Last news in Fakti

19 Март, 2013 08:49 2 829 8

Трайчо Трайков: Договорите за „Марица” 1 и 3 са неизгодни

  • тец марица изток-
  • трайчо трайков-
  • ток

 

„Това е един неизгоден за страната ни договор, който е започнал през 1999 година и след това на три етапа все повече ние е оплитал в мрежите си” каза в предаването „Здравей, България” по Нова телевизия Трайчо Трайков по обвиненията на Делян Добрев за особените залози в договорите за „Марица” 1 и 3. Той каза още, че е можело, на всеки етап, това да се прекрати. „Сега вече централата съществува и работи”, добави той.

По думите на Трайков през трите години, в които е бил министър, цената на тока се е повишила с малко над 3%. В трите години преди той да стане министър цената се е повишила със 17%, а в годината, след като той вече не е бил министър, цената е скочила с 14 на сто.

Трайков съобщи още, че при пускането на централата е договорил неустойки за неспазването на определени технически показатели, които първоначално не са били договорени.

„Ако не се бяхме противопоставил на проекта „Белене” сега щяхме да имаме много по-голям проблем от този с Мариците, защото цената на електроенергията от белене би била между 50 и 100% по-висока от тази на американските централи”, категоричен е Трайков.

„В 43 годишния си живот съм се занимавал с политика само 3 години. Продължих да коментирам темите в моя ресор, защото на хората им е интересно да разберат какви са нещата. Това е малко неразумна политика, защото аз коментирам, но няма партия, която да ме защитава. Стига се до смехотворни обвинения. Това дава възможността да се скриват истинските проблеми”, добави бившият министър на енергетиката. 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 знаещ

    0 0 Отговор
    Трайков ги обясни нещата и ги каза така както са, което му прави чест.Големите далавери в енергетиката почнаха от Костов и стигнаха до тройната коалиция, като всичките са виновни и са за затвора. Костов обаче си остава най-големият душманин. Той подписа за затварянето на блоковете в "Козлодуй" и той продаде ТЕЦ-овете на офшорни фирми зад които стоят негови приближени от кръга Олимп. Комунистите иска и те да намажат с Белене, но не им мина номера. Те намазаха само с ЕРП-тата.
  • 2 Той

    0 0 Отговор
    Мдаа..., всички политици намазаха, само дето обикновенният българин се чуди какво да намаже на филията си.
    Не може в Сърбия цената на тока да е 8 стотинки /български журналисти ходиха в Сърбия, в техният Димитровград и направиха предаване/, и да имат промоционално намаление на сметката за тока от 15% ако си плащаш редовно. А тука к*во, и няма нито един на "топло", ей така за морална утеха...
  • 3 БЕЗПЛАТЕН ТОК

    0 0 Отговор
    СПОКО бе МОМЧЕТА тука ЦЕНАТА на тока Е значително по НИСКА от истинската!
    Тия СОФИЙСКИТЕ БУДАЛИ плащат останалото!
    Там тока го произвеждат ТЕЦ-ове отива и за цялата държава ток ама софиянците плащат на ТОПЛО ЕЛЕКТРО ЦЕНТРАЛА да и истине парата и му викат парно и ТОКА Е БЕЗПЛАТЕН!
    Много ясно защо е толкова СКЪПО ПАРНОТО!
  • 4 руснака

    0 1 Отговор
    тока от Белене щеще да бъде с "50-100%" по-скъп от мариците?!? тоя идиот ли е, или нас ни смята за такива?!?
  • 5 ААА

    0 0 Отговор
    Ами като са знаели, че са неигодни, що са ги сключили? Всичко е интерес на властта, а пък хорицата да им плащаме грешките и далаверите... :( Всички заслужават яко бой от тълпата. Че някой даже не заслужават и да живеят. Окупатори.
  • 6 на знаещ

    0 0 Отговор
    Трайков да обясни защо след като ЕС иска от България да се построят възобновяеми източници от 300 мегавата до 2020 год. правителството на Герб построява високоволтаична енергия и ВЕИ за 1000 мегавата и ги пускат 2012 год. Знайно е колко скъпо струва енегрията от тези източници и какво се стоварва на главата на българина с този скъп ток. Трайков също е в далаверата.
  • 7 persiaqn

    0 0 Отговор
    O, pozvolete da vi svetna za neshto koeto nikoi oshte ne pisal.
    Dogovorite ne sa izgodni i ot druga gledna tochka za novite tetzove kam maritza-iztok.
    Nadqvamse da ima komisiaq za zemnitite bogastva i da kontrolira tezi raboti ili da sa uchastvali v dogovara ako e taka te sahto sa za sad. imaneshta vseki si malchi.
    Dane govorim za naroshenata evropeska kvota za predobivane na elektroenergiaq ot fotovoltatzite koito trqbva da sa 300mgvata do 2020g a te sa 1060,mai dosta hora sa zatvora a otgore na tova tozi tok e v pati po-skap ot tetz-2.
    Neka ako ima razumni politzi vse slushat v mnenieto na spetzialisti.
    Bravo na Rusi Danov (bIvsh Dr. kam kompleksa )

    Neka se uvaji negovoto mnenie i se pokani kato spetzialist

    stiga samo palqchovtzi
  • 8 $$$$$

    0 0 Отговор
    Един непочтен човек дава мнение за други бандити