Last news in Fakti

27 Октомври, 2023 11:37 3 491 5

Мъск вижда заплаха за Х в лицето на две мощни компании

  • илон мъск-
  • twitter-
  • youtube-
  • linkedin-
  • конкуренция

Това са Youtube и LinkedIn

Мъск вижда заплаха за Х в лицето на две мощни компании - 1
Снимка: ЕРА/БГНЕС

Собственикът на социалната мрежа X (преди Twitter) Илон Мъск възнамерява да се състезава в бъдеще със социалните мрежи YouTube и LinkedIn, съобщи аг. Bloomberg, позовавайки се на свой източник.

Главният изпълнителен директор на Мъск и X Линда Якарино привлече вниманието към „тези два сайта“ на общо събрание на служителите на социалната мрежа, на което беше обобщена дейността извършена през годината, откакто Мъск придоби Twitter. Ръководството също така обяви намерението си да създаде новинарска услуга, наречена XWire, която ще се конкурира с новинарската услуга на Cision за PR Newswire, според събеседник на агенцията.

Мъск и Якарино не са споделили конкретни идеи с екипа за това как биха изглеждали продуктите, предназначени да се конкурират с YouTube и LinkedIn. Според бележка, изпратена до служителите на X, компанията вярва, че „сега е готова за растеж“ и платформата ще „иновира за десетилетие напред само за 12 месеца“.

На 26 октомври Мъск обяви появата на функции за аудио и видео разговори в социалната мрежа X. Преди това той съобщи, че ще стане достъпен на платформи iOS и Android, както и на обикновени компютри, включително продукти на Apple.

На 27 октомври 2022 г. Мъск сключи сделка за 44 млрд. USD за придобиване на Twitter. През май 2023 г. Bloomberg поясни, че настоящата стойност на социалната мрежа се оценява на две трети по-ниска от цената, на която я е придобил.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 6 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Русофил

    1 0 Отговор
    Имал бол пари - дал.
  • 2 омъскаряване

    2 2 Отговор
    Малко сте пропуснали, че ще иска и задължително по минимум 1$ от всеки потребител на Х 😉... 🧀-то е с пари за 🐀🐀🐀🐀🐀🐀🐀🐀🐀
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Мъск

    5 0 Отговор
    Да го духа. Вече не ползвам услугите на този убавец. И никога няма да си купя Тесла.
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.