Last news in Fakti

10 Октомври, 2023 09:46 3 463 14

Млекопреработвател: Задължително е потребителите да знаят имената на некоректните фирми

  • владислав михайлов-
  • овче мляко-
  • млекопреработватели-
  • позиция

Браншът ще излезе с официална позиция по скандала с овчето краве сирене, заяви председателят на УС на Националната асоциация на млекопреработвателите Владислав Михайлов

Млекопреработвател: Задължително е потребителите да знаят имената на некоректните фирми - 1
Снимка: agri.bg

"Категорично подкрепяме всякаква форма на допълнителен потребителски контрол. Потребителите не са хора, които само трябва да купуват и да плащат съответните продукти."

Това заяви пред БНР председателят на УС на Националната асоциация на млекопреработвателите Владислав Михайлов във връзка с огласените резултати от проверка на гражданско сдружение за качеството на сирене, предлагано на пазара като овче. Според него това е "доста силна корективна схема, която допълва официалния контрол". По-късно днес пред медиите млекопреработвателите ще излязат с официална позиция по темата.

Някои от предприятията, които са малцинство, единици, правят опити за заобикаляне на правилата, посочи Михайлов. По думите му същевременно "десетки, стотици предприятия в България работят по правилата".

"Всякакви публикации, които "цапат" доброто име на българските млечни продукти, ако не са подкрепени със сериозни доказателства, това не е правилно", коментира Владислав Михайлов в предаването "Преди всички".

Той уточни, че са поискали от Сдружението за достъпна и качествена храна протоколите от изследванията в акредитирана лаборатория, но са им обяснили, че те вече са предоставени на БАБХ. Михайлов припомни, че и КЗК е започнала процедура.

"Не съм видял конкретните документи, но мисля, че в цялото нещо има основание за притеснение, след като и БАБХ е стартирала процедура, отделно КЗК се е задвижила. Имат основания."

Задължително е потребителите да знаят имената на фирмите нарушители, смята председателят на Националната асоциация на млекопреработвателите.

"Странно е, че Агенцията по храните не оповестява имена, докато КЗК директно обявява имената на фирмите, срещу които задвижва процедура", отбеляза още Михайлов.

"Тези предприятия би следвало да си понесат последствията с максималната сила на закона", обобщи той.


Поставете оценка:
Оценка 4.8 от 30 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ТаУмВзе

    8 1 Отговор
    Производители, които не са се гушнали с политяги ли? Там и некви играят Яко.

    Коментиран от #8

  • 2 Гост

    18 0 Отговор
    Рушвети и подкупи вървят най-добре у тая кочина. Всички ще са коректни!
  • 3 Механик

    26 0 Отговор
    Това са неща които ги знаят всички.Статия без посочени имена или фирми, си е чист спам.
  • 4 Има

    22 0 Отговор
    ли дори и една коректна фирма ?
  • 5 Да, ама не...

    19 0 Отговор
    Некоректните производители са фирми на "наши хора" и никой няма официално разрешение да посочва имена. Нали така сме ги инструктирали и субсидирали, за да има напрежение на пазара и объркване на потребителите? И децата знаят, че риба се лови в мътна вода. Колкото повече проблеми, толкова по лесни далавери.
  • 6 Капитализмът е състезание

    15 0 Отговор
    Точно така и това трябва да е задължение на държавата. Като във всяко състезание, трябва да има правила и съдии, а некоректните да се дисквалифицират и огласяват.
  • 7 Голям зор

    14 1 Отговор
    Всички сте некоректни,къде е млякото дето до вечерта е надуло капачката.Още няколко години и новите стари няма да имат представа че е съществувало истинско мляко.

    Коментиран от #9

  • 8 мдаа

    10 0 Отговор

    До коментар #1 от "ТаУмВзе":

    Тъкмо щях да кажа, че първо трябва да им свалят чадъра!
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Кадир

    13 2 Отговор
    Тоест искаш да кажеш на всички фирми в бранша. Украинското замърсено сухо мляко дето е в 90% от продуктите у нас. Купуват го на 70% отстъпка и пълно с отрови, на нас ни се продава на 7+ лв.
  • 11 Тома

    13 1 Отговор
    Агенцията по храните е на хранилка при производителите и всеки месец вземат кеша за сметка на излъганите потребители
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Пешо

    8 1 Отговор
    От 30 години насам,вече няма истинско мляко и сирене.Всичко се прави от тъй наречената адцка смес от химикали.Работил съм в много мандри.Печелят от здравето на народа.
  • 14 Левски

    0 0 Отговор
    "Млечните продукти" и " Мариците" с мръсният въздух убиват всеки ден хората в България , но всички мълчат !