Last news in Fakti

26 Май, 2016 15:47 912 0

Крайният срок за кандидатстване за „Зелени Оскари“ се удължава

  • зелени оскари-
  • бизнес-
  • награда
Крайният срок за кандидатстване за „Зелени Оскари“ се удължава - 1

b2b Media предоставя повече време на всеки, който желае да кандидатства в Националния конкурс „Най-зелените компании в България“ и удължава крайния срок за подаване на кандидатури до 2 юни 2016 год, (четвъртък) включително.

Заявки за участие се приемат онлайн на този адрес.

Наградите отличават отговорните компании, които са предприели "зелени" проекти и практики през изминалата година. 

Подробна информация относно Националния конкурс можете да намерите на сайта: green.b2bmedia.bg

Официалната церемония по връчването на наградите в шестото издание на конкурса ще се състои на 8 юни 2016 г. в Хотел Хилтън София.

Събитието ще представи най-зелените проекти, практики и цялостни политики на отличниците в българската „зелена“ икономика. Кампанията се провежда съвместно с Министерството на околната среда и водите.

Зелен сертификат

За първи път най-добре представилите се компании в Националния конкурс на b2b Media ще получат не само статуетка и грамота, но и специален "Сертификат Зелена компания".

Той ще бъде предоставен на всички дружества, които покриват критерии за участие и са попълнили онлайн въпросника в посочения срок.

Специални награди

Най-добрите компании получават грамота и статуетка, а някои ще бъдат отличени и със специалните награди на журито и публиката:

* Награда: "Принос към зелената идея"

* Награда: "Зелена иновация"

* Награда: "Устойчиво развитие за „зелена” икономика"

* Награда: "Безхартиен офис"

* Награда: "Зелено перо"

* Награда: "Устойчива мобилност" - специална награда на "Европейска седмица на мобилността" -  Наградата се присъжда за принос към по-чиста градска среда, към разумно придвижване и активен начин на живот.

* Награда: "Зелена личност" - награда на публиката

Носител на престижния приз "Зелена личност" за миналата година беше Ралица Касимова, главен кординатор в мрежата на Хранкооп и Фермерски пазари.

Наградата е предназначена за личност, която е допринесла за популяризиране и налагане на „зелената идея“ в обществото.

Награда за медии

За втора поредна година в конкурса са предизвикани да участват и журналистите. Те могат да изпращат свои материали, посветени на “зелена” тема на email: [email protected] също до 2 юни 2016 г.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА