Last news in Fakti

16 Октомври, 2013 14:42 2 385 3

Румен Овчаров влезе в „Лукойл Нефтохим Бургас“

  • лукойл-
  • румен овчаров
Румен Овчаров влезе в „Лукойл Нефтохим Бургас“ - 1
Снимка: БГНЕС

Румен Овчаров стана представител на държавата на Надзорния съвет на „Лукойл Нефтохим Бургас" АД, показва справка в Търговския регистър.

Решението е взето на събрание на акционерите на 7 октомври. Заявлението за промяната е подадено в Агенцията по вписванията на 8 октомври от председателя на Управителния съвет на дружеството Сергей Андронов, а не от българска страна. Новото обстоятелство е вписано в регистъра в понеделник.

Овчаров влиза на мястото на Росица Косачева, която смени бившия зам.-министър на транспорта Камен Кичев през лятото на 2011 г.

Освен Овчаров в надзора на нефтената компания влиза и руският гражданин Андрей Тихонов, а Олег Дуров е заличен от управителното тяло.

Представлявам държавата в компанията, обясни за „24 часа“ Румен Овчаров. Вчера в различни издания се появи информация, че бившият министър е представител на руската страна.

Държател на златната акция в “Лукойл Нефтохим” е министърът на икономиката.

Бившият министър и депутат Овчаров каза още, че живее на село.

Румен Овчаров да си подаде оставката от надзорния съвет на "Лукойл". Отговорност за неговото назначаване носи министърът на икономиката и енергетиката Драгомир Стойнев. Той трябва да вземе мерки или да си ходи. За това призова Николай Бареков във Варна. Според него "пускането на лисицата в кокошарника" може да доведе до протести, като тези през февруари, които свалиха правителството на Борисов.

Човек като Румен Овчаров няма място в надзорния съвет на "Лукойл", тъй като той е създал този монопол, а Бойко Борисов беше този, който пазеше тръба, обясни Бареков.

Бареков откри във Варна първия за страната офис на движението "България без цензура". Той се намира на метри от Общината на варненския булевард "Мария Луиза" 33. . "Тук ще се работи на доброволчески принцип", каза Бареков и призова варненци да се включат в инициативата. Във варенския офис ще стартира и написването на експертна програма за управление на България.

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Таня Мишева

    1 0 Отговор
    Ужас, тоя е много безочлив!
  • 2 comments

    1 0 Отговор
    Вълк като пазач на стадото!
    Браво!
  • 3 The Bear

    0 0 Отговор
    Ха-ха! Ей сега да му мисли Лукойл! Няма нещо дето тоя да не го е разсипал..... за да се облажат неговия клон от мафията разбира се...