Last news in Fakti

16 Декември, 2012 15:20 2 252 1

Нашите ски курорти хит в Гърция

  • ски-
  • курорти
Нашите ски курорти хит в Гърция - 1
Снимка: БГНЕС

Кризата ограничи възможностите на гърците за посрещане на празниците в чужбина. Туристическите агенции регистрират интерес само към близки и сравнилено евтини дестинации. Отново българските планински курорти са хит за Коледа и Нова Година, съобщава БНР от Солун.

Гърците тази година се насочват към Банско,Боровец и Пампорово. Туристическите агенции отдавна са продали всички възможни места в българските ски-курорти. Още от днес започва походът към Банско на поне 4500 студенти по информация на туроператорите.

Агенциите свалиха цените и на предлаганите пакети за тридневни посещения в Будапеща, Прага и Виена. Семействата предпочитат автобусни екскурзии. А тези гърци, които все още могат да си позволят да посрещнат Нова година в Париж,Лондон или Барселона, пътуват за по-малко дни и отсядат в евтини хотели.

От друга страна отново българите са основните посетители за Коледа и Нова година в Гърция. В Солун и Халкидики резервациите за празниците са предимно за български групи. Въпреки това повечето петзвездни хотели на Халкидики няма да посрещат гости, поради слабия вътрешен туризъм.

Тази година има неочаквано силен интерес от български туристи към областта Пиерия, която се намира в подножието на Олимп. Резервациите за българи там са се увеличи с 50% в сравнение с миналата година.

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Иракли Иракли

    0 0 Отговор
    БОРОВЕЦ!Това е СУПЕР зимния курорт на България!....Искам да насоча вниманието,към реституираните имоти в близост до старата
    чайна,демек писта"ЧЕРВЕНО ЗНАМЕ"!