Last news in Fakti

12 Март, 2013 13:25 977 1

Заседанието на ДКЕВР беше отменено

  • дкевр-
  • ток

Държавният енергиен регулатор трябваше да заседава за първи път под ръководството на Евгения Харитонова, но заседанието беше отменено, а журналистите - отпратени. На сайта на енергийния регулатор се появи кратка информация от едно изречение: "Държавната комисия съобщава, че отменя провеждането на откритите заседания на 12 март". Какви са причините за отлагането не се съобщава.

Евгения Харитонова бе назначена от премиера в оставка в петък късно вечерта на поста, който за кратко се заемаше от Юлиана Иванова. Иванова получи 20-дневен кредит на доверие, но дни след назначението й стана ясно, че в онлайн магазина й се продават цигари, което е незаконно, това стана повод за оставката й. Въпреки това Иванова остана начело на комисията дори след като и останалите членове депозираха оставките си, припомня БНР.

Комисията в оставка гласува намалението на цената на тока от 5 март. ГЕРБ внесе поправки в закона, според който съставът на Държавната комисия за енергийно и водно регулиране трябва да се избира от Парламента, но текстът така и не беше гласуван и Евгения Харитонова бе назначена за председател на регулатора от премиера в оставка.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Тошко

    0 0 Отговор
    Искам обяснение от ДКЕВР за тази глупост:
    от 1.3.2007
    дневна = 0.07966 лв/кВтч
    нощна = 0.0355 лв/кВтч
    за разпределение = 0.042 лв/кВтч

    от 5.3.2013
    дневна = 0.08472 лв/кВтч (+ 6.35 %)
    нощна = 0.02723 лв/кВтч (-23.30 %)
    за разпределение = 0.08041 лв/кВтч (+91.45 %)???????????