20 Ноември, 2012 12:38 2 970 2

Доналд Тръмп обяснява "Докосването на Мидас"

  • доналд тръмп-
  • "докосването на мидас"-
  • предприемачи-
  • успех-
  • бизнесмен

Как човек може да стане добър предприемач и да успее в бизнеса разкрива Доналд Тръмп заедно със своя съавтор и бизнес партньор Робърт Кийосаки в ново съвместно издание на двамата финансови колоси.

Бестселърът им се казва „Докосването на Мидас“ и чрез него известните бизнесмени споделят откровено своите истории и разказват за множеството победи и загуби, за това как са се борили по пътя към успеха - въпреки многото загуби и пречки по пътя.

Именно тази упоритост и нюх Тръмп и Кийосаки наричат предприемачески дух. Той е нещото, което отличава добрия предприемач от всеки друг човек в бизнеса, както отличава и тези, които просто искат да бъдат предприемачи, от онези, които го могат.

В крайна сметка защо само някои предприемачи забогатяват, а повечето така и не успяват да натрупат значителен капитал? Това разкриват Доналд Тръмп и Робърт Кийосаки в книгата „Докосването на Мидас” (ИК „Изток-Запад”).

Предприемачите са онези находчиви хора, които виждат успех там, където масата не вижда (почти) никакъв потенциал. Главната движеща сила на тези бизнесмени по пътя, който са избрали да поемат, е мотивацията.

Сред основните характеристики на добрия предприемач са изключителната целенасоченост и устременост и мощната енергия. Добрият предприемач –  човек с техническа нагласа, успява да съзре още от малък своя шанс да промени света, правейки го по-добър за хората. Неговата цел не е да трупа богатства, а да осъществи детската си мечта – различен, нов начин на живот, който да улесни всекидневието и на обикновените хора.

„Докосването на Мидас” не е учебник, написан от колежански професори, които преподават предприемачество, а ценно ръководство за това какви са характеристиките на истински добрия предприемач. Тръмп и Кийосаки споделят какво им дава ръка като на легендарния цар Мидас, превръщаща всичко, до което се докосне, в злато и как всеки би могъл да я има. Точно тази способност двамата съавтори наричат предприемачески дух и точно това отношение превръща „Докосването на Мидас” в подходящ инструмент не само за хора, които вече са навлезли в предприемаческия бизнес, а и за онези, които тепърва искат да се развиват в него.


„Изберете си определена ниша. Когато някой нещо го боли, вие трябва да бъдете като аспирин, а не като витамини. Аспиринът решава определен проблем на човека, докато витамините са по принцип на пазара на стоки, които „е хубаво да имаш“, коментират експертите тактиката на Тръмп и Кийосаки.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Daniel

    1 0 Отговор
    Ще бъде още едно интересно четиво от Трумп и Кийосаки
  • 2 martin

    1 0 Отговор
    много знае...да доите да прави бизнес в бг..
    как ше се пребори.. с БАТИ БОИКОО...