Last news in Fakti

26 Март, 2012 17:38 971 1

НЕК иска 15% скок на тока

  • нек-
  • ток

НЕК ще поиска поскъпване на тока с поне 15%. България ще положи всички усилия да договори по-ниска цена за природния газ. Това заяви Михаил Андонов - новият директор на Българския енергиен холдинг по БНР.

Андонов бе назначен вчера, след като Йордан Георгиев бе освободен от поста. Източници от БЕХ коментираха рокадата с близките отношения на Георгиев с бившия министър Трайчо Трайков.

Още с встъпването си в длъжност новият министър Добрев обяви, че ще има персонални промени в енергийните дружества. До вчера Андонов бе шеф на НЕК, която влиза в състава на холдинга. В БЕХ влизат осемте най-големи държавни енергийни дружества, сред които АЕЦ "Козлодуй", "Булгаргаз" и Националната електрическа компания. Холдингът представя страната ни в проектите "Южен поток" и "Набуко".

В началото на март от ДКЕВР обявиха, че няма да допуснат цената на тока да скочи с повече от 10% от 1-ви юли. Според Семерджиев ЕРП са искали от 3 до 10% повишение на тяхната надбавка, а се чакаше и предложението на НЕК, което се оказа значително над прогнозите на ДКЕВР. Вчера премиерът Бойко Борисов обяви, че причината за високата цена на тока е този добиван чрез ВЕИ, тъй като е в пъти по скъп от конвенционалния.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 АЛЧНА НАПАСТ

    0 0 Отговор
    АААА ВИЕ ОТ НЕК ЛИ СТЕ !? И НА ВАС ДА ВИ .БА М.......ТА !!!