Last news in Fakti

1 Февруари, 2017 09:25 2 459 0

Роуминг таксите в ЕС отпадат от лятото

  • роуминг-
  • такса

Остава споразумението да бъде формално гласувано на заседания на Съвета на ЕС и на ЕП

Тази нощ беше постигнато окончателно споразумение между правителствата и институциите на ЕС по техническите условия за отпадане на роуминг таксите от това лято, съобщи Малтийското ротационно председателство, цитирано от БНР.

Евродепутатите и представителите на държавите-членки, съвместно с ЕК се договориха за реформа в цените, по които мобилните оператори ще се таксуват взаимно, за да използват мрежите си при новите условия.

Това ще позволи от 15 юни да бъдат премахнати надценките в сметките за мобилен телефон на пътуващите в чужбина граждани. Остава споразумението да бъде формално гласувано на заседания на Съвета на ЕС и на ЕП.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА