Last news in Fakti

26 Април, 2024 13:00 2 048 84

Любомир Канов: Ненавиждам българския турбо патриотизъм

  • турбо патриотизъм-
  • българия-
  • любомир канов-
  • национална кауза

Както и Варненското най-старо злато в света не е дело на героичните българи

ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Трудно е да изразя публично онова, което си мисля понякога. Знам какъв вой и ненавист ще предизвика. Но защо да не го кажа? Нали сме родени, за да мислим и да изкажем своето мнение, даже да не сме прави!

Това коментира във "Фейсбук" Любомир Канов.

Затова започвам:

Ненавиждам българския турбо патриотизъм!

Също стадионния ентусиазъм за или против “чорбата”, за Левски, Локо или Славия. “Българи юнаци” ме кара да ми се повдига, леденото хоро в реката с потури и тупани, друсането на площада с кукерските козини, рога и звънци ме оскърбява, че съм родeн българин, споровете с македонстващата политическа класа и от двете страни на тази жалка и изстрадала държавна граница, ме карат да се срамувам от тъпотата и на двата “народа”, които враждуват толкова нелепо в този опасен за малките държави свят.

Заместителното гордеене с митични научни подвизи на Джон Атанасов и с това че “ние” сме открили компютъра, изказвано с фанатичен блясък в кръвясалите от ракия очи на полуграмотни сънародници, че сме най-умните след евреите, твърдението че сме положили основите на европейската цивилизация, че сме автори на азбуката, че сме внуци на Орфей и съоснователи на Троя, че заедно с Дионисий сме открили и разпространили виното и сме научили на конно дело околните елини и ахейци, че сме най-справедливите и храбри народи в древността, пък и в Средните векове, че сме героични воини, не загубили нито една битка, но проиграли войните, че

все някой друг ни е виновен за историческите злощастия,

че сме специални и изключителни, но ни се пречи, че другите и особено съседите ни са лоши, а ние сме добри, гостоприемни и работливи, всичко това ме огорчава поради самозаблудата в която вкарва милиони българи и ги кара да живеят като слепците на Цар Самуил. Но този път самоослепили се доброволно.

Достатъчно е да помолят някой истински професор историк да им разкаже подробностите за всяко от историческите им илюзии и лъжливи “факти”. Не ние сме създали тракийските съкровища и дори генетично имаме малко общо с траките. Ние сме дошли отнякъде и днес обитаваме земи, където са живели преди нас други древни народи, които са изчезнали.

Днешните турци населили хълма Хисарлък, под който Шлиман откри останките на Троя, не са потомци на Хектор и Приам. Нито са строители на Гьобекли тепе от преди 12000 години, както и Варненското най-старо злато в света не е дело на героичните българи.

Не сме ние нито най-добрите, нито безгрешните и справедливите, както не сме и най-лошите, разбира се.

Ние сме едни средни балкански хора, подобни на останалите, а в някои отношения дори по-лоши. Достатъчно е да посетим, без предубеждение, съседна Турция и даже Гърция, за да се види, че средният турчин е сякаш по-честен, по-малко лъже и краде от българина и че е много гостоприемен и работлив комшия. Също, че гърците са по-вярващи християни и макар да имат недостатъци сродни с нашите, са в състояние да поддържат своята държава много по-добре организирана от нас. И това е само за съседите…

Знам, че “ура патриотизмът” е бил култивиран и донякъде необходим с държавотворни цели, особено след разпада на Османската Империя и търсенето на изгубената за 5 века национална идентичност. В името на това и заради националното обединение, са били похарчени стотици хиляди безценни български животи в няколко териториални войни и в крайна сметка целите не са били постигнати.

Величието, което е било търсено, се е превърнало фактически в исторически провал и националната независимост от големите силни държави не е била постигната. Тя е била заместена от васална и даже робска подчиненост по времето на комунизма.

Мечтая българите да престанат да извеждат личното си и национално самочувствие

от някакъв гол, вкаран от български, но не и техен крак, по време на футболен мач във вратата на противника, а от собствените си лични постижения.

Всеки един, поотделно, сам и във всичко, за което той е лично отговорен, да постига световните върхове със своите усилия и с дадените му от природата таланти. Тогава да започне да се гордее и да се представя пред себе си и пред всички хора на Планетата със своето собствено име.

А не да се преструва, че е Стоичков. И ако се смята за европейски християнин, нека да влезе в църквата, да остави кукерските и езическите костюми на тавана временно, поне до Сурва и да сложи в нея ред, като на първо време прогони от нея старите куки, които се ослушват и кланят на кагебейски безбожник. Като за начало…


Поставете оценка:
Оценка 3 от 64 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гаглей

    31 22 Отговор
    Българския турбо патриотизъм започна да прилича малко на македонския. Турбо патриот е и боксьора Пульо. И тези дето бяха в публиката на мача му с кличко.

    Коментиран от #36

  • 2 Последния Софиянец

    36 26 Отговор
    Великата Българска цивилизация е на 50 000 години и след потопа в Черно море се пръска по света и дава началото на всички древни цивилизации -Египет, Месопотамия, Елада, Китай, Индия.В Китай Буллгар значи бял човек който носи знания.

    Коментиран от #4

  • 3 Бачо Кольо

    59 22 Отговор
    Емигрирай по бързо и никога не се връщай.
  • 4 интересно

    18 15 Отговор

    До коментар #2 от "Последния Софиянец":

    А тогава кланяли сме се на руснаци и американци ,питам за един преател .

    Коментиран от #15

  • 5 Канис Канис

    39 15 Отговор
    Някакъв повърнал в някакъв си сураттефтер, това кого трябва да засяга?
  • 6 Ламбо

    47 19 Отговор
    Аман от плювалници , мазохисти . Стой си там и не ни се бъркай и съди .
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Червената шапчица

    52 20 Отговор
    Много неприятен тип. И адски досаден и нахален.
  • 9 тато

    53 7 Отговор
    Ненавиждам българския турбоуу еврапеецъ, дето е изникнал от най-забитото село и се натиска да става аристократ, амъ чорапите му миришат на луканка, разбиранията му за еврапействането се свеждат до спуснатите му опорки от ТВ-тата!!!!
  • 10 Една жена

    24 51 Отговор
    Много добре написано. Но не се кахърете. Вижда и се краят на България и българския ген. Природата си знае работата. Глуповати путинисти.... Това са 99% от населението на територията.

    Коментиран от #12, #21, #51

  • 11 кална вена

    19 9 Отговор
    тоя с тия си исказване по нищо не отстъпва на тия за които се исказва.....само ъкълии има в тая територия, мъ кът доде да се ударят 2 лопати всички еврапейци граждянани лол
  • 12 апи ма за

    21 11 Отговор

    До коментар #10 от "Една жена":

    тъпЛа си колкото тоя дет го писал, че и по зле си.....
  • 13 българка

    32 6 Отговор
    Искаме само истината какъв е бил пътят на нашия народ, но само фрагменти се появяват и тълкуватели ги досъчиняват. Но истината, на която сме свидетели днес е, че народът ни пропада все повече и повече и сме се превърнали в посмешище за света. Няма как историята да ни измъкне от калта, даже България да е била велика някога. Трябва да го направим ние, всеки от нас, решете как.
  • 14 Да, може

    44 15 Отговор
    И не само може , а и трябва да се публикуват такива пасквили!
    И поради това, че отдавна изтрих профилът си във фейса, и невъзможността да пиша директно на този човек,бих искал да задам един въпрос на този човек- ако ми разрешите!
    Кой е всъщност Любомир Канов???
    Да , пише че е психолог - такива са вече почти всички мутрески .
    А , да - и писател???
    Някой да е чел нещо стойностно от този "писател" ?
    А да попитам - някой нещо - каквото и да е било - да е чел от този "творец"?
    Сега е модерно ,всеки неуспял лаик да плюе БЪЛГАРИЯ - все пак ,от краварника дават грантове за това!
    И всеки от тези "идеолози " иска да промени историята ни!
    До сега зачертаваха с лека ръка времето между 1944-та и 1989-та.
    Отричаха всичко свързано с рукста ни връзка.
    И когато видяха ,че никой не им опонира - започнаха да бълват жлъч и върху БЪЛГАРСКАТА история!
    Както е казал нарът БЪЛГАРСКИ - За пари, и майка си продават!
    Мисля че няма смисъл да спорим с него - колко сме родолюбци и патриоти ние БЪЛГАРИТЕ!!!
  • 15 Последния Софиянец

    21 8 Отговор

    До коментар #4 от "интересно":

    Руските земи са били Велика България а Америка още не е била заселена.

    Коментиран от #29

  • 16 Мдаааа

    35 11 Отговор
    Плюем автора, а се оказва, че правим точно това, което ни казва, че сме. Но е прав! Къде си народе? На масата с ракията или цъкаш пред компютъра. А когато трябва да оправяш страната си навеждаш глава, псуваш тихо и се кланяш. А на 3март си голямата работа и се биеш в гърдите колко голям българин си, че други са те освободили или пробили. Нашето величие е било, а днес сме нищо като народ. И го показваме всеки ден пред себе си и пред света. Можем само да се бием по шосетата и да се надцакваме. Огледайте се! И колкото да ви е голям бабаитлъка пред децата ви и пред комшиите, в крайна сметка сте нищо. Не сме ли заедно като хора на улицата, не сме и народ като другите!

    Коментиран от #22

  • 17 Софиянец

    23 23 Отговор
    Къв е тоя боклук? На бас, че е укро, лгбт, атлантик и ционист подлога!

    Коментиран от #23

  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Шкембе Войвода

    15 6 Отговор
    аре бе едно време едно ни говорехте, сега друго , преди 44-та трето , някой вече да знае ква ни е историята , че май съм чувал че само неудачници търсят изкупление в миналото.....
  • 20 БеГемот

    8 4 Отговор
    Ми то като мЪ кедонците ...като няма нищо си крадваш оттук и там и готово...
  • 21 Бльона

    16 8 Отговор

    До коментар #10 от "Една жена":

    А Вие , се предполага, че сте от онзи един процент, нали?
    Радвам се, че намерих още един индивид,представител на единият процент!
    И един съвет от мен - нарцисимът не се лекува- само се влошава!
  • 22 еврофанатик

    20 9 Отговор

    До коментар #16 от "Мдаааа":

    оди у европа да видиш как връзват и цъфтят, млади прави наркомани спят по пейките в центъра, нямат собственост , живеят на кредит....сега като ги напарзалят и са точно там на улицата, а полицията сплашва...да не би некой да рипне.....много сме си добре тука, ама всички дето на готово ви се снася, много знаете.....
  • 23 Местен

    16 24 Отговор

    До коментар #17 от "Софиянец":

    Любомир Канов е психиатър, дисидент, лежал за политическа присъда по време на комунизма, писател, и между другото софиянец (истински). Сега живее и работи в САЩ.

    Коментиран от #34, #37

  • 24 Долу Израел

    23 12 Отговор
    Фамилията му е еврейска на този гнусар.
  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 Мъдрият

    31 7 Отговор
    Патриотизъм трябва да има, защото иначе се превръщаме в чуждопоклонници!

    Сега, това което авторът нарича турбо патриотизъм - всеки човек го вижда по различен начин, така че авторе - не си прав! Това е просто твоята гледна точка.

    Аз примерно ценя и се гордея с това, че съм Българин и съм се родил в България, защото:

    1, България е православна държава и тук имаме прекрасни и благодатни православни храмове и манастири!

    2. И всички подвижници(като Свети Иван Рилски) и всички мъченици проляли кръвта си за Христа са осветили тая земя! Така, че ние живеем на свята земя!

    3. Да, и азбуката Кирилица е създадена в България от Свети Климент Охридски!
    Има и още много други постижения на българи!

    4. Родината ни е с прекрасна и много красива природа!

    ...има и още, но засега това е достатъчно!
  • 27 В.В.П.

