Last news in Fakti

28 Август, 2012 09:24 1 112 0

Трябва страст за реформи в БДЖ

  • бдж-
  • реформи-
  • йордан недев-
  • субсидия-
  • мф
Трябва страст за реформи в БДЖ - 1
Снимка: БГНЕС

За да реформираш БДЖ, трябва всеки ден да ходиш там със страст. Това заяви подалият оставка изпълнителен директор на БДЖ Йордан Недев. „Много неща ми минаха през главата..., но това, което стана в БДЖ доведе до спад на мотивацията у мен“, заяви той в ефира на бТВ. Поводът за оттеглянето му е убийственото състояние за предприето.

Той се оттегли от поста си, след като финансовото министерство спря субсидията за компанията заради необслужен кредит.

Бившият директор на БДЖ чувства, че предал транспортния министър Ивайло Московски, с когото работел добре, и колегите си.

От назначаването си Йордан Недев работел добре с екипа на финансовото министерство. „С г-н Дянков имахме достатъчна и тясна комуникация,” отбеляза той, но посочи, че в летните месеци в тази комуникация имало затишие.

„Почувствах липа на упора. Веднага след спирането на субсидията не получих необходимия контакт, за да разбера какво се случва,” обясни Йордан Недев и добави, че стечението на всички тези обстоятелства е довело до неговото решение да напусне държавните железници.

„БДЖ е сложна структура – много хора са ангажирани с проблемите там,” отбеляза бившият директор.

Йордан Недев отрече категорично слуховете, че си е тръгнал председателя на Съвета на директорите на БДЖ Владимир Владимиров, с когото били „изключителен тандем”.

„Винаги сме вземали едно решение и сме действали в една посока,” посочи Йордан Недев. 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА