Last news in Fakti

10 Февруари, 2014 11:51 1 391 0

Превозвачи от малки фирми блокираха границата с Турция

  • превозвачи-
  • българо-турската граница-
  • тир-
  • капитан андреево

Среща за решаване на проблемите между двете страни е насрочена чак за 21 февруари

Превозвачи от малки фирми блокираха границата с Турция - 1
Снимка: в. "Старият мост"

ТИР с хасковска регистрация застана напречно на изходното платно на граничния пункт Капитан Андреево и на практика запуши границата с Турция, съобщи Haskovo.net от мястото на събитието. Според репортер на медията на българска територия има почти километрова опашка.

Това става въпреки изявленията на бранша, че засега няма да се блокира границата. Междувременно стана известно, че вече са насрочени разговори на високо ниво между български и турски представители за разрешаване на проблема за еднократните разрешителни за превоз, разменяни от двете страни, които са В основата на конфликта.

Българо-турската граница на ГКПП "Капитан Андреево" е блокирана от превозвачи от малките фирми, съобщи „Дарик“ - Хасково.

Срещата ще се състои на 21 февруари, но малките фирми не могат да чакат дотогава, защото всеки ден търпят загуби, а десетки техни тирове са спрени на границите на Турция. Те настояват за спешни мерки.

Нашето искане е да се разреши проблемът, заяви Тефик Хаджийски, един от собствениците на малка фирма за превози. „Имаме 40 коли на границата, от турската страна, които стоят 10 дни. От българската страна имаме 10-15 коли. Има коли от Ирак, от Грузия. Срещата е на 21-ви - дотогава има още 10 дни. Ние очакваме по-рано да се разреши въпросът от срещата", каза още Хаджийски.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА