Last news in Fakti

31 Януари, 2012 21:23 5 733 8

Чуждите банки се спасяват с пари от България

  • банки-
  • българия-
  • криза

Чуждите банки продължават с опитите да решат собствените си проблеми, теглейки пари от дъщерните си дружества у нас.

През третото тримесечие на 2011 г. общото намаление на външните банкови експозиции в България се равнява на близо 2.3 млрд. долара, или около 3.5 млрд. лв., показват предварителни данни на Банката за международни разплащания, обобщава в. „Сега”.

Почти половината от тази сума - 1 млрд. долара, е била издърпана от гръцки банки. Като се разглеждат и данни за второто тримесечие на 2011 г., става ясно, че само за половин година трезорите от южната ни съседка са намалили участието си у нас с над 1.8 млрд. долара.

Така към края на септември техните средства в българските им представителства са паднали до 14.2 млрд. долара.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ТОЧАТ

    2 0 Отговор
    ТОЧАТ НИ ВСЕ ЕДНО СА НИ ПОРОБИЛИ

    ОПА ТЕ МАЙ СА НИ ПОРОБИЛИ...
  • 2 Даскал Стойчев

    1 0 Отговор
    Ами да що не.ОТКАКТО СЕ ПОМНЯ ВСЕ СЕ ДУПИМ.А пък гърчолята все реват ама си кътат трилиончето за черни дни.Дяконе , Дяконе!
  • 3 fsxfsdfsfsdfsdfsfsf

    2 0 Отговор
    Забрана на проблемните търговски банки,връщане на златното покритие на лева-съответно национализиране на мините за злато и добив,преразглеждане на закона за банките,създаване на нова нац.банка,излизане от МВФ,Световната банка,Национализиране на разл.индустрии,довършване на 2 рата АЕЦ....жалко,че това правителство не може да го направи.....изходът е Гражданско непотчинение
  • 4 КПСС

    0 0 Отговор
    Забрави и връщането на БКП
  • 5 клиент на българска банка

    0 0 Отговор
    Затова пък българите ги изхвърлят от домовете им, но важно е да имаме банки!
  • 6 капитен

    0 0 Отговор
    значи,че Чавес е напълно прав да си вземе златото от чуждите банки.
  • 7 гог

    0 0 Отговор
    аве хора отворете си очите някои ходил ли е в гърция ? или да е работил там ?? там в момента се връщат не в 1 ви клас а детската градина... цялата им държава е заложена и сега ще бъдат изкупени от германците и гранцузите и тогава ще ядът томахавката ... да не ховорим че в момента в гърция цари глад и мизерия !!!!
  • 8 с.т.

    0 0 Отговор
    Поробили са ни - тук държат основни заводи - стъкло, мелници-Лулис, призводство на цимент, кариери за мрамор/камък и т.н., Германос е гръцка фирма, всичките Гръцки банки са седнали на врата - никъде няма по-високи лихви и такси от България- Алфабанк, Юробанк, Пиреос, Емборики, Етники. Продават ни боклучивите си зеленчуци и с дъмпинг унищожават местното производство. Да не говорим, отдавна наши съграждани им работят като прислужнимки и хамали в самата Гърция.