Last news in Fakti

2 Февруари, 2012 17:14 841 1

Европа трябва да е единна срещу кризата

  • николай младенов-
  • мвр-
  • европа-
  • криза
Европа трябва да е единна срещу кризата - 1
Снимка: БГНЕС

Европейските страни трябва да работят активно и в партньорство, за да се справят с кризата, заяви външният министър Николай Младенов на среща с посланиците на ЕС, акредитирани в София, на която представи приоритетите на България по време на датското председателство.
 
Сред ключовите за България теми той открои  Многогодишната финансова рамка 2014-2020 г., реформата на Общата селскостопанска политика и на Кохезионната политика след 2013 г., както и присъединяването към Шенгенското пространство, съобщават от Министерството на външните работи-
 
От изключително значение за нас е процесът на интегриране на страните от Западните Балкани да продължи, като гаранция за осъществяването на необходимите икономически и политически реформи и създаване на стабилност в региона, подчерта Николай Младенов. Големият успех на Хърватия е мотивиращ фактор в процеса на разширяването на ЕС и ние сме  готови да споделим своя опит и да окажем подкрепа на нашите съседи в региона, допълни той.
 
България е и ще продължи да бъде активна  в политиката си на подкрепа в процеса на демократичен преход за страните от арабския свят, каза още по време на срещата министър Младенов. Като примери той посочи организираните  у нас през 2011 г. международни конференции, част от Софийската платформа – форум за споделяне на опита на страните от Централа и Източна Европа в изграждането на демократично общество и институции.

България подготвя още инициативи, свързани с реформи в сектора по сигурността и обучение на млади политически лидери отстраните на арабската пролет, каза още Николай Младенов.
 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 оги

    1 0 Отговор
    Абе ква криза само викате има криза пак цените на стоките се дигат кризата само при управляващите ли е защото аз не видях държавата да помага на хората щом има криза нека да намалят цените поне на хранителните стоки и също да намалят данъците.