ...интересно, дали след година, когато цените на петрола се върнат към нормалните си нива, горивата ще скочат пропорционално на скока на петрола прямо сегашната цена. Може спокойно да очакваме цени от 5 лв. /л. - нагло, но не невъзможно. Кой казва, че САЩ са страната на неограничените възможности?....България е!!!
  • 54 гост

    4 0 Отговор
    Така е,във Варна е най евтино, и то благодарение на една бензиностанция - на Марешки. И знаете ли, ако той пусне хората в почивка за седмица, цените ще скочат като в София.
    И какво, почнахме да зареждаме в големите вериги които продават на по ниска цена, никой вече не се реди при Марешки.
    ЗАСЛУЖАВАМЕ МАРЕШКИ ДА СЕ ОТТЕГЛИ И ДА НАЛИВАТЕ ПАК ОТ ДРУГИТЕ ГОЛЕМИ ФИРМИ.
  • 55 тоя пък

    2 0 Отговор
    Тогава как става плащането на всичко?Щом не изкарват веригите за заплати,кредити и за другите разходи сам се светни дали печалбата им е 1-2ст.на литър.
  • 56 slavi

    2 0 Отговор
    И аз искам да питам нещо. Защо една и съща верига, визирам Лукойл, продава във Варна горивата на тези цени а в другите населени места на бензиностанциите от същата верига, цената е 2лв ? Ние, извън Варна, второ качество коли ли караме, второ качество хора ли сме ???? Кога ще станат такива цените навсякъде ?
  • 57 Аи стига бе

    5 0 Отговор
    Шшш пичове в Македония нафтата е 1.30 ! За кво говориме. Кога ли ще имаме държава ???
  • 58 PROFESIONALISTA

    2 0 Отговор

    До коментар #37 от "Дизел":

    Господин умнико, айде обясни ми защо е необходимо в калкулацията на цената да участва непременно вноска към банката за заплащане на кредит по закупуване на бензиностанция? Имаш пари, отваряш бензиностанция, нямаш пари- храниш банките! Не е нужно всички да ги храним. На Марешки не му трябва кредит, следователно и в ценат а му не се калкулира ХРАНТУТЕНЕ НА БАНКЕРИ КОСТЮМАРИ, а вследствие на големият оборот, крайната му печалба е дори по-голяма от на всяка франчайз бензиностанция с големи "нормални" цени, която хрантути по 10 души персонал на смяна и която дава 90% от печалбата си на банката. Марешки обслужва над 2000 коли на денонощие със две смени от по 5 души, които просто не спират за повече от 2 минути работа- колкото да идат до тоалетна. Ето защо ще му се получат нещата.

    Коментиран от #105

  • 59 Варненец2

    3 0 Отговор
    Да е жив и здрав г-н Марешки!
  • 60 бъ7ь

    3 0 Отговор
    Българина е свикнал да търпи. Сега му вземат приборите от масата и той нехае, вика си добре е нали съм на работа. Утре ще му вземат паницата с манджата и той пак ще си каже нали съм на работа с мизерна заплата. В други ден ще остане без нищо, но ще трябва да плаща данък въздух, отново ще си каже нали имам работа .... Чака някой да го оправи, Е ОПРАВЯ ГО, ЗДРАВО ГО ОПРАВЯ
    В место да се бори българина, чака. Кво чака
  • 61 kyustendilec

    2 0 Отговор
    Аз зареждам дизел в Македония на 1.27 разликата със цените в София и Кюстендил е 60ст.
  • 62 Кюстендилец

    1 0 Отговор
    Но до колкото знам македонците нямат акциз на дизела
  • 63 PROFESIONALISTA

    2 0 Отговор

    До коментар #37 от "Дизел":

    Аз не мога да разбера защо НИКОЙ ОТ ТУК ПИШЕЩИТЕ колеги не се сети да спомене например веригата бензиностанции "ИВОНИ", която много преди Марешки продаваше на тънки цени бензин, нафта и газ, и една от най-вървежните им бензиностанции след тунела на магистралата Сф-Варна, винаги беше, и сега все още си е ПЪЛНА С ПОНЕ 6-7 КОЛИ постоянно! Ама там няма 5 касиерки и 5 оператора и 2-ма " мениджър-екип", ами има ЕДИН ЕДИНСТВЕН ОПЕРАТОР-КАСИЕР с една заплата вместо 12. Е, вярно няма лъскава тоалетна, миришеща на китайски ароматизатор от 10 лв за литър, няма и "висококачествени" закуски наблъскани с консерванти и трайност от по 2 седмици, няма и автокозметики и аксесоари, но ИМА НИСКА ЦЕНА НА ГОРИВАТА. Точно това прави и Марешки, и не е първият, който се е сетил, просто е най-широкомащабния бизнесмен, който се е захванал с това. И пред вид факта, че зад гърба му е един от 10-те най-влиятелни руснаци на планетата, повярвайте- НИКОЙ НЕ МОЖЕ ДА ГО СПРЕ. Естествено пазарът на горивата е само МЕТОД към ПЪТЯ за постигането на ЦЕЛТА, която никой тукашен читател дори няма идея каква е, но така или иначе- остава ни само да се възползваме от ситуацията докато можем.

    Коментиран от #107

  • 64 Нереален

    1 0 Отговор
    Хора, не се карайте, просто зареждайте само там. Целта е да отвори и в Бургас, че не мога всяка седмица да идвам до Варна. :-D

    Коментиран от #99

  • 65 aaaaaaaaaa

    1 0 Отговор

    До коментар #52 от "Добричлия":

    ами то това е важното . че разкова монополите и свали цените.
    за теб това малко ли е, сламар?
  • 66 PROFESIONALISTA

    2 0 Отговор

    До коментар #47 от "qqqqqqq":

    Това е така, но софиянци плащат много повече от варненци за елементарни житейски неща- например за да отидат до работното си място, за да ползват услуги на автосервиз и т.н... Но това няма нищо общо със случая, и когато Марешки успее да се пребори с тамошните велможи, ще отвори бензиностанция и там.
  • 67 еретр

    1 0 Отговор
    не лъжете газта сега е 68ст. дизела 1,48
  • 68 PROFESIONALISTA

    2 0 Отговор
    До авторката на статията:

    Отговорите на поставените от Вас въпроси , са също толкова безполезни, каквит и да бъдат те, колкото и самите въпроси. Естествено, че при сегашната ситуация, ако не свалят цените, никой няма да зарежда от тях. Също така естествено, че не са на загуба, защото до вчера ако една бензиностанция е обслужвала по 100 коли на денонощие, вече с новите тънки цени обслужва по поне 1000-1200. То не е нужно много за да го съобрази човек, ако просто наблюдава какво се случва. Проблема е, че ако ВСИЧКИ СВАЛЯТ НА ТЕЗИ ЦЕНИ, ТОГАВА ПРОСТО ПОЛОВИНАТА ОТ БЕНЗИНОСТАНЦИИТЕ ЩЕ ТРЯБВА ПРОСТО ДА ЗАТВОРЯТ,защото клиентите отново ще се разпределят равномерно, и печалбите на всички ще се изравнят като дял от пазара, и ще паднат като количество. Тогава ще се случи най-нормалното при една пазарна икономика- ЩЕ ЗАТВОРЯТ ОНЕЗИ, КОИТО НЕ МОГАТ ДА ИЗДЪРЖАТ, И ЩЕ СЕ УВЕЛИЧАТ ДО НОРМАЛНИ НИВА ПЕЧАЛБИТЕ НА ОСТАНАЛИТЕ, ВЪПРЕКИ НИСКИТЕ ЦЕНИ. А тези, които ще затворят, са онези, които НЯМАТ СОБСТВЕН КАПИТАЛ, А СА СЕ НАБЪЛБАКАЛИ СЪС ЗАЕМИ, И С ПЕЧАЛБИТЕ СИ ПЪЛНЯТ ГУШИТЕ НА БАНКИ, ПОСРЕДНИЦИ И КРЕДИТОРИ. Това е нормалния ход на нещата, а не всички ние да им пълним гушите до безкрай.
  • 69 Гошко

    1 0 Отговор
    Тия цени са стари. В неделя заредих последно на ОМВ автогара Варна, А95 беше 1.65 с ОМВ карта за отстъпка заредих на 1.63лв.
  • 70 PROFESIONALISTA

    2 0 Отговор
    До авторката на статията:

    Нормалните въпроси, които вие би трябвало да зададете, са например:
    1/Смятате ли да свалите цените и в другите си обекти, или ще чакате и там Марешки да ви притисне, за да го направите?
    2/Смятате ли да увеличите заплатите на персонала си предвид над ПЕТТОРНОТО повишение на тяхната реално извършена дейност, в сравнение с "епохата преди Марешки", или ще чакате да вземат да напускат хора и тогава да го направите?
    3/Смятате ли, че има необходимост от поддържане, и въобще от съществуване на скъпоструващи бензиностанции тип всичко в едно- магазин за автоаксесоари, закусвалня, кафеджийница и същинска бензиностанция, или народът иска НИСКОБЮДЖЕТНИ ИЗЧИСТЕНИ ОБЕКТИ, С МАЛКО РАЗХОДИ НО С НИСКИ ЦЕНИ НА ГОРИВАТА???

    ЕТО ТОВА СА ИСТИНСКИТЕ ВЪПРОСИ КЪМ ВСИЧКИ ГОЛЕМИ ВЕРИГИ.
  • 71 varnev

    2 0 Отговор
    АМИ НАДНИКА В СОФИЯ 60ЛВ А ВАРНА 40ЛВ ЗАЩО НЕ КОМЕНТИРАТЕ
  • 72 gost

    2 0 Отговор
    Стига лъгахте цената на дизела в момента при Марешки е 1,48(и то от седмица)Разликата с повечето бензиностанции в страната е около 40 ст.
  • 73 БАТ мишо

    2 0 Отговор
    В Варна просто работи пазарната икономика ЧУДНО КВО СТАВА ....един град се измъкна от монополите на боко и компания - сега остава и държавата да се измъкне
  • 74 do varnev

    3 0 Отговор
    Казваш "АМИ НАДНИКА В СОФИЯ 60ЛВ А ВАРНА 40ЛВ ЗАЩО НЕ КОМЕНТИРАТЕ "
    А надника в Трън като е 5лв, цените там какви трябва да са?
  • 75 Иванов

    2 0 Отговор
    И после нямало картелни договорки!!!
    Жив и здрав да е Марешки,желая от все сърце да отвори във всеки един голям град бензиностанция!Видиш ли барела е ударил дъното на цена,но в България разбирай много ни скъпи акцизите и ддс-то.Интересно какъв ще е отговора на веригите?И странно няма ли някоя скапана институция да се задейства и аджеба да види,да се разрови малко защо така цените само във Варна където им подбиха цената?
  • 76 nyako si

    1 0 Отговор
    Мисля да ги бойкотираме за една седмица и мисля, че ще клекнат.
  • 77 12345

    2 0 Отговор
    АЛО, ВАРНА КАКВО СТАВА ПРИ ВАС?

    ООООООООООООО ВЕЛИКИ ФАРАОНЕ,ЧОВЕКЪТ ВЗЕ ПАРИТЕ И ........

    СТАРА ПЕСЕН,АМА ВЯРНА......ПАК ЩЕ ИМА ПИРАМИДИ ФАРАОНИ.... И Т.Н...
  • 78 ПОПАНДОВ

    2 0 Отговор
    ПРОСТ НАРОД-СЛАБА ДЪРЖАВА.ЕТО И ОБОСНОВКА.
    ГЛЕДАМ-ДЪРЛЯТЕ СЕ ЗА НЕЩА,КОИТО НЯМАТ ЗНАЧЕНИЕ-КОЛКО БИЛА НАДЦЕНКАТА,ПЕЧАЛБАТА.....
    ЗАЩО НИКОЙ НЕ ЗАДАВА ВЪПРОСА-ГОРИВАТА ПАДНАХА С 1.00 ЛЕВ,НАЛИ ТАКА,АМИ НЯКАКВА СТОКА ДА РЕЧЕМ ВЪВ ВАРНА ДА Е ПОЕВТИНЯЛА?ТОЧНО ОБРАТНОТО-ВСИЧКО ПОСКЪПВА.
    АМА ПРАВИМ СМЕТКИТЕ НА МАГАРЕШКИ,ЛУК,ОМВ,ШЕЛ-ТЕХНИТЕ ИЗЛИЗАТТ!!!!!!!!
  • 79 Шопаро

    1 2 Отговор
    За жалост една птичка пролет не прави . Така е и с бензиностанцията на Марешки .
  • 80 Александър

    3 0 Отговор
    За А 95 не знам, но дизела в този момент е 1.48лв.
    Да е жив и здрав Марешки. Мисля, че е време за подкрепа към този човек.
  • 81 Darkbound

    1 0 Отговор
    Случва се т'ва, че ви е много стара снимката и цените от поне седмица са под 1,50 лв. за дизел.
  • 82 asdasd

    2 0 Отговор
    Дизел в Еко Варна 31.01 - 1,49 на литър. ВМ - 1,48 към същата дата.
    Информацията и цените в статията са поне отпреди месец.
  • 83 гориво

    2 0 Отговор
    Искаме София да стане Варна!
  • 84 Plodviv

    1 0 Отговор
    http://news.plovdiv24.bg/617819.html
  • 85 konformist

    2 0 Отговор
    Марешки гърми с 148 мм дизелова гаубица във Варната.Бравос!
  • 86 джигит

    2 0 Отговор
    Причината е една и се казва бензиностанцията на Марешки...
  • 87 георги

    3 0 Отговор
    ЗАСПАЛИ ЛИ СТЕ НАИСТИНА ТОЛКОВА ИЛИ НЕ СТЕ ДОБРЕ С ГЛАВИТЕ,ЦЕНАТА НА ДИЗЕЛА ВЪВ ВАРНА ОТ 10 ДНИ Е 1,48ЛВ.АМА ТАКА Е ЧОВЕКА КАТО ПРАВИ ДОБРО ИСТИНАТА НИКОИ НЕ Я ОТРАЗЯВА,
  • 88 КИРИЛ

    3 0 Отговор
    Нито една медия не отрази че Марешки продава най евтинините горива,че продава лекарства с 35% под другите аптеки.Реклама само на помиярите се прави,само за разни бойковци.пеевски и разни други дебелобузи слушаме и четем,всеки ден едно и също.жалка история е България за огромна жалост
  • 90 гостилница

    2 0 Отговор
    Време е ГЕРБ да бъдат пръснати като прасета
  • 91 Vasik Atanasova

    1 0 Отговор
    МАРЕШКИ НАПРАВИ ТАКА ЧЕ ЦЕНИТЕ НА ГОРИВАТА ДА ПАДНАТ
    ТЕ АКО НЕ ПРОДАВАТ КРАЙ НЕГО НА НИСКИ ЦЕНИ ЩЕ ФАЛИРАТ
    ЗАТОВА И ПРИ НЕГО НЯМА ГОЛЕМИ ОПАШКИ

    МАРЕШКИ ПРЕЗИДЕНТ ТОВА Е ЧОВЕКА КОЙТО МИСЛИ ЗА НАРОДА СИ
    ОТ ВАРНА ТРЪГВАТ ХУБАВИТЕ НЕЩА
    ДАНО Е ЖИВ И ЗДРАВ И ДА НИ РАДВА И ЗА НАПРЕД
  • 92 Vasik Atanasova

    1 1 Отговор
    НЕКА ДА ГО ПОДКРЕПИМ И ЗАСТАНЕМ ЗАД МАРЕШКИ
    ТОЙ ПРАВИ НЕЩО ДОБРО И ЗА НАС
    ЕВАЛА СМЕЛ ЧОВЕК
  • 93 Ванко

    1 0 Отговор
    Марешки сега остана и ток да почне да продава. Иначе му пожелавам в най-скоро време да отвори бензиностанции и в другите големи градове. Тогава да ги видя големите бензиностанции.
  • 94 Данков

