Last news in Fakti

4 Януари, 2017 13:24 2 311 0

Йохан Тейс: България предоставя възможности

  • квс-
  • kbc-
  • банка-
  • обб-
  • дзи

Продажбата на ОББ е в рамките на план за преструктуриране на Националната банка на Гърция

Йохан Тейс: България предоставя възможности - 1

България предоставя нови възможности за развитие в банковия сектор и застраховането. Това обяви пред Факти.бг главният изпълнителен директор на КВС груп Йохан Тейс.

България има солидни макроикономически основи и по-високи от очакваните нива на икономически растеж, ниско ниво на публичен дълг и стабилни държавни финанси.

Той припомни, че придобиването на ООБ е логична и важна стъпка от разширяването на КВС в Източна Европа. Българският финансов сектор има потенциал за растеж заради ниското проникване на пазара.

Новите цели на КВС са да влезе в тройката на банковите институции и да се затвърди на 4-то място при застрахователите, посочи Йохан Тейс. Той уточни, че целта за 2017 г.е да се акцентира на пазара на лизинг, управление на активи и факторинг в България.

Комбинацията между ОББ и Сибанк ще доведе до формирането на третата по големина на активите банкова група на българския пазар с пазарен дял от около 11%. В момента ОББ е на четвърто място по големина на активите.

Продажбата на ОББ е в рамките на план за преструктуриране на Националната банка на Гърция, който е одобрен от Европейската комисия. Това потвърди Леонидас Фракидакис, главен изпълнителен директор на Националната банка на Гърция.

Йохан Тейс: България предоставя възможности


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА