Last news in Fakti

16 Април, 2014 18:27 3 836 4

ЕС ограничава ползването на кафе машини

  • европейска комисия-
  • ес-
  • кафе-
  • машина

След като Европейската комисия взе решение от септември 2014 г. да бъде преустановена продажбата на прахосмукачки с мощност над 1600W, то дойде ред и на кафе машините. Комисията обмисля да приеме нова директива за намаляване на електрическата енергия. Ток ще се пести като всяка машина за кафе, която се продава за домашни условия, има опция автоматично да се изключва след петата минута.

Новата директива, която ще влезе в сила от началото на следващата година, няма да засяга професионалните кафе машини, използващи се в кафенета, рабове и ресторанти.

Някои от еврочиновниците обаче не смятат, че икономията на ток от кафе машини е проблем, който трябва именно сега да бъде решаван.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Georgi Enchev

    2 0 Отговор
    Тия от ЕС направо са се издухали.Щом толкова мислят за икономии по-добре да спрат осветлението в Евро парламента и да карат по-малък клас коли.
  • 2 Atanas Dragnev

    1 0 Отговор
    Тия от "ЕС" избиха рибата !!! Дано не е БГ представител Поне,че като се върна назад в годините ...,оная как и беше името НЕ помня,къде иска да прави нова"ПАРТИЯ" - Пръмова ли беше Кунева ли,проблема беше със запалките ,че нямали защита срещу деца или нещо от тоя род.
  • 3 Vasil Stoev

    0 0 Отговор
  • 4 Силно развалнуван

    0 0 Отговор
    Верно ли?Пребориха глобалното затопляне.