Last news in Fakti

9 Март, 2012 09:39 1 204 0

Зорница Русинова е новият заместник-социален министър

  • зорница русинова-
  • тотю младенов
Зорница Русинова е новият заместник-социален министър - 1
Снимка: БГНЕС

Досегашният заместник-министър на труда Деяна Костадинова стана социален съветник на президента Росен Плевнелиев. Аз й пожелавам успех. От вчера има заповед на премиера, с която Зорница Русинова поема поста зам.-министър. Това каза в "Гореща точка" по ТВ7 Тотю Младенов, министър на труда и социалната политика.

Той направи и коментар по готвените промени за управление на парите от "Сребърния фонд".

Аз също съм в управителния съвет на "Сребърния фонд".

Там има и представители на синдикатите и бизнеса. Поискахме дебати преди промените да влязат в Министерски съвет. Искаме тези пари да се управляват по изключително правилен и сигурен начин. От друга страна искаме да не губим пари, от това че те стоят в БНБ.

За спорните неща дебата ще продължи, включително и в тристранния съвет, поясни Тотю Младенов.

Започваме много сериозна национална инициатива за работа на младите хора до 29 години.

Ще се използват максимално средствата на оперативна програма "Човешки ресурси", заедно с другите програми. Искаме да дадем приоритет за младите хора, каза в заключение социалният министър.

Зорница Русинова ще координира дейността в сферата на Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси” (ОПРЧР), европейските програми и проекти, международната дейност на МТСП и политиката на пазара на труда.

От юли 2009 г. до сега Зорница Русинова заемаше длъжността главен директор на Главна дирекция „Европейски фондове, международни програми и проекти”.

Преди това тя е заемала ръководни длъжности в Министерство на държавната администрация и административната реформа, Програма за развитие на Обединените нации и др.

Зорница Русинова е магистър по международни икономически отношения и магистър по българска филология, английски език и литература.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА