Last news in Fakti

10 Юни, 2023 10:10 1 389 6

Американска компания с огромна инвестиция в Аржентина

  • chevron-
  • аржентина-
  • сащ-
  • инвестиция

Chevron ще разработва нефтено и газово находище в южната част на страната

Американска компания с огромна инвестиция в Аржентина - 1
Снимка: ЕРА/БГНЕС

Американската компания Chevron ще инвестира до края на годината до 500 млн. USD в разработването на нефтено и газово находище в Южна Аржентина, съобщи министърът на икономиката на южноамериканската държава Серджо Маса.

„Договорихме се с Chevron за нови стъпки в инвестиционната програма. Следващата седмица те ще преведат 300 млн. USD за разработването на находището El Trapial“, написа той в профила си в социалната мрежа Twitter. Според министъра общата инвестиция в проекта тази година може да достигне 500 млн. USD.

Правителството е обещало на Chevron, че проектът ще бъде подкрепен с указ, който дава на компанията правото да продава "20% от производството на течности и газ на външния пазар с нулево експортно мито“, уточниха от аржентинското министерство на икономиката.

El Trapial е част от шистовото поле Vaca Muerta, открито от Repsol-YPF в провинция Neuquén през 2010 г. Към 2013 г. запасите му се оценяват на 16 милиарда барела и 308 трилиона кубически метра. фута шистов газ.


Поставете оценка:
Оценка 2.7 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Калпазанин

    13 3 Отговор
    Ами то затова им даваха борчовете от мвф-то. Първо да им докарат свръх и флация и сега да им вземат ресурсите. Няма държава която да не взела пари от тях и после да е цъфнала и вързала скоро и там ще празнуват хелоуин и ще се радват на гей паради и многополови
  • 2 Ъхъъъъ

    13 3 Отговор
    Chevron щели да разработват ново нефтено и газово находище щото имали Зелени политики и пръдни..... Само идиот не вижда какви лъжливи боклуци са.....
  • 3 Латинска Америка се Про

    5 2 Отговор
    Изнесе.....потомците на ееропейското отпадък,вече не се Котирът
  • 4 Нямам думи !

    3 2 Отговор
    Голема инвестиция😃.Да им отровят земята.
  • 5 Реалиста

    6 4 Отговор
    Това са те САЩисаните, ликвидираха десетки страни по света заради петрол, сега се наглеждат на Аржентина! на тези престъпници никой не трябва да се доверява, танкерите им щяха да задоволят потребностите на Европа, в това число и на продажните ни управници! Заминават продажниците при деменцията ,за да бъдат обработени за АЕЦ-Козлодуй, за даване оръжие на украинските фашисти, не дай боже поискат жива сила/новите недоразумения в парламента и заелити министерските кресла заедно с отврата Тагарев/ приятно заминаване в Киев)!
  • 6 пенко

    3 2 Отговор
    ТАКА СЕ ПРАВИ !!!!! ПЪРВО СЪЗДАВАШ -СЪСИПИЯ НА ДЪРЖАВАТА / ЧРЕЗ ЦИОНИСТКИЯ -НАПЕЧАТАН ДОЛАР / И ПОСЛЕ " ИНВЕСТИРАШ " - ЗА ДА КУПИШ ОТ ДЪРЖАВАТА - - КАНДИДАТ ЗА БРИКС !?!?!?!?!? ГЕНИАЛНИТЕ ЕВРЕИ---НЯМАТ ОБЩО СЪС СЕМИТИТЕ ЦИОНИСТИ !!!!!!!!!!!!!!