Last news in Fakti

12 Март, 2012 09:25 1 433 6

До три седмици след намаляване на ДДС, хората ще го усетят

  • софия-
  • намаляване-
  • ддс-
  • емил хърсев-
  • чавдар николов

Ако се намали ДДС, до 2-3 седмици след това хората ще го усетят, каза в „Здравей, България"  по Нова телевизия финансистът Емил Хърсев.

Идеята на финансовия министър е като дългосрочните прогнози за времето. След това те не се сбъдват, а хората ги забравят, заяви икономистът Чавдар Николов по повод предложението на Симеон Дянков ДДС да бъде свален първо с 1% - от 20 на 19, а след това с още 1%.

Много съм скептичен дали това ще се случи. Симеон Дянков е малко скаран с макро числата, коментира Николов.

Според финансиста Емил Хърсев е хубаво да има оптимистични прогнози – така се излиза от депресивния период на икономически спад. Приемам идеята за намаляване на ДДС, подчерта финансистът.

По думите му обаче намаляването на данъка трябва да стане много плавно. Когато се намали този данък, първоначално много рязко спадат постъпленията в хазната, аргументира се Хърсев.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Нема Бира

    1 0 Отговор
    Намаляването на ДДС никъде не е довело до намаляване и на цените на дребно. Единственото положително от това е може би облекчаване на паричния поток за бизнеса. Аз лично се съмнявам да сме толкова финансово силни за да си го позволим в момента. Лично мнение разбира се!
  • 2 соти

    1 0 Отговор
    Е ще го усетим разбира се--ние толкова години го усещаме ама ЯКО го усещаме.
  • 3 The Bear

    0 0 Отговор
    Стига с това намаляне на ДДС - то няма да доведе до намаляване на цените за крайния потребител. По-скоро да се сложи бариера от 100% надценка при продажбите от производител спрямо себестойността на продукта - това не би било посегателство към печалбата на тези предприятия - надявам се сте съгласни, че 100% е достатъчно. Но 700%, както обявиха разследващите журналисти от ТВ7 вече е много. Една бариера и към търговците - и ето ти неколкократно понижаване на цените в аптеките - простичко е, но се усложнява излишно по не съвсем ясни причини...

    Коментиран от #4

  • 4 Атанас Велики

    0 0 Отговор

    До коментар #3 от "The Bear":

    @3 Ако става дума за интелектуален продук, себестойността му е почти 0. Това ще е сериозна пречка и твоята идея няма да е приложима!
  • 5 joro

    0 0 Отговор
    Ве4е запо4нахме да го усещаме ЧЕТВЪРТИТ ...................
  • 6 edin

    0 0 Отговор
    това ддс,другари не знам,кой го измисли,но то е напълно излишно специално в България.Едно е,че се краде и друго,че хората изнемогват с тия данъци в България.С 280 лв заплата,кое по-напред човек да плаща,токът си ли,хлябът си ли,водата си ли,кое по напред.Нашите управляващи да се замислят малко за броя си в парламента.От 240 да станат най-много 100 те и без това министрите опъват калая за всичко.Не плюйте Бойко Борисов,защото човека си гледа съвестно работата,ами ония,които само стоят в парламента.В целия парламент са активни само 15,максимум 20 депутата,другите само се натискат по-столовете,дори се чудят,все още кое копче да натиснат,когато гласуват,защото са тъпи,а когато стане въпрос за далаверка с пари,изведнъж стават най-умните.Всеки знае 2 и 200 а при тях това не важи.Те знаят само 200.Крайно време е хората да се събудят,а не да чакат да откраднат и парчета от България,че тогава да се събудят.Тук в България се краде много и за това държавата изнемогва.Но това един ден ще спре и тези крадци ще си получат своето.След всяка буря идва слънце и след всеки хубав ден идва буря.Не го ли знаете това?