Last news in Fakti

26 Август, 2012 14:09 1 759 0

Недев: Загубихме връзка с Министерството на финансите

  • йордан недев-
  • бдж-
  • мф-
  • оставка
Недев: Загубихме връзка с Министерството на финансите - 1
Снимка: БГНЕС
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Сега състоянието на железниците е значително по – добро, отколкото преди година, каза в предаването "Неделя 150" на БНР Йордан Недев, бивш изпълнителен директор на БДЖ. Той коментира отново и причините за оставката си като посочи, че се е отказал от поста заради прекъсване на диалога между железниците и финансовото министерство.

„Когато получихме първия шамар със спирането на субсидията, имаше формално писмо, но то не звучеше логично. Три – четири седмици ни отне, за да осъществим контакт с Министерството на финансите. Ако погледнем формално, този едностранен акт на спиране на субсидията е незаконосъобразен. Това мен ме разклати. Това не бяха малко пари”, каза Йордан Недев.

Недев заяви, че първата една година е имал прекрасни отношения с финансовия министър Симеон Дянков, но изведнъж всякаква комуникация с подчинените му секнали.

Вече бившият директор на БДЖ заяви още, че "Товарни превози" трябва да бъдат приватизирани час по –скоро, за да могат да продължат да работят: „Те не могат да останат в държавни ръце, защото държавните ръце се сменят, защото интересите се сменят... Това е абсурдно, което се случва с това дружество”.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА