Last news in Fakti

4 Април, 2012 13:52 1 315 2

Атака иска 0% ДДС за хляба, лекарствата, учебниците и горивата

  • ддс-
  • атака-
  • волен сидеров-
  • храна-
  • здраве-
  • горива
Атака иска 0% ДДС за хляба, лекарствата, учебниците и горивата - 1
Снимка: БГНЕС

Въвеждане на нулева ставка на ДДС за хляб, лекарства, учебници, безоловен бензин и дизелово гориво предлагат депутати от Атака. Те вече са внесли законопроекта за изменение и допълнение на Закона за ДДС.

Основните им мотиви са, че в последните месеци кризата е засегнала най-вече гражданите с ниски доходи,а цените на стоките от първа необходимост като хляб, лекарства и горива растат неконтролируемо.

От финансовото министерство обаче неколкократно заявяваха, че не подкрепят въвеждането на диференцирани ставки и ще търсят варианти за намаляване на ДДС от 20 на 18% до края на мандата.

Анкета на Факти.бг показа, че инициативата на Атака е обречена. В момента има негласно споразумение в ЕС най-ниската ставка да е около 5%. Нулева става на ДДС за храните и лекарствата България е можела по-лесно да договори преди влизането си в Общността.

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 виктро

    0 0 Отговор
    на ви еворсъюс
  • 2 Кристиян Марков

    0 0 Отговор
    Просто атака трябваше да вземе властта още едно време.. Така циганите щяха да са впрягани да работят, нямаше въобще да има подобни простотии като ЕС и т.н., в които да членуваме. Следователно щеше да има ниски горива, ниски цени. Отделно че нямаше да плащаме и безбожни данъци и т.н.
    Не става обаче и 20 години да е разграбвана тая държава, и да искат да я възстановят толкова лесно, просто не става..