Last news in Fakti

11 Февруари, 2016 14:41 2 303 2

Марк Зукърбърг: Коментарите за Индия са "дълбоко обезпокоителни"

  • индия-
  • марк зукърбърг-
  • фейсбук-
  • интернет

Индия е много важна за мен лично и за Фейсбук, коментира основателят на социалната мрежа

Марк Зукърбърг заяви в четвъртък, че коментарите на Марк Андерсен, член на борда на компанията Фейсбук, относно Индия, са "дълбоко обезпокоителни", съобщава изданието „Таймс оф Индия“.

"Искам да отговоря на коментарите, направени от Марк Андерсен около вчерашното решение на Индия да забрани безплатния интернет на социалната мрежа. Намирам коментарите за дълбоко обезпокоителни. Те изобщо не представят начина, по който е замислен Фейсбук или начина, по който аз мисля", написа Зукърбърг в публикация в социалната мрежа. "Индия е много важна за мен лично и за Фейсбук."

Той допълни, че хората, ценностите и духът на страната са го вдъхновили. "Пътуването ми до Индия затвърди моето разбиране, че когато всички хора имат силата да споделят своя опит, целият свят ще постигне напредък", заяви основателят на социалната мрежа.

"Фейсбук помага на хората да комуникират и им дава глас да оформят своето бъдеще. За да направим това обаче, трябва да разбираме миналото. Тъй като нашата общност в Индия нарасна, имам по-дълбоко разбиране за необходимостта да се знае историята и културата на Индия. Бях вдъхновен от напредъка на Индия в изграждането и като силна нация и най-голямата демокрация в света. Очаквам с нетърпение да засилим връзката си с тази страна", добави Зукърбърг.

В сряда един от водещите инвеститори в компанията, Марк Андреесен, разкритикува решението на Индия да забрани безплатния интернет на социалната мрежа.

В Туитър Андреесен обяви, че поведението на Индия е "антиколониално" и това вреди на гражданите й от десетилетия насам. Впоследствие Андреесен изтри публикацията и се извини, отново чрез Туитър: "Искам да се извиня за всички обиди, които може да са причинени от по-ранната ми публикация за историята на Индия и нейната политика. Харесвам Индия и нейния народ много. Индия е невероятна страна с невероятни хора. Индийските компании и хора имат голям положителен ефект върху интернет и света! Оттеглям се от всякакви бъдещи дискусии за икономиката и политиката на Индия и ги оставям на хората с повече опит и знания".

Самата компания също публикува официално разграничение от позицията на инвеститора: "Ние строго отхвърляме твърденията на Марк Андреесен, които той направи по адрес на Индия", се казва в изявлението.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ИТ

    0 0 Отговор
    Опитали виртуално колонизиране обаче индийците се усетили и ся фейсовете се правят на ни лук яли ни мирисали !
    Толкова са му "чисти" намеренията на Зука-та та чак да ти се доплаче от умиление.
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.