    1 0 Отговор
    Относно бензиностанция ИВОНИ след последния тунел София-Варна искам да спомена че имам един фият стило дизел който е много претенциозен към нафтата и след като заредих на въпросната бензиностанция миналата седмица колата буквално спря от 116коня стана сигурно 75коня че бях принуден да наливам други нафти присадки и т.н.При Марешки това го няма колата ми върви перфектно.Това не го казвам като реклама просто споделям случка.
  • 95 Попа

    2 0 Отговор
    Това във Варна показва колко нямаме държава ,и колко институции платено спят, а иначе вземат не малко пари да бранят интересите на народа.А народа овчи спи ,не може да се родиш ОВЦА и да умреш като лъв.
  • 96 опсмопсус

    2 0 Отговор

    До коментар #38 от "Дизел":

    Грешиш, печели повече!
    Дизела в Македония е 1.30, а Марешки продава на 1.50?
    И защо смяташ 2ст. на литър печалба? Откровенно лъжеш и заблуждаваш!
    Марешки печели от 5 до 10% от оборота си.
    Смятай 500х20=10 000 което е 1000лв на ден.
    Но грешката е в колите, не са 500, над 3000 са!
  • 97 пипалот

    1 0 Отговор
    стига .рахте дано МАРЕШКИ отвори бензиностанция и във вашия град а защо не във всеки град да се спре с грабенето от народа ако имаше повече бизнесмени като него държавата щеше да е по добре човека се бори с монополите първо войната с аптеките а сега с бензиностанциите много скоро ще хване и тока дано не чака дълго
  • 98 Slav 78

    1 0 Отговор
    Ставките на акциза и ддс в Македония са други , не прави аналогия с тях.
  • 99 ReAl

    2 0 Отговор

    До коментар #64 от "Нереален":

    Марешки дойде да оглежда терен в Бургас.
    След няколко дни му взривиха една от аптеките града. Хората тук говорят, че това не е станало без санкцията на Дончо Жеков - борчето, баща на сегащния зам. министър на енергетиката Жечо Жечев, който държи няколко бензиностанции в града и върти алъш-вериш с общинските фирми.

    Защо някой не се запита - каква е далаверата на заместник-министъра на енергетиката Жечо Дончев да работи по въпроса и да сваля печалбите на собствения си бизнес ??? Знаете ли колко е платил баща му за да го добута тоя пост??? Нищо че Жечко е "психически нестабилен" - меко казано и няколко пъти е лекуван за това. Целта е да се гуши още и още и още..... мама --- така е в България.
  • 100 гост

    3 0 Отговор

    До коментар #37 от "Дизел":

    не заблуждавай хората, ясно е че си мошеник

    Коментиран от #104

  • 101 abv

    2 0 Отговор
    Нека всички се обединим. Нека всички колеги шофьори да бойкотират големите вериги в Пловдив и страната.Ако всички сме заедно ще успеем.Призовавам и по заможните граждани да се включат ,макар цените да не са от голямо значение за тях.Ако сме заедно ще успеем.Ние трябва да определями правилата защото ние сме клиентите и плащаме от джоба си.Това с натрупаните резерви с които оправдават високите цени е пълна лъжа.УВАЖАЕМИ БЪЛГАРИ НЕКА СЕ ОБЕДИНИМ И ДА НЕ ЗАРЕЖДАМЕ ПРИ КАРТЕЛА.САМО ТАКА ЩЕ СЕ ДОСТИГНЕ ДО ЕДНИ ПО -ПОНОСИМИ ЦЕНИ.
  • 102 abv

    1 0 Отговор
    МОЯ ВЪПРОС КОЙТО БИХ ИСКАЛ ДА ДОБАВИТЕ КЪМ ВАШИТЕ 4 Е СЛЕДНИЯ.

    ДО КОГА ЩЕ МАНИПУЛИРАТЕ ОБЩЕСТВЕНОТО МНЕНИЕ ЗА ЦЕНИТЕ НА ГОРИВАТА И ЗАЩО СТЕ ТОЛКОВА ЗАБЛУДЕНИ ЧЕ НИЕ ЩЕ ВИ ТЪРПИМ ОЩЕ ДЪЛГО В БЪЛГАРИЯ
  • 103 Дизел

    0 1 Отговор
    Хайде стига с тази Македония! Започва да ми омръзва от интелекти на ниво Марешки!
    В Македония НЯМА ТАКЪВ АКЦИЗ - толкова ли е трудно да го схванете!?
    Малко мозъ се иска, бре, МАЛКО!
    То по твоята логика може и на 1 лв. да продава, защото от склада излиза на 70 ст.
    3000 коли при 100 бензиностаннции в София, ще рече, че всички движещи се коли през деня зареждат по 10 литра - очевдино НЕ Е ВЯРНО.
  • 104 Дизел

    0 2 Отговор

    До коментар #100 от "гост":

    С какво, точно, ги збалуждавам... като ги карам да МИСЛЯТ ли?!
    Ами, хубаво, нека преборим обектите на Марешки в София след година!
  • 105 Дизел

    0 1 Отговор

    До коментар #58 от "PROFESIONALISTA":

    Имаш пари - ТЪРСИШ печлаба от тях. Що за ПРОСТ народ!
    Накой има 2 милиона и прави бензиностанция за да изкарва по 200 лв на ден... и да Ти прави КЕФА, що за глупост?!
    И кога ще излезе на ПЕЧАЛБА?!
    Марешки ИМА пари, ами от къде ги има?! Ако всичките му бизнеси работят по твоята "схема", ще излезе, че са от наркотици...
    Не защитавам картелите, но истината не са цените на Марешки - това искам да схванете. Човека Ви манипулира, по супер елементарен начин, но очевидно РАБОТИ!

    Коментиран от #106

  • 106 Will

    1 0 Отговор

    До коментар #105 от "Дизел":

    Аман от тролове.
    Дизел ... за колко се продаде на картела ????

    Коментиран от #126

  • 107 Дизел

    0 1 Отговор

    До коментар #63 от "PROFESIONALISTA":

    Ъъъ, само това ВЪЗПОЛЗВАНЕ да не ни излезе през носа...полсе!
  • 108 Дизел

    1 1 Отговор

    До коментар #49 от "ivan":

    Транспорт до София 3-4 ст. на литър. Остават 16 стотинки или 1600 лв на ден. Работиш на 24-сов режим с между 2 и 4 човека на смяна, като тези хора трябва да почиват по 48 часа. Или между 12 - 18 човека персонал. Харчиш поне 10 - 12 000 за заплати. Отделно ток, консумативи, ремонти, уреди за измерване и изпращане към НАП... Отиваш си на 15 - 20 000 разход. Е, сигурно за 10-на години ще си избиеш инвестицията БЕЗ лихвите. Ще започнеш да печелиш релано след 15 години, когато ще се наложи да подмениш почти цялото оборудване...
    Именно по горните причини и НЕстабилната политическа обстановка у нас големите вериги искат да си избиват инвестициите след 3-5 години и продават на 30 - 50 ст. разлика.
    Обяснявам Ви логиката на ВСЕКИ инвеститор, ако можете да схванете, ако не си мучете и т'ва е!
  • 109 Телевизора на Елвис

    0 1 Отговор
    Аз па си зареждам неква гепена нафта на по 1.30 от две години вече и съм ти е.@л и Марешки и всякакви други. Половината държава "бръмчи" на някакви такива пости, докато дебелите се картелират и си бъркат по дупките.
  • 110 Martin

    2 0 Отговор
    Ако не караш 30 годишна кошница, ще зареждаш ти гепена нафта и после ще висиш по сервизите. Те там безплатно ще ти поправят колата. Скъп на триците, евтин на брашното.
  • 111 gogo

    2 0 Отговор
    марешки щте ги оправи тия дано отвори в други градове
  • 112 Дани

    1 0 Отговор
    Милена Богданова " 3. 12% нормален марж на печалба ли е в бизнеса с горива?

    4. Във всички държави, в които оперирате ли имате 12 % марж?
    " 12% е само ЧАСТ от маржа на олигополния картел!! Кажете истинския марж! Не може при тези исторически ниски нива на петрола нашите кърлежи и долни пиявици да държат цени от преди една година , а и долара пада.............. нали го търгуваме в долари или аз се бъркам нещо. Затрихте държавата !

    Коментиран от #128

  • 113 гост

    3 0 Отговор
    Заради такива като теб нищо в тази държава не върви. За да се "гепи" тази нафта означава несвършване на работата или завишаване на реалните разходи: непочистен сняг (вдига греблото, минава ви маршрута, но нищо не прави, за да ти продаде после изписаната нафта на теб); нерентабилна дейност (БДЖ работи на загуба, данъкоплатците плащат за кражба на гориво и желязо); множество частни превозвачи (крайната цена на услугата е по-висока, не инвестират в иновации); трансформаторно масло (хиляди граждани остават без ток, ЕРП техниката се унищожава и пак гражданина плаща за това, отново липса на иновации).
    Заради дребния тарикатлък да си ходиш по-евтино до село и да имаш за кафе и цигари, цялата система се сбърква, защото има ли търсене, има и предлагане. Ако спре търсенето на горива и цигари на черния пазар чувствително ще се усети разликата, но това зависи от хората които купуват краденото.
  • 114 ИВан

    3 0 Отговор
    Снимката на бензиностанцията на Марешки Ви е стара! ЦЕНИТЕ СА ПО-НИСКИ!!!

    Няма каковда се чудите, то йсвали цените и всичик около неко в района в радиус от 3 -4 км продават на същите цени, някои се опитаха и по-ниски със стотинка две. НЯма нищо мистично. ЦЯла варна свали цените , в далечният карй от бензиностанцията на МАрешки, бензин А95 е 1.70, точно на ей този същият петрол най дясно на снмиката. Дизела мисял беше 1.60.
    Но както казах снмиките са ви стари. ВМ петролиум /Мерешки/ продава дизел на цена от 1.48 лв . Автогаз - 69 ст, А 95 - 1.64ст.
  • 115 варненски гост

    1 0 Отговор
    Статията е леко подвеждаща-снимките са от райсна където е и бензиностанцията на Марешки.В другия край на града,цените на веригите са други.А, и във Варна няма сняг от поне 3 седмици-снимките ви са стари.
  • 116 гост

    0 3 Отговор
    Варна е пристанище...естествено там да са по евтини цените.Не е включен разход пътни.
  • 117 jullliann72

    2 0 Отговор
    abv ти си напълно прав да не зареждаме от тия.Така правят хората в Полша,когато цената на нещо си се вдигне.Но не забравяй какъв НАРОД сме.И 10лв да е бензина пак ще е пълно с коли навсякъде.РОБСКО ПЛЕМЕ,РАЯ сме българите.
  • 118 дрифт

    2 0 Отговор
    Всеки народ си заслужав съдбата!
    Малко ви е на вас прост народ!
    Цената и 3лв да стане, само по форумите ще лаете!
  • 119 йордан иванов

    0 0 Отговор
    И в София има евтин дизел на малки бензиностанции.. за 1.55лв
  • 120 ммм

    0 1 Отговор
    КЪде в София?
  • 121 Николай

    1 1 Отговор
    Аз ще ви кажа какво става във Варна, защото съм потърпевш, както и други мои познати. На прословутото ОМВ, което продава по-евтино и от Марешки сипват средно между 5-7 литра повече, отколкото би трябвало. Предполагам и с другите "народни" бензиностанции е същото. Пускат 10% надолу цена и ви сипват 10% повече бензин, отколкото резервоара ви поема.
    Да ви е честита варненската евтиния!

    Коментиран от #122

  • 122 гост

    1 0 Отговор

    До коментар #121 от "Николай":

    поредния трол :)
  • 123 Истината

    3 0 Отговор
    Ние сме жалка държава, вдигат ни горивото - траеме си, вдигат ни винетките - пак си траеме, вдигат застраховките - отново навиваме врат, бойко ни обяснява как "той давал парите за магистралите, все едно от неговия джоб ги дава" - ПАК СИ ТРАЕМЕ. Е заслужаваме си съдбата, щом на протести които са чисто народни и ние трябва да сме там нас ни няма, тука и във фейсбука се оплакваме. Нали се сещате, че след нас нашите деца ще живеят тук? Това ли ще им завещаем???
  • 124 Николай

    0 0 Отговор
    Трол, викаш? А защо не идеш сам да заредиш и после говори, "гост".

    Коментиран от #158

  • 125 Гост

    3 0 Отговор
    Гледайки таблицата само една дума ми се върти в главата - МАФИЯ.
  • 126 тръна

    2 0 Отговор

    До коментар #106 от "Will":

    "Дизел" смърди на ТРОЛ та се не трае .... да не е oт добруджа, онова с коня и да пише с друг ник ...???

    Коментиран от #131

  • 127 кокъл

    3 0 Отговор
    1973 год. купих първата си кола-Москвич.Изкарах я от Мототехника и свърши и бензина.Добутахме я до близката бензиностанция и напълних резервоара-40 л. за 10 лв.при цена 25 ст.Вчера чета,че цената на петрола сега се е изравнила с цената през 1973 г.Пресметнете колко печелят сега тарикатите.

    Коментиран от #130

  • 128 Дизел

    0 0 Отговор

    До коментар #112 от "Дани":

    Бъркаш се!
    1. Долара се ВДИГНА, не е паднал. Помним нива от 1.43 лв за долар!
    2. Има ФИКСИРАН акциз и ДДС във цената т.е ако петрола стане НУЛА ДОЛАРА, то няма как цената да падне под 1.20лв.

    Преди да плюете по форумите - малко помислете, ама НЕ искате!
  • 129 реалист

    2 0 Отговор
    На тези снимки са малко завишени цените дизела е 1.48 и мога да ви кажа че с дизела от Марешки колата върви различно и разхода е коренно различен. Такъв разход съм правил само с дизел от мисля бензионостация беше газпром на цариградско софия.
  • 130 Дизел

    2 0 Отговор

    До коментар #127 от "кокъл":

    Имам чувството, че сте от Монголските степи, толкова нямате представа, какво се случва!
  • 131 Дизел

    1 0 Отговор

    До коментар #126 от "тръна":

    Смърди всичко, което не се опитва да си ползва главата.
    Аз не защитавам НИКОГО, опитвам се да Ви дам АДЕКВАТНА гледна точка, малко да помислите обективно.
    Някой решил да инвестира в НЯКОГО 100 милиона, като ги раздаде на хората, за да може да ГО пробутат в политиката, за да НЕ ИМ ТЪРСИ 3.5 милиарда кражби от КТБ-то! Толкова ли е сложно да се сетите.
    Да - ниски цени са възможни в обекти с минимална инвестиция. Такива СЪЩЕСТВУВАТ отдавна и всеки може да реши - дали да зарежда на тях. Моята кола е достатъчно скъпа, за да не си правя подобни експерименти. "Много хора вече плакаха" - запушени дюзи на CDI-та, замръзнала нафта и ремонти за по 3-4000 лв.

    Коментиран от #146, #148

  • 132 Бензин

    0 1 Отговор
    Дизел стига писа глупости 8 годишния ми племенни се кикоти на тъпотийте ти та немо'е се запре.
  • 133 Стефан

    3 0 Отговор
    Браво на факти.бг!
  • 134 Martin

    2 0 Отговор
    Въпрос: "Ако г-н Марешки отвори бензиностанции и в другите градове, цените ще се намалят ли като тези във Варна или ще си ги оставите както са в момента?"
  • 135 baceto

    2 0 Отговор
    Тези цени са от преди 10дни-сега са с 10ст още по надолу
  • 136 НИКИ

    2 0 Отговор
    А в Бургас като Лукойл е на 10км!!!
  • 137 123455

    2 0 Отговор
    Варна прави отново показно на България.
    Варна винаги е била за България врата към света и въпреки усилията на ГЕРБ да я затрият продължава да дава уроци.
  • 138 hmhmhm

    3 0 Отговор
    Марешки да отваря и в София от него ще пазарувам :)
  • 139 Алоооо

    1 0 Отговор
    Алооооо - Снимката е от преди половин месец. От тогава и дизелът е на цена от 1.48 лв за литър и т.н.
  • 140 Mercedes-Benz

    2 0 Отговор
    Предлагам в знак на признателност да направим паметник на Марешки в цял ръст със светещи очи, някой има ли телефона на скулптора Хайтов?
  • 141 sww

    0 0 Отговор
    ne fantazirai platen
  • 142 Варна

    2 0 Отговор
    Така е във Варна, защото има един ВЕЛИК БЪЛГАРИН МАРЕШКИ. Само той мисли за обикновените хора. Направи бензиностанция с ниски цени на горивата и другите вериги намалиха цените. Жив и здрав дълги години господин Марешки.
  • 143 гост

    3 0 Отговор
    До редакторите на факти
    поне 10 човека в коментарите Ви написаха какви са актуалните цени на горивата във Варна.
    дизел 1,47-8 лв
    газ 68-9 ст
    стига манипулирахте хората
    Коригирайте статията
  • 144 Пламен

    1 0 Отговор
    Бъди жив и здрав г-н Марешки
  • 145 автомонтьор с опит

    2 0 Отговор
    Г-н Дизел бих ти препоръчал да си заредиш Мерцедеса във Варна на Лукойла до Метро,а после ще видим кои ще реве пред Балкан Стар.
    Аз за сега ще зареждам при чичо Веско.
  • 146 PROFESIONALISTA

    4 0 Отговор

    До коментар #131 от "Дизел":

    Всеки тъпак може да се сети, че точно Марешки, и точно в момента, НЯМА НИКАКЪВ ШАНС ДА МЕНТОСВА ГОРИВАТА, просто защото е ясно, че ще го накъсат от проверки и всякакви начини да му направят спънки, ще бъдат осъществени. Освен това също всеки тъпак знае, че бензиностанция от голяма верига, която е дадена на франчайз на невинаги известен бизнесмен, може на своя глава да си прави всичко с горивата, без затова да знаят от официалната фирма, която е име на обекта.... Също повечето хора знаят кой покровителства сегашното управление, и на коя голяма верига бензиностанции в червен цвят НИКОЙ НИКОГА НЕ Е ПИСАЛ АКТОВЕ-не защото не би имало повод...
  • 147 Мишка

    0 1 Отговор
    Аааалооо Варна и варненци успокойте малко топката.Г-н Марешки е като всеки един капиталист.Просто гони неговите интереси.Той не е нито Маркс нито Енгелс и най малко Ленин.Тук се крие и гони друга по-гомяма далавера която Вие и доста заслепения народ не може да я проумеят.А когато я проумеете и стане очевадна евтиното гориво ще Ви е подпалило вече задника но няма да имате как да си купите евтините лекарства да си лекувате раните.
    Безплатен обяд няма.А безплатния обяд се плаща в последствие стократно.

    Коментиран от #157

  • 148 PROFESIONALISTA

    2 1 Отговор

    До коментар #131 от "Дизел":

    А малко хора знаят, че често пъти в официалните сервизи, особено при по-нови автомобили с проблеми в горивната уредба, използват оправданието "заредили сте некачествено гориво" с цел да прикрият истинската причина за проблема.А тя нерядко е свързана с КОМПРОМИСИ В КАЧЕСТВОТО НА АВТОМОБИЛА САМО ЗАЩОТО Е ЗА БЪЛГАРСКИЯ ПАЗАР, също нерядко по този начин се избягват ГАРАНЦИОННИ РЕМОНТИ, а те се прехвърлят умело в графата "по вина на клиента поради некачествено гориво".
  • 149 PROFESIONALISTA

    2 0 Отговор
    До авторката:

    Какво стана с отговорите на вашите така внимателно подбрани разумни въпроси? Ако беше за някой пиянски скандал или изнасилване на девойка от бивш кмет, досега да сте изнахалствали и получили отговорите....
  • 150 гост

    2 0 Отговор
    Щом може за Варна с такива цени защо не и за цялата страна,питам аз и отговор не ща.Това отново показва какъв овчи народ сме.
  • 151 demigod

    2 0 Отговор
    Нз ква далавера гони, ама и ти не знаеш. Фактите са, че във Варна в момента си зареждам нафтичката за 1.48 и си карам с кеф. Иначе 3ката дизел си ми харчи точно колкото ми го дават заводско, така че явно и е качествено. Айде с добро, колкото до лекарствата то и там го плюха Марешки в началото ама и там е по-ефтино.
  • 152 Бай Хой

    1 0 Отговор
    До кога смятат да се е...ват с останалата част от страната... проверяват нивото на търпимост или??? Последното не е добра идея знаем как свършва...
  • 153 хуйо

    1 0 Отговор
    свещи да си купат с разликата от цените..
  • 154 анонимен

    3 0 Отговор
    Да ни е жив и здрав Марешки.
  • 155 анонимен

    2 0 Отговор
    Хайде Варна,оле.
  • 156 маймуната

    2 0 Отговор
    На мен лично не ми харесва настоящото положение на пазара на горивата,по специално изобщо не мога да проумея на какъв принцип се определя цената им. И това не е защото ми е толкова скъпо,да зареждам и със старите цени на бензина-напротив зареждах и пеех,ама да ме правят на будала не съм съгласен
  • 157 гого

    0 0 Отговор

    До коментар #147 от "Мишка":

    скрий се завистлив :)

    Коментиран от #162

  • 158 гого

    3 0 Отговор

    До коментар #124 от "Николай":

    не се прави на тарикат и да лъжеш хората с цел да ги привлечеш, няма такъв филм да ти заредят 5-6 литра в повече. Ти си просто ТРОЛ
  • 159 маймуната

    4 0 Отговор
    Зареждам само от бензиностанцията на VM petrolium, честно да си кажа доскоро зареждах винаги на една друга с голяяяяямо име,обаче си казах една зимна вечер защо,бе джанъм се набутвам сам,защо не мога със спестените пари да купя нова дреха на детето,защо не мога да направя лек ремонт на кухнята и си казах-ай с....р на Картела не,че ще спечеля милиони,ама няма да губя от акъла си. И без това нямам много.
  • 160 гого

    2 0 Отговор
    След като имат възможност без проблем да свалят над 12% от цената, означава ли, че печалбата им е над 40 %, което е в ущърб на потребителя!??? И тук става дума само за цена изразена в парична стойност, не говорим за качество и добавки на измислени количества вода и вещества увеличаващи обема и от там печалбата!!!!!
  • 161 Кофти зима

    0 3 Отговор
    Безплатен обяд няма. Ще оправи разликата ,от цената на лекарствата.
  • 162 Мишка

    0 2 Отговор

    До коментар #157 от "гого":

    Не ти завиждам.Съжалявам те.Мен цената на горивото отдавна не Ме бърка защото Ми го плащат такива като теб.Но Ми е жал за такива слепци който невиждат по-далеч от носа Си и са готови да целуват х--- на всеки който им даде 20ст.

    Коментиран от #164

  • 163 Златин Славчев

    0 1 Отговор
    az zaredih na 1.50 naftata no vidiah che e 1.49 na omw do mol varna
  • 164 Плъх

    1 0 Отговор

    До коментар #162 от "Мишка":

    теб нищо много лично те е боднала тая ниска цена на горивата във Варна и место не можеш да си намериш, а?

    Коментиран от #167

  • 165 ПП

    1 0 Отговор
    Ако иска някои да се почувства за малко АМЕРИКАНЕЦ да заповяда във Варна и да зареди ДО-ГОРЕ.
  • 166 гост

    0 0 Отговор
    А в Русе дизелът е над 2лв на бензиностанция ЕКО на бул. "Липник" - тя ми е най-близо - има ли и къде в Русе по-евтин дизел?
  • 167 Мишка

    0 0 Отговор

    До коментар #164 от "Плъх":

    Цената не Ме е убола никъде.Но простотията на българина Ми вади очите.Мойта кола е най-икономичната и най-евтина за потдръжка
    защото е служебна.Та ако ще и без пари да дават горивото и 1000лв/л да стане Мен не Ме притеснява.

    Коментиран от #169, #170, #171, #172

  • 168 gnida

    2 0 Отговор
    тотално си объркан ! Докато мислиш , като бай Ганьо , че това или онова не те бърка , защото не си на този нал като нас , България ще е на това дередже . Като си много отворен , ти данък уикенд плащаш ли ? Не ми пука каква кола караш ! На мене ми пука за горивата , защото имам ЛИЧНИ , СОБСТВЕНИ автомобили . Дреме и за винетки и за пътища .

    Коментиран от #180

  • 169 гого

    2 0 Отговор

    До коментар #167 от "Мишка":

    тук говорим за цени на горива за всички, ето пак ганьовщината се показва.......... ти си добре а другите не е важно, ако са зле още по голям кеф за тебе както и се изтъкваш в коментар 162.
  • 170 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 171 tott

    0 0 Отговор

    До коментар #167 от "Мишка":

    Дано те уволнят,тогава ще се возиш безплатно на .....
  • 172 Мартин

    2 0 Отговор

    До коментар #167 от "Мишка":

    Какво се правиш на интересен? Бил карал служебна кола? Дреме ни на грездея какво караш или дали ходиш пеша. Ходиш ли за покупки, да си закараш детето на детска градина и на почивка със служебната кола, а? Аман от такива високомерни неграмотни с основно образование, които си мислят, че са над другите, че едва ли не са хванали господ за шлифера. Толкова им е ценно мнението, че не може да не го споделят. тролове.
  • 173 Премиер антиблъгарски

    1 0 Отговор
    Защо положението е такова?
    Защото е такъв интелекта на българските журналя. За което ми платят това пишат – те не са способни да мислят, разсъждават, анализират.
    Защо не отговорите ВИЕ уважаеми жерналя?
    Кажете вие господа, журналисти!
    Живея във Варна от скоро. Зареждам вече само от там – не заради стотинките отстъпка, а заради идеята и подкрепата.
    Имам предложение към живеещите извън Варна – обединете се! Съдете различните вериги за дискриминация. Доказателство за това е всяка касова бележка. Всяка!
    Приятно ми беше докато пътувах последният път да заредя. Всички бензиностанции празни, на Марешки – опашка. Поговорих си с момчетата на колонките. Цистерната зарежда по няколко пъти на ден, а и вече са две(двигателя няма време да изстине и за това камиона дава икономия и от там по-ниската цена на горивата.това в сферата на майтапа). Печалбата е 5 стотинки на литън нафта, стандартната поръчка „до горе“.
    По закон ако продаваш една стока под себестойността си е е нарушение. Мислите ли, че г-н Марешки продава под себестойността си? Ако беше така отдавна да е арестуват, като „абсолютен престъпник“ дори и само като предлог, че нарушава финансовият комфорт на един държавен ръководител-мутра.
    Ситуацията в момента е такава – един човек продава на ниска цена и го пукват от проверки. Защо не проверяват онези, които правят баснословни печалби. Ами защото най-вероятно се отчитат някъде да не ги закачат – за кофти гориво, за некоректни измервателни прибори, за вода в горивото.
    Имам страннот чувство, че всички сектори се отчитат на една мутра за да могат да съдират кожата на народа необезпокоявано и дълбоко – горива(с едното изключение – феномен), храни, телекоми, банки и т.н. А от своя страна мутрата си държи хрътките(контролните органи) да не проверяват този, онзи или Мишо Бирата.
    А такива блокирали „цедки“, ами просто им е дошло времето това може да стане и с Лукоилска нафта, и с м....лпетролска, и с шелска.

    И така господа, уважаемият ни господин Премиер скоро няма да може да ни обърне внимение. В момента строи метро и магистрали за бъдещото население ан страната - бежанците. Като си почине, може и да ни чуе... Евентуално.
  • 177 Nafta

    2 0 Отговор
    Дизела във Варна е 1.48, а не 1.59. Всичко друго е къртачка!
  • 178 Обикновен чове

    1 0 Отговор
    На тебе ти плащат горивото за да караш и да си вършиш работата, не защото някой ти е длъжен или по вените ти тече синя кръв. Живей си мизерния животец, кефи си се на служебната колица и не се мъчи да разсъждаваш, хубаво е , че си щастлив и самодоволен, ама щом има овце като тебе, винаги ще има и месари да ги стрижат.
  • 179 Обиконовен човек

    1 0 Отговор
    На тебе ти плащат горивото за да караш и да си вършиш работата, не защото някой ти е длъжен или по вените ти тече синя кръв. Живей си мизерния животец, кефи си се на служебната колица и не се мъчи да разсъждаваш, хубаво е , че си щастлив и самодоволен, ама щом има овце като тебе, винаги ще има и месари да ги стрижат.
  • 180 Мишка

    0 1 Отговор

    До коментар #168 от "gnida":

    Тотално убъркани сте повечето пишещи тук не Аз.
    Защото наместо да пишете по форуми и да се правите на много страдащи ами излезте на улицата и си отстоявайте правата.Изхвърлете всички мишки и плъхове от кораба и плавайте щастливи и спокойни.
    Да но не Ви стиска.Не Ви стиска да си потърсите правата и да си оправите живота. Стиска Ви само да пишете по форуми и да търсите кой да Ви е виновен за собствената некадърност.Всеки търси вината за собсвеното си нещастие в другите все друг ни е крив и ни е прецакал а ние сме прави.Това е българина и за това не Ми пука вече.Радвайте се и зареждайте ефтино със здраве.Но с писане по форуми няма да направите промяна.

    И гого като се бориш за всички как го правиш бе миличко.
    От в къщи с писане и плюене по другите.
    Не стаа бе душо не стаа.
    Лозето не ще молитва сака мотика.
    Ако може да сфанеш кво ти думам.

    Коментиран от #183, #185

  • 181 AlphaWolf

    0 2 Отговор
    Всеки един зареден резервоар е официално купен глас за бъдещите политически планове на Марешки. И да има негова
    бензиностанция в Майнатаун, няма да зареждам. Както е казал един прочут римски император:"Да го д.хат бедните". Още ли ще зареждате от него? Не ви чух...

    Коментиран от #182, #184, #193

  • 182 Пурко

    1 0 Отговор

    До коментар #181 от "AlphaWolf":

    Простотията ходи по хората
  • 183 гого

    0 0 Отговор

    До коментар #180 от "Мишка":

    разбрахме те колко си стока ганьо, айде марш
  • 184 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 185 гост

    0 0 Отговор

    До коментар #180 от "Мишка":

    Ние сме Убъркани? От кое село си? Не те ли научи даскалицата да пишеш преди да започнеш да високоумстваш публично?
  • 186 turgo

    2 0 Отговор
    цялата държава се крепи на корупция и измами, един измамник се ядоса на други измамници и ни показа колко печелят от измама.ако другите измамници решат да го спрат и да покажат колко е измамата в лекарствата, този измамник ще спре да им се бърка в измамите.всичко е от ден до пладне само измамниците са едни и същи. Ние сме държава на измамници.цената на дизела в испания вече трета година е 0.80 евро или 1.60 има сайтове може да проверите.ако ти пуснат аванта откъм горивата ще ти го начукат откъм тока, защото там са други измамници.общо взето това е държавата на измамниците, ако няма измами как ще си купиш мерцедес за 200 000 лева, при условие че заплатата ти е 800 лева.как ще изучиш децата си в чужбина с 800 лева държавна заплата.каквото беше при комунистите преди същото е и сега.защото никога е нямало разлика между преди и сега.просто червените се разделиха на няколко отбора но всички са в един отбор.

    Коментиран от #190

  • 187 Мишо Бирата

    0 0 Отговор
    Защо положението е такова?
    Защото е такъв интелекта на българските журналя. За което ми платят това пишат – те не са способни да мислят, разсъждават, анализират.
    Защо не отговорите ВИЕ уважаеми жерналя?
    Кажете вие господа, журналисти!
    Живея във Варна от скоро. Зареждам вече само от там – не заради стотинките отстъпка, а заради идеята и подкрепата.
    Имам предложение към живеещите извън Варна – обединете се! Съдете различните вериги за дискриминация. Доказателство за това е всяка касова бележка. Всяка!
    Приятно ми беше докато пътувах последният път да заредя. Всички бензиностанции празни, на Марешки – опашка. Поговорих си с момчетата на колонките. Цистерната зарежда по няколко пъти на ден, а и вече са две(двигателя няма време да изстине и за това камиона дава икономия и от там по-ниската цена на горивата.това в сферата на майтапа). Печалбата е 5 стотинки на литън нафта, стандартната поръчка „до горе“.
    По закон ако продаваш една стока под себестойността си е е нарушение. Мислите ли, че г-н Марешки продава под себестойността си? Ако беше така отдавна да е арестуват, като „абсолютен престъпник“ дори и само като предлог, че нарушава финансовият комфорт на един държавен ръководител-мутра.
    Ситуацията в момента е такава – един човек продава на ниска цена и го пукват от проверки. Защо не проверяват онези, които правят баснословни печалби. Ами защото най-вероятно се отчитат някъде да не ги закачат – за кофти гориво, за некоректни измервателни прибори, за вода в горивото.
    Имам страннот чувство, че всички сектори се отчитат на една мутра за да могат да съдират кожата на народа необезпокоявано и дълбоко – горива(с едното изключение – феномен), храни, телекоми, банки и т.н. А от своя страна мутрата си държи хрътките(контролните органи) да не проверяват този, онзи или Мишо Бирата.
    А такива блокирали „цедки“, ами просто им е дошло времето това може да стане и с Лукоилска нафта, и с мангалпетролска, и с шелска.

    И така господа, уважаемият ни господин Премиер скоро няма да може да ни обърне внимение. В момента строи метро и магистрали за бъдещото население ан страната - бежанците. Като си почине, може и да ни чуе... Евентуално.

    И в заключение мога да напиша Веселин Марешки – премиер.
  • 188 Мишо Бирата

    2 0 Отговор
    Защо положението е такова?
    Защото е такъв интелекта на българските журналя. За което ми платят това пишат – те не са способни да мислят, разсъждават, анализират.
    Защо не отговорите ВИЕ уважаеми жерналя?
    Кажете вие господа, журналисти!
    Живея във Варна от скоро. Зареждам вече само от там – не заради стотинките отстъпка, а заради идеята и подкрепата.
    Имам предложение към живеещите извън Варна – обединете се! Съдете различните вериги за дискриминация. Доказателство за това е всяка касова бележка. Всяка!
    Приятно ми беше докато пътувах последният път да заредя. Всички бензиностанции празни, на Марешки – опашка. Поговорих си с момчетата на колонките. Цистерната зарежда по няколко пъти на ден, а и вече са две(двигателя няма време да изстине и за това камиона дава икономия и от там по-ниската цена на горивата.това в сферата на майтапа). Печалбата е 5 стотинки на литън нафта, стандартната поръчка „до горе“.
    По закон ако продаваш една стока под себестойността си е е нарушение. Мислите ли, че г-н Марешки продава под себестойността си? Ако беше така отдавна да е арестуват, като „абсолютен престъпник“ дори и само като предлог, че нарушава финансовият комфорт на един държавен ръководител-мутра.
    Ситуацията в момента е такава – един човек продава на ниска цена и го пукват от проверки. Защо не проверяват онези, които правят баснословни печалби. Ами защото най-вероятно се отчитат някъде да не ги закачат – за кофти гориво, за некоректни измервателни прибори, за вода в горивото.
    Имам страннот чувство, че всички сектори се отчитат на една мутра за да могат да съдират кожата на народа необезпокоявано и дълбоко – горива(с едното изключение – феномен), храни, телекоми, банки и т.н. А от своя страна мутрата си държи хрътките(контролните органи) да не проверяват този, онзи или Мишо Бирата.
    А такива блокирали „цедки“, ами просто им е дошло времето това може да стане и с Лукоилска нафта, и с мангалпетролска, и с шелска.

    И така господа, уважаемият ни господин Премиер скоро няма да може да ни обърне внимение. В момента строи метро и магистрали за бъдещото население ан страната - бежанците. Като си почине, може и да ни чуе... Евентуално.

    И в заключение мога да напиша Веселин Марешки – премиер.
  • 189 йордан иванов

    0 0 Отговор
    Хайде на екскурзия до Варна
  • 190 удо

    0 0 Отговор

    До коментар #186 от "turgo":

    За огромно съжаление си много много прав.
  • 191 Kaptain Morgan

    2 0 Отговор
    Имаме представител на българската държава в Лукойл и той се казва Румен Овчаров. До сега никой не разбра, какво точно прави др. Р. Овч. за огромната заплата плащана му от всички българи и защо беше назначен точно той/ този който подписа 10г. по-рано неизгоден за България договор за многократно по-висока цена на газа/.
    Защо например софийска община не си направи данъчен склад и няколко бензиностанции след като 35% от населението живее в София. Така веднага ще може да се свалят цените- конкурентно!
  • 192 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 193 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 194 varnenec

    2 0 Отговор
    и само още нещо искам да добавя за тези дето все много знаят!предполагам че отново Марешки е забъркан и ж свалянето на цените на горивата в Австрия,Германия,Италия там от 1,45евро сега са 0.80е! да не би да е решил вместо кмет на Варна да стане на Виена или БОН?ако е така жалко за нас
  • 195 дмбд

    3 0 Отговор
    Защо вериги като ОМВ плаща заплати на служителите си по 450-500лв. ? В Австрия по колко заплащат на служител работещ на бензиностанция / нощни смени/ ? Сигурно печалбата им тук е по малка или при нас данъците са по големи, но по скоро ни направиха бели роби.
  • 196 varnenec

    1 0 Отговор
    otnosno zaplatite ne vi li stanq qsno zashto sa takiva v bg be?????????????????????????????????oshte li pitate?????ne samo v tazi sfera sa po 400-500lv!zashtoto ste ovce za tova shtoto treperite i predavate kolegite si za nai malkata izdunka treperite da ne bi da vi izgonqt ot rabota a m..lite vzemat po nai malko 1000lv socialni pomoshti e za tva e taka!!!!!!!!i taka trqbva da bude tuka samo sopa za bulgarina

    Коментиран от #199, #201

  • 197 гост

    2 0 Отговор
    Той Марешки ще им оправи маржа на всичките.
  • 198 Варната

    1 0 Отговор
    Във Варна от днес вечерта или най-късно утре дизелът пада на 1.42 лева на всички вериги във Владиславово!
  • 199 scar face

    0 0 Отговор

    До коментар #196 от "varnenec":

    Много точен коментар! Колегите са първите, които ще се предадат!

    Коментиран от #200

  • 200 scar face

    0 0 Отговор

    До коментар #199 от "scar face":

    "които ще те предадат'
  • 201 Мишка

    0 0 Отговор

    До коментар #196 от "varnenec":

    Не им отваряй очите ще скочат и върху тебе.
    Слепите не обичат светлина.А глупаците винаги са готови да дадат акъл.
  • 202 гладен съм

    0 1 Отговор
    Марешки клати феса на властта в района, цените са предплатени. Плаща разликата на самите бензиностанции.
  • 203 Стойнов

    0 0 Отговор
    до коментар 191... много добре казано
  • 204 гого

    1 0 Отговор
    Марешки свали цените на всички горива - БРАВО !!! Някой обаче забеляза ли че нафтата стана по евтина от бензина (както по принцип трябва да бъде) А преди Марешки, зареждахме нафта по скъпа от А95, и газта беше доста скъпа, ЗАЩО ????? Защото хората масово карат дизели и коли на газ, веригите съответно надуваха най много тези горива, за да цуцкат повече.
  • 205 коко

    0 0 Отговор
    Това е стара снимка, газ-та в ямбол в момента е 0.75лв.
    Марешки си прави пиар на името, ама поне във всеки град да направи
    1-на такава конкуренция.
  • 206 abv

    0 0 Отговор
    СЪНАРОДНИЦИ ДА СЕ ОБЕДИНИМ И ДА СПРЕМ ВСИЧКИ ЗАЕДНО КАРТЕЛА МНОГО ЗАКЪСНЯХМЕ СПРЕТЕ ДА ЗАРЕЖДАТЕ ПРИ ТЯХ.
    АЗ ЛИЧНО СПРЯХ ОТ 4 МЕСЕЦА.
    ТРУПАТ МИЛИОНИ НА НАШ ГРЪБ И ИЗНАСЯТ КАПИТАЛИТЕ В ЧУЖБИНА. ОЧАКВАМ ВСИЧКИ КОИТО СА ПРОТИВ ТАЗИ ПЕТРОЛНА МАФИЯ ДА СЕ ВКЛЮЧАТ.ВЯРВАЙТЕ МИ ЩЕ ИМА РЕЗУЛТАТ.НЕ ПРАВЕТЕ ПРИ ТЯХ ДОРИ ЕДНО ЗАРЕЖДАНЕ.САМО АКО СМЕ ЕДИННИ ЩЕ ПОСТИГНЕМ РЕЗУЛТАТ.
    НЕКА ВСЕКИ ПОДКРЕПИ ТАЗИ КАУЗА И ПРИВЛЕЧЕ ОЩЕ ПОСЛЕДОВАТЕЛИ ЧРЕЗ СОЦИАЛНИ МРЕЖИ И ВСЯКАКВИ ВЪЗМОЖНИ НАЧИНИ.СИГУРЕН СЪМ ЧЕ АКО СМЕ ЕДИННИ И УПОРИТИ ЩЕ ПОСТИГНЕМ ЖЕЛАНИТЕ РЕЗУЛТАТИ.

    !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  • 207 мтв

    0 0 Отговор
    Боже господи ако те има прости им на всички тези драскачи които коментират цените на бензина....Днес си ни напусна един велик футболист‼ Трифоне почивай в мир‼Всички сме смъртни,не го забравяйте....‼
  • 208 Иво

    0 0 Отговор
    ПОДКРЕПЯМ !
  • 209 Патриот

    0 0 Отговор
    Призовавам всички БЪЛГАРИ и КОЛЕГИ ШОФЬОРИ. НЕКА НЕ ЗАРЕЖДАМЕ В ГОЛЕМИТЕ ВЕРИГИ.
    ТОВА КОЕТО ПРАВЯТ С НАС Е ДИСКРИМИНАЦИЯ.НУЖНА Е СПЕШНА НАМЕСА НА ДЪРЖАВАТА.ОМБУДСМАНА ДА СЕ САМОСЕЗИРА.ЗА РАЙОНА НА ПЛОВДИВ ПРЕДЛАГАМ ДА ЗАРЕЖДАТЕ В БЕНЗИНОСТАНЦИЯ КРУИЗ НА ЦЕНИ С ДО 20 СТ. ЛО НИСКИ ОТ ЛУКОЙЛ.ДО ПРЕДИ 4 МЕСЕЦА БЯХ РЕДОВЕН КЛИЕНТ НОА ЛУКОЙЛ , НО ВЕЧЕ СЪМ КЛИЕНТ НА КРУИЗ.ДАНО МАРЕШКИ СКОРО СТЪПИ В ПЛОВДИВ.
    Цитат /abv/
  • 210 Володя Путин

    0 0 Отговор
    Защо положението е такова?
    Защото е такъв интелекта на българските журналя. За което ми платят това пишат – те не са способни да мислят, разсъждават, анализират.
    Защо не отговорите ВИЕ уважаеми журналя?
    Живея във Варна от скоро. Зареждам вече само от там – не заради стотинките отстъпка, а заради идеята и подкрепата. В интерес на истината от друга бензиностанция би ми излязло някви смешни стотинки по-евтино.
    Имам предложение към живеещите извън Варна – обединете се! Съдете различните вериги за дискриминация. Доказателство за това е всяка касова бележка. Всяка!
    Приятно ми беше докато пътувах последният път да заредя. Всички бензиностанции празни, на Марешки – опашка. Поговорих си с момчетата на колонките. Цистерната зарежда по няколко пъти на ден, а и вече са две(двигателя няма време да изстине и за това камиона дава икономия и от там по-ниската цена на горивата.това в сферата на майтапа). Печалбата е 5 стотинки на литър нафта, стандартната поръчка „до горе“.
    По закон ако продаваш една стока под себестойността си е е нарушение. Мислите ли, че г-н Марешки продава под себестойността си? Ако беше така отдавна да е арестуват, като „абсолютен престъпник“ дори и само като предлог, че нарушава финансовият комфорт на един държавен ръководител-мутра и веговата дружка с инициали ВЗ.
    Ситуацията в момента е такава – един човек продава на ниска цена и го пукват от проверки. Защо не проверяват онези, които правят баснословни печалби. Ами защото най-вероятно се отчитат някъде да не ги закачат – за кофти гориво, за некоректни измервателни прибори, за вода в горивото.
    Имам страннот чувство, че всички сектори се отчитат на една мутра за да могат да съдират кожата на народа необезпокоявано и дълбоко – горива(с едното изключение – феномен), храни, телекоми, банки и т.н. А от своя страна мутрата си държи хрътките(контролните органи) да не проверяват този, онзи или Мишо Бирата.
    А такива блокирали „цедки“, ами просто им е дошло времето това може да стане и с Лукоилска нафта, и с мангалпетролска, и с шелска.

    И така господа. Уважаемият ни господин Премиер скоро няма да може да ни обърне внимение. В момента строи метро и магистрали за бъдещото население на страната - бежанците. Като си почине, може и да ни чуе... Евентуално.

    И в заключение мога да напиша Веселин Марешки – премиер.
  • 211 Патриот

    0 0 Отговор
    Защо положението е такова?
    Защото е такъв интелекта на българските журналя. За което ми платят това пишат – те не са способни да мислят, разсъждават, анализират.
    Защо не отговорите ВИЕ уважаеми журналя?
    Живея във Варна от скоро. Зареждам вече само от там – не заради стотинките отстъпка, а заради идеята и подкрепата. В интерес на истината от друга бензиностанция би ми излязло някви смешни стотинки по-евтино.
    Имам предложение към живеещите извън Варна – обединете се! Съдете различните вериги за дискриминация. Доказателство за това е всяка касова бележка. Всяка!
    Приятно ми беше докато пътувах последният път да заредя. Всички бензиностанции празни, на Марешки – опашка. Поговорих си с момчетата на колонките. Цистерната зарежда по няколко пъти на ден, а и вече са две(двигателя няма време да изстине и за това камиона дава икономия и от там по-ниската цена на горивата.това в сферата на майтапа). Печалбата е 5 стотинки на литър нафта, стандартната поръчка „до горе“.
    По закон ако продаваш една стока под себестойността си е е нарушение. Мислите ли, че г-н Марешки продава под себестойността си? Ако беше така отдавна да е арестуват, като „абсолютен престъпник“ дори и само като предлог, че нарушава финансовият комфорт на един държавен ръководител-мутра и веговата дружка с инициали ВЗ.
    Ситуацията в момента е такава – един човек продава на ниска цена и го пукват от проверки. Защо не проверяват онези, които правят баснословни печалби. Ами защото най-вероятно се отчитат някъде да не ги закачат – за кофти гориво, за некоректни измервателни прибори, за вода в горивото.
    Имам страннот чувство, че всички сектори се отчитат на една мутра за да могат да съдират кожата на народа необезпокоявано и дълбоко – горива(с едното изключение – феномен), храни, телекоми, банки и т.н. А от своя страна мутрата си държи хрътките(контролните органи) да не проверяват този, онзи или Мишо Бирата.
    А такива блокирали „цедки“, ами просто им е дошло времето това може да стане и с Лукоилска нафта, и с мангалпетролска, и с шелска.

    И така господа. Уважаемият ни господин Премиер скоро няма да може да ни обърне внимение. В момента строи метро и магистрали за бъдещото население на страната - бежанците. Като си почине, може и да ни чуе... Евентуално.

    И в заключение мога да напиша Веселин Марешки – премиер.