Last news in Fakti

8 Март, 2016 14:23 1 032 0

Проверки в млекопреработвателните предприятия в страната

  • проверки-
  • млекопреработвателните-
  • предприятия-
  • страната

Ще се проверяват всички финансови документи, с които мандрите купуват суровини, продават продукция, както й внасянето на ДДС, посочи Танева

Проверки в млекопреработвателните предприятия в страната - 1
Снимка: МЗХ

Екипи на Министерството на земеделието и храните, Българската агенция по безопасност на храните и Националната агенция по приходите (НАП) от днес извършват проверки в млекопреработвателните предприятия в страната. Това обяви министърът на земеделието и храните Десислава Танева пред журналисти в Стара Загора, където присъства на откриването на международното специализирано земеделско изложение БАТА АГРО.

„Ще се проверяват всички финансови документи, с които мандрите купуват суровини, продават продукция, както й внасянето на ДДС“, посочи Танева. Тя поясни, че ще се проверят всички мандри в цялата страна, които са средно по 5-6 във всяка административна област.

Министърът на земеделието и храните заяви, че са направени редица промени в Програмата за развитие на селските райони 2014-2020 г., които да дадат възможност на по-голям брой земеделски производители за достъп до Програмата. По думите й, тези промени целят да подкрепят реалните и устойчиви фермери. “Надявам се нашият диалог да продължи и да намираме най-добрите решения, за да постигнем ефективно земеделие", обърна се Танева към присъстващите на изложението земеделски производители.

„По новата ПРСР са кандидатствали 6600 земеделски производители, които са подали проекти на стойност 4 млрд. лв. Одобрението на проектите по 4.1 и 6.1 ще приключи в края на месеца“, каза Танева. Тя изрази надежда, че диалогът между Министерството и бранша ще продължи за намиране на най-добрите решения.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА