Last news in Fakti

5 Март, 2024 14:21 1 440 4

Държавният департамент наложи на Boeing глоба от 51 милиона долара

  • boeing-
  • сащ-
  • китай-
  • глоба

Сумата е за трансфер на технически данни на Китай

Държавният департамент наложи на Boeing глоба от 51 милиона долара - 1
Снимка: ЕРА/БГНЕС

Държавният департамент на САЩ нареди на Boeing да плати глоба от 51 млн. USD за нарушаване на ограниченията за износ по отношение на неоторизиран трансфер на технически данни в чужбина, включително в Китай. Това се казва в изявление на пресслужбата на американското външно министерство.

„Съгласно условията на 36-месечното споразумение Boeing ще плати глоба от 51 млн. USD“, се казва в изявлението. В същото време ведомството се съгласи да приспадне 24 млн. USD от тази сума, при условие че тези пари ще бъдат използвани за мерки, договорени с властите на САЩ за разрешаване на ситуацията. Boeing също ще трябва да наеме служител на свободна практика за две години, който да следи спазването на изискванията на Държавния департамент и да извършва одити.

Според Държавния департамент производителят на самолети е осъден за 199 нарушения на ограниченията за износ, включително неоторизиран износ на технически данни на чуждестранни служители и изпълнители, по-специално от Китай. Значителна част от нарушенията са от периода преди 2020 г.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Иво Мирчев

    1 0 Отговор
    Сърцето ми се къса!
  • 2 Нее

    2 0 Отговор
    Пак дървени постановки... Преди час съобщиха, че Пентагонът е дал на Бойнг договор за 3.4 милиарда, ама сега им налагат глоба от 51 милиона, от които половината опростени... Сълза и смях!
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.