25 Април, 2014 16:10 952 0

Орешарски: Държавата дава тон на коректност в отношенията с бизнеса

  • пламен орешарски-
  • бск-
  • икономическия растеж-
  • бизнеса-
  • кризата

Страната трябва да се върне на пътя на икономическия растеж, заяви премиерът по време на Общото събрание на Българска стопанска камара

Орешарски: Държавата дава тон на коректност в отношенията с бизнеса - 1
Снимка: БТА

През годините Българската стопанска камара се утвърди като коректен партньор на държавата и същевременно като коректив на националните политики, взимайки активно участие в социално-икономическия диалог. Смятам, че откритото обсъждане на проблемите, въз основа на добрата експертиза, създава работещи решения и допринася за постигането на широк обществен консенсус по приоритетите на страната.

Това заяви министър-председателят Пламен Орешарски по време на 14-ото Общо събрание на БСК, което се провежда днес в х-л „Шератон“. Премиерът изрази своята висока оценка за професионализма и за отговорното отношение на Камарата към цялостното социално-икономическо развитие на България.

„С радост мога да отбележа висока степен на сходство на разбиранията ни за сферите, които днес изискват повишено внимание и повече усилия - преодоляването на негативните ефекти от кризата, подобряването на конкурентоспособността на българската икономика и на бизнес климата, както и постигането на по-устойчив растеж. Разчитаме на вашата конструктивност в общия стремеж да постигнем тези амбициозни цели“, заяви министър-председателят.

Премиерът Орешарски подчерта, че кабинетът е предприел немалко стъпки през изминалите месеци, за да обърне негативните тенденции в икономиката. „Държим на последователност в мерките за намаляване на административните тежести, създаването на по-благоприятни условия за правене на бизнес в България и насърчаването на инвестициите. Полагаме усилия в посока на електронизация на услугите, внедряване на иновации и реиндустриализация. И не на последно място – стремим се държавата да задава тон на коректност във взаимоотношенията ни с бизнеса“, изтъкна премиерът.

Кабинетът е показал, че за него е важен диалогът с българските работодатели, със синдикатите, с гражданските и неправителствените организации, коментира премиерът Орешарски. Всеки, съобразно своите компетенции, трябва да работи в общата посока - страната да се върне на пътя на икономическия растеж, да се постигне по-висока степен на социална отговорност и по-голяма удовлетвореност на българските граждани от качеството на живот. „Това е начинът всички ние да живеем в една по-добра държава“, заключи министър-председателят.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА