8 Май, 2012 10:44 2 761 0

Александър Николов: Важното е АЕЦ "Козлодуй" да е добре

  • александър николов-
  • аец козлодуй
Александър Николов: Важното е АЕЦ "Козлодуй" да е добре - 1
Снимка: БГНЕС

Темповете по изграждане на 7-ми блок на АЕЦ "Козлодуй" са добри, колкото до удължаване на живота на 5 и 6 блок се забавихме и хванахме последния влак.

Това каза пред „Преди всички“ по БНР досегашният изпълнителен директор на централата Александър Николов.

Успяхме осем месеца преди крайния срок.

Финансовите отчети от първите 3 месеца на годината са готови и показват много добри резултати, както и за миналата година, посочи Николов. Аз не съм усетил в последно време недоверие на министъра /Делян Добрев - бел. ред/, аз подкрепям решението взето вчера за промените в АЕЦ "Козлодуй", както казах важното е бъдещето на централата. Важното е АЕЦ "Козлодуй" да е добре, защото е стожер на българската икономика.

Специалността не е толкова важна, защото централата е управлявана и от не инженери. Но АЕЦ Козлодуй" е по-голяма от нас. Върви добре и добре се управлява, заяви Николов по повод вчерашното му освобождаване от поста на изпълнителен директор на АЕЦ "Козлодуй".

25 години съм работил в нея, от 8 месеца съм изпълнителен директор, дялан камък съм. Снощи обсъдихме моето бъдеще и ще продължа да работя там и аз се съгласих, категоричен е Александър Николов. В момента няма точна щатна бройка, но щатното разписание може да се промени. Разследването по нападението към мен продължава, все още са минали само 6 месеца. И аз очаквам резултата с нетърпение. Първоначално бях много обиден, но сега просто чакам резултата.

Не се сърдя на никого за напускането - този пост не е висок, а отговорен. Постът, освен че е отговорен, но и много комплициран. Ние се познаваме с Валентин Николов и вярвам, че той няма да сменя екипа, защото една птичка пролет не прави. Николов, изпълнявайки тази длъжност ще подобри комуникацията с МИЕТ. Екипът в АЕЦ "Козлодуй" е от много компетентни и с различни характери хора, заяви в заключение Александър Николов, в чието говорене по темата няма усещане за обида от махането му като директор на "Козлодуй". 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА