Last news in Fakti

6 Юни, 2016 08:22 4 467 11

Саудитска Арабия промени цените на петрола за Европа и САЩ

  • нефт-
  • петрол-
  • саудитска арабия

Причината са иранските доставки на петрол за Европа

Саудитска Арабия промени цените на петрола за Европа и САЩ - 1

Саудитската компания Saudi Aramco е взела решение да понижи цените на петрола за Европа и да повиши цените за САЩ, пише в. „Уолстрийт джърнъл“. Цената на барел петрол за САЩ се е повишила с 10 цента.

В същото време за Западна и Северна Европа компанията е понижила цената за барел петрол с 35 цента, а за страните от Средиземноморието с 10 цента.

За страните от Близкия изток увеличението е с 35 цента за барел. Според „Уолстрийт джърнъл“ причината за това действие е фактът, че през февруари Иран възобнови доставките на петрол за Европа.

Експортът на ирански петрол в момента е 400 000 барела на ден.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Джон Смит

    5 0 Отговор
    А в нашата мила Родина, цената на горивата пак РАСТЕ!

    Коментиран от #4

  • 2 шшш

    5 0 Отговор
    дори и малък намек за това че цените ще тръгнат нагоре и с половин стотинка ,веднага се отразява на нашите бензиностанции ,за обратното броене чакаме месеци...Пример от 1.58 дизел след по малко от седмица вече 1.74
  • 3 некойси

    5 0 Отговор
    Няма картел, не няма :)
  • 4 гост

    3 0 Отговор

    До коментар #1 от "Джон Смит":

    Какво говориш!? Нашата петролна промишленост работи на само 0.5 - 1% печалба. Не е вярно, че расте цената щом крайния продукт расте.
    А дали няма нещо сбъркано на нашия пазар? Картел? Щом Бойко не е казал че има, значи няма. Е.ати държавата щом прост пожарникар я управлява. Само господ да я пази че явно няма друг кой!

    Коментиран от #5

  • 5 избирател

    0 3 Отговор

    До коментар #4 от "гост":

    То Станишев я управлява тая държава без да е управлявал нито един ден и кокошкарник та пред него Борисов си е за предпочитане!
  • 6 Киро

    4 0 Отговор
    Не спорете кой е по-лош - тиквата или оня СерГей - и двамата са лоши.

    Идва референдум за мажоритарни избори - сега ни е шанса да махнем и двамата!

    Коментиран от #7

  • 7 Кольо

    4 0 Отговор

    До коментар #6 от "Киро":

    По някога Кирето дава правилни и смислени коментари ....
  • 8 onq s konq

    3 2 Отговор
    Ще ви кажа нещо много просто и не искам да ми благодарите:ДОКАТО САМО "МАХАТЕ" НЯКОГО ОТ ВЛАСТТА,НО НЕ "СЛАГАТЕ" ДРУГ ПОДХОДЯЩ НА НЕГОВОТО МЯСТО,ВИНАГИ ЩЕ СЕ НАМЕРИ КОЙ ДА ГО СВЪРШИ ВМЕСТО ВАС И ПАК НЯМА ДА ВИ ХАРЕСА!Но...толкова си ви е акъла.

    Коментиран от #10

  • 9 Mercedes-Benz

    2 1 Отговор
    Тук ще я вдигнат цената въпреки това, на тази територия действат правилата на комсомола!
  • 10 Фют

    2 2 Отговор

    До коментар #8 от "onq s konq":

    Аве бос на мулетата, ние знаем, че сме прости! И сам премиера ни го каза преди и ние си го знаем. Ми ти като знаеш за кого да гласуваме, направо казвай, че да не грешим бе! Направо казвай за кого да воткаме, че ни писна да сме глюпендери и да грешим! То и баба знае да казва - вий сте прости! Ама кой да вотнем, че да сме умни?

    Коментиран от #11

  • 11 onq s konq

    2 1 Отговор

    До коментар #10 от "Фют":

    Хаха-завалията:)Ми учете се от циганите бе?!Те също знаят че са прости,но ТРЪГВАТ С ПАЧКАТА НАПРЕД и отиват при адвокат да ги научи!Ти да си се "бръкнал"...или поне да имаш намерение?!Е не стават така тия работи:)