    18 12 Отговор
    Eга ти тъпото парче...Ахахаха .Лошо му става от България .иди си в Македонско .!Потурко
  • 28 (под)Платен нихилизъм

    26 10 Отговор
    Трябва да приеме същият закон като в САЩ за чуждите агенти на влияние. Тогава на такива, дето плюят България ще има една голяма щампа - "внимание, работи за кравите! Или пък, внимание, лгбтпмвт+-=÷ активист! Насажда нихилизъм за някой и друг долар!"
    P.S. От ракия очите не кървясват. Очите кървясват от тревата. Ама това човека който пафка джойнт, вместо да му удари две ракии, няма как да го разбере
  • 29 интересно

    5 6 Отговор

    До коментар #15 от "Последния Софиянец":

    Искаш да кажеш, че Българските земи сега са станали руски, нашите земи
  • 30 В.В.П.

    16 10 Отговор
    Вдигай знамето на сащ .и си трай .Нямаш място в България.,затова си в сащ..
  • 31 В.В.П.

    16 11 Отговор
    Тия е антибулгар ..Мрази българите и България....Лобут за такива кучета .Без милост
  • 32 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 33 В.В.П.

    19 9 Отговор
    На няколко такива съм и цепил тъпите кофи..Има ги много такива по чужбина ..Анти българи..които ме убеждават че трябва да НЕ бъда патриот ...Че България е много гадно място...че ракията е пълен боклук ,кукерите също ,Само Св Валентин и халуин били истински...Иди на уйия галош
  • 34 Сега

    19 5 Отговор

    До коментар #23 от "Местен":

    живее в България, не в САЩ. Върнал се е да "помага"
    на Отечеството и да дава акъл.Той си знае кой е и какво е правил...
  • 35 В.В.П.

    4 15 Отговор
    Шопите не идват на черно море щото не са добре дошли..Откриха топлата вода в Гърция..Тука по морето са Окропи ,руски румънци .и провинциалисти ..Шопите са дървени философи.
  • 36 Ненаглей

    7 5 Отговор

    До коментар #1 от "Гаглей":

    Ако същите българи подкрепяха Кубрат срещу руснака Поветкин щеше да си на друго мнение .А какъв ли турбопатриот е бащата на Кубрат и Тервел Пулеви за да не си кръсти децата Хасан- Симеон,Дейвид или Жоржи?

    Коментиран от #64

  • 37 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 38 Факти

    17 6 Отговор
    "Дори генетично имаме малко общо с траките". Аз, за разлика от господина, се интересувам от генетика от 12 години и съм чел доста изследвания. Не знам той какво има предвид под "траки" - земеделците, които са дошли тук от Мала Азия преди 8000 години или смесицата между тях и пастирите, които са дошлу тук от Понтийско-Каспийските степи преди 5000 г. И в двата случая, генетичните изледвания са категорични: 1) От всички гени на модерните българи, най-много са тракийските и 2) От всички народи, най-голяма конентрация на тракийски гени има при българите. Това означава, че българите не само сме наследници на траките, но и сме най-чистите наследници на траките. Те са били голям народ и са се простирали на голяма територия, но генетичните изследвания показват, че явно ядрото им е било в днешна България.
  • 39 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 40 факуса

    19 6 Отговор
    канов,би трябвало да мразиш повече българския турбо атлантизъм дет ни закопа на дъното на икономическо развитие
  • 41 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 42 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 43 В.В.П.

    8 8 Отговор
    Прав е ,!. Кучето..Шопите заложиха България..!.Не щем ъкъл от тия негодни пинчери..
  • 44 ЕвроАтлантически гьон

    18 6 Отговор
    Леле-леле, тоя мърдал ли е от страната ?? В Турция и Гърция например, но не на почивка, а да поживее и поработи няколко месеца. Да види и разбере какво е ШОВИНИЗЪМ (синоним за краен национализъм или патриотизъм ), и в България това го няма.
  • 45 В.В.П.

    13 4 Отговор
    Ама пей си ,Янки дудл,,.и си свиркай Марсилезата ..Обаче не давай ъкйл н на хората ..Да живее, България!.
  • 46 В.В.П.

    11 7 Отговор
    Еййй,шоп,прочети което ще напише Васил Петров от Бургас , България...Иди на еврейския уйй!!..И не слизай..Тука е България!!.НЕе за тебе .
  • 47 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 48 България да се освободи от ЕС и НАТО

    12 8 Отговор
    Само оттървали европейското робство ще имаме развитие, защото няма като автора да се срамуваме, че сме българи.

    Него ако го е срам, нас не ни е срам.
  • 49 Ха ха

    13 3 Отговор
    Почнахте с цензурата турбоатлантическа.
  • 50 РИТОРИЧНО🚮

    3 10 Отговор
    ТОЧНО ЗА ТЕЗИ РАЗПОЗНАЛИТЕ СЕ....
    КОИТО(💧💧)ПО АВТОРА...
    СЕ ОТНАСЯ ФЕЙЛЕТОНА...

    Коментиран от #54

  • 51 Само питам

    6 1 Отговор

    До коментар #10 от "Една жена":

    Че кога се оперира,кога жена стана?
  • 52 патриот

    7 5 Отговор
    Това е така и може да се поправи, ако осигурим висококачествено образование и приложим опита на икономически напредналите страни! Китай успя да напредне толкова много, защото отрече прословутата теория на Маркс, за "експлоатацията на човек от човека" при капитализма, и с редица мъдри решения, като примера за "черната и бялата котка", да отприщи огромният потенциал на човешкият работохолизъм!

    Коментиран от #67

  • 53 Все едно аз съм го писал това, браво

    16 7 Отговор
    Много, много добра статия. Всеки ден срещам хора, които ги мързи да се изкъпят, да си изметат двора, с неизмазани къщи, плюещи и храчещи по всички успели или по-точно нормални хора, които се борят и ПРАВЯТ нещо. Кафетата и кръчмите пълни с фасаджии и бираджии, които не бачкат, щото - "няма да им работя за тия пари"... напълни се с келеши с телефони за по 2 бона, дето чакат мама и тате за пари, но са невъзпитани, неграмотни и абсолютно провалени преди още да са почнали да работят.
    Националните ни гордости са зад блока - фасове, бирени кутии, хартии, боклуци, всичко. Но е по-яко да си татуираш "свобода или смърт, отколкото да събереш боклуците отзад, да кажеш "извинете", "добър ден" или да прочетеш една книга.
    Чалга култура, чалга партии, чалга патриотизъм.

    Коментиран от #55

  • 54 Мислиш ли?

    10 0 Отговор

    До коментар #50 от "РИТОРИЧНО🚮":

    Накой ще се припознае при файлетон за подигравката на джендъри, а ?
  • 55 Верно ли

    11 6 Отговор

    До коментар #53 от "Все едно аз съм го писал това, браво":

    А от къде дойде" Чалга култура, чалга партии, чалга патриотизъм" ?? .. от евроатлантическата с-ма, може би?

    Коментиран от #58

  • 56 Факт

    7 5 Отговор
    За мен най-великия БЪЛГАРИН е Цар Симеон ! Не,че България е била на три морета(Самоил го постига същото),факта,че започва ограмотяването .Още тогава е разбрал,че прост народ значи слаба държава.Цар Борис обезглавява 50 Болярски рода и от там идват бъдещите ни нещастия и робство !
  • 57 Не, не сме

    10 2 Отговор
    Но пък защо и ние да не се похвалим с нещо след като и други доста по-големи народи го правят, макар да нямат право?Освен всичко друго едва ли има човек сам постигнал всичко и стигнал върховете в своята сфера на изява, който да бие тъпана колко е велик.А пък и той все пак носи гените на своята народност, поне за сега няма индикации за размиване на народите и нациите!
  • 58 Чалгата е музиката на мутрите

    10 9 Отговор

    До коментар #55 от "Верно ли":

    Мутрите ни откъде дойдоха бе, брато? От руските мутри - едно към едно и като организация и държание. Нали комунистите ги създадоха, за да помогнат за усвояване на приватизацийки, схеми, чувалчета с пари, управление на партийните активи. И понеже гледам, че извърташ нещата, айде кажи сега кои са руските партии в България и защо представлявар мутрите и в частност чалгата? И защо опростачват младите? За да има неграмотно и евтино стадо за купуване.
  • 59 А ти кой си и защо си пълнят страницата

    8 5 Отговор
    С твойто никому ненужно мниние
  • 60 Ддд

    14 8 Отговор
    Канов, не заслужавате да бъдете коментиран.
    П. П. В Уикипедия пише, че сте българин, поправете грешката. Вие сте просто безродник

    Коментиран от #61

  • 61 Софиянец в повече

    9 8 Отговор

    До коментар #60 от "Ддд":

    Грешиш, колега тоя керпеден е точно българин. Ама от ония второ качество и със сини венци. И е доказателство, че психологията и ЕГН-то не прощават никому!
  • 62 Чекмеджан ефенди

    14 3 Отговор
    Виж турците бе ТУРБО разбирач. Виж американците бе Турбо експерт такъв.
  • 63 123456

    9 7 Отговор
    Любомир Канов - по добре баща ти да се беше изцепил в мивката .....
  • 64 Венко Пулев е ВеликБългарин

    9 2 Отговор

    До коментар #36 от "Ненаглей":

    ВЕНКО Пулев е велик Българин. Отгледал е 5 деца и ги възпитал в патриотизъм.
    На огромната му , с ценни издания библиотека, могат да завиждат много обществени.
    Дай Боже, повече такива уникални личности, дали на България 5 Българи !
  • 65 Кание е с ампутирана глъвъ

    11 6 Отговор
    .Кратуна за загребване на вода..е психото Кабов.Той се обрязал ,но не ясно Юда ли е или Мохамед.Канов е с ампутиран патриотизъм и презира българите!
    Банкя е родила не тиква , а Куха Кратуна, която презира Род и Родина.
    Към Президента и съответните, компетентни органи, даму се отнеме българското гражданство и да му се забрани во Всеки веков да стъпва в България!
  • 66 инфо

    12 4 Отговор
    Почти завършен комплексар.

    Коментиран от #69, #71

  • 67 Ммм

    7 0 Отговор

    До коментар #52 от "патриот":

    С едно голямо НО! В Китай да работиш, да живееш, и изобщо наклон на капата ти дава ГУОАНБУто 国家安全部, не парите!
  • 68 Смърфиета

    8 3 Отговор
    Това бивше докторче, да не се упражнява, за да не си изяде боя некаде. Аман от такива лакърдий, да ходи да си пие мартинито с един Георги Господинов или подобен нему и да си ги щепнат на ощенце.
  • 69 Смърфиета

    8 2 Отговор

    До коментар #66 от "инфо":

    Отвъд завърщените. Затова му е отнета дипломата по медицина още през Възродителния процес. КАНОВ=КАНЕТИ. Това е диагнозата на неговата мимикрия.
  • 70 Гост

    8 3 Отговор
    Аз пък, не понасям мрънка4и, като т03и.
  • 71 Гордостта на Тарра

    6 1 Отговор

    До коментар #66 от "инфо":

    Забрави турбо мега гига яко комплексар .. така звучи по евроатлантическо
  • 72 Ти си

    8 2 Отговор
    За Кукерите и за леденото хоро няма как да се съглася с автора !
    В цивилизована католическа Австрия си имат
    по Никулден нещо подобно на нашите кукери "Крампуси" и на някой не му идва на ум да ги оплюва и анатемосва !
    В цивилизована и модерна Япония ритуално се къпят в ледена вода на връх ново година и никой не си помисля да ги осмива .
    Автора трябва да бъде малко по-широко скроен и с по глобален поглед върху нещата които щи го направят пи толерантен към останалите които нямат неговите видания и мнения за света около него .....
  • 73 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 74 обичай народа си

    7 0 Отговор
    Канов,обичай народа си такъв какъвто е. Не го ненавиждай. Посещавай по често черква,гони бесовете от душата си. Някак си сам да си помогнеш,щото май си го закъсал .Бъди здрав и помни- цялата работа е в осъждането. Не съди народа си ,щото себе си осъждаш.
  • 75 Май е прав

    0 5 Отговор
    Скромността краси човека, както се вижда в коментарите
  • 76 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 77 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 78 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 79 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 80 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 81 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 82 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 83 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 84 Този коментар е премахнат от модератор.