Last news in Fakti

9 Април, 2013 14:52 999 1

Започва проверката на ЕК в българския енергиен сектор

  • ек-
  • проверка-
  • енергиен сектор-
  • енергетика

Днес в Министерския съвет и в Министерството на икономиката, енергетиката и туризма се получи потвърждението от Европейската комисия за започващата проверка на българския енергиен сектор. Проверката започва следващата седмица.  Тя ще се ръководи от представители на Генерална дирекция „Енергетика“ на ЕК, съобщиха от енергийното министерство.

Експертите ще прегледат законодателната рамка и структурните компоненти на българския енергиен сектор като целта е да бъдат идентифицирани най-важните проблеми в сектора. В нейния ход експертите на ЕК ще проведат двустранни срещи с екипите на МИЕТ, ДКЕВР и мениджъри на големи дружества от енергийния сектор.  Проверката ще се фокусира върху следните ключови теми:

- правомощията и независимостта на националния регулатор

- БЕХ и ролята му на българския енергиен пазар

- структурата и дейността на националния електроенергиен пазар

- структурата и дейността на националния газов пазар, като се има предвид - диверсификацията и спецификите на производството на газ

- механизмите на ценообразуване в енергетиката

От ведомството припомнят, че проверката беше договорена по време на посещението на министър-председателя Марин Райков, вицепремиера Екатерина Захариева и министъра на икономиката, енергетиката и туризма Асен Василев в Брюксел.

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 +НОВА ШВАБИЯ+

    0 0 Отговор
    НАЛИ СТАНА ЯСНО ЧЕ ИМА ТОТАЛНИ ЗЛОУПОТРЕБИ КАКВО ПОВЕЧЕ ГО УВЪРТАТЕ И СЕ МОТАЕТЕ ??? ДА СДАВАТ ЛИЦЕНЗИТЕ И ДОВИЖДАНЕ . ИЛИ СЕГА ЩЕ ДОЙДАТ ,,ЕВРОИГРАЧИТЕ'' ДА ЗАМАЖАТ ПОЛОЖЕНИЕТО ДА ИЗДАДАТ ПРЕПОРЪКИ И ДА ИЗДИГНАТ ЛОЗУНГИ ЗА ПО-ДОБЪР ЖИВОТ В ЕДИН ПО-ДОБЪР СВЯТ ??? ДА ВИ Е.. М....ТА ЛИЦЕМЕРНА ! ЕВРОСЪЮЗА Е СЪЩОТО КАТО СЪЮЗА НА СЪВЕТИТЕ САМО ЧЕ Е ДОСТА ПРОПАДНАЛ И НЕСИГУРЕН - ПРОСТО НЯМА НИКАКВИ РЕСУРСИ И Е ТОТАЛНО ЗАВИСИМ ОТ РУСНАЦИТЕ И БЛАГОРАЗПОЛОЖЕНИЕТО ИМ . ТОВА Е ПОЛОЖЕНИЕТО МИНКЕ !!!