Last news in Fakti

8 Април, 2012 15:08 3 606 5

Приключи досъдебно производство срещу ТЕЦ „Марица Изток 2”

  • тец "марица изток 2"-
  • досъдебно производство-
  • приключи-
  • шести блок-
  • гамизов

Приключи досъдебното производство по разследване срещу виновни длъжностни лица на ТЕЦ „Марица Изток 2”. На 7 март тази година материалите по делото са предадени на прокурор от Окръжна прокуратура Пловдив, който трябва да реши до 9 април дали ще излезе с обвинителен акт или ще бъде прекратено.
Благодарение на главния прокурор Борис Велчев досъдебното производство бе преместено от Окръжна прокуратура Стара Загора в държавното обвинение в Пловдив. 
Досъдебното производство бе образувано през юни на 2010 година с Постановление на Окръжна прокуратура Пловдив. То е срещу виновни длъжностни лица от „ТЕЦ  Марица Изток 2” ЕАД  за извършени престъпления за безстопанственост и сключване на неизгодни сделки за периода юли 2008 г. – октомври 2009 г.
Предмет на разследване бяха сключените договори и споразумения между „ТЕЦ Марица Изток” ЕАД с множество фирми.
Производството бе взето на специален надзор от Апелативна прокуратура – Пловдив и Върховна касационна прокуратура, тъй като извършените престъпления в стопанската сфера са с висока степен на обществена опасност – множество на инкриминираните  деяния и големи размери като паричен еквивалент на настъпилите щети от тях за търговското дружество и държавата, сочеха данните от предварителната проверка.
Междувременно обаче не стана ясно защо по време на разследването в продължение на две години ръководството на ТЕЦ-а не бе отстранено, което е практика в подобни случаи.

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 тец2

    0 0 Отговор
    днес веселин маринов беше в тец2.какво носеше в чантата на излизане.защото на влизане нямаше чанта.като близък на цветан цветанов,това поредното спасяване на директора христозов на тец2 ли е.10.04.12г
  • 2 голям праз

    0 0 Отговор
    "Междувременно обаче не стана ясно защо по време на разследването в продължение на две години ръководството на ТЕЦ-а не бе отстранено, което е практика в подобни случаи."

    И какво от това - в едно забравено време същия директор влезе при един червен министър, да дава обяснения къде е държавния резерв на Видахим и излезе като директор на ТЕЦ 2. Какво е обястявал (давал) не се знае
    То май и сега е така.
    Днес Веско Маринов доиде в тец-а, като го знаем на кой е пръв приятел нищо чудно и сега някои да се пробва да се откупува. Влиза без багаж излиза с багаж - сигурно са му дали рекламни материалчета
  • 3 тец2

    0 0 Отговор
    Да видим след като е излезнало постановлението от прокуратурата....какво ще излезе.да не стане министър г-н ХРИСТОЗОВ,,,Ще видим има ли затъмнение пак.
  • 4 ТЕЦ 2+?

    0 0 Отговор
    аве пич гладай какво ти пишат хората РЕКЛАМНИ МАТЕРИАЛИ
    Какво спасяване Тоя е като Худини - Полицаи, данъчни одитори дори и ОЛАФ нищо не го лови
  • 5 гост

    0 0 Отговор
    http://play.novatv.bg/play/268395/ някъде към 34-та минута