Last news in Fakti

27 Август, 2012 11:40 628 0

Комисията по помилването при президента започва прием на стажанти

  • комисията по помилването-
  • президента-
  • прием-
  • стажанти

Комисията по помилването при президента започва през септември 2012 година прием на стажанти в първата в страната стажантска програма в областта на помилването и свързаните с него професионални и научни области. Това съобщиха от прессекретариата на държавния глава. Програмата предоставя възможност на студенти по право и публична администрация в рамките на 140 часа за срок от три месеца да участват пряко в изследователски дейности и в управлението на дейността на Комисията по помилването (КП).

Стажантската програма на КП има за цел да повиши професионалната подготовка и да предостави ранен професионален опит на бъдещи специалисти по право и публична администрация в създаването и прилагането на основани на знание държавни политики.

Студентите ще могат да участват в провеждането на  сравнително-правни проучвания, криминологични и статистически анализи на динамиката и структурата на престъпността, анализи на ефективността на видовете наказания, аналитично обобщаване на практиката на КП и на съдебна практика, организиране на конференции и публични обсъждания и други.

Процедурата и сроковете за кандидатстване за стаж по програмата на КП и изискванията към кандидатите са публикувани на интернет страницата на Администрацията на президента на адрес http://president.bg/pdf/internship_proposition.pdf. 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА