Last news in Fakti

30 Юни, 2014 12:34 899 0

Проверяват обменни бюра за непозволени валутни курсове

  • проверяват-
  • обменни-
  • бюра-
  • непозволени-
  • валутни курсове

НАП предоставя телефон и имейл за сигнали

Екипи на НАП започват масови проверки на обменни бюра и финансови къщи, които извършват обмяна на валута. Проверките ще обхванат всички населени места, включително Черноморското крайбрежие.

Поводите за засиления контрол са навлизането в активния летен сезон и сигнали от граждани за сделки с валута по неразрешени от законодателството курсове. По действащата нормативна уредба обменните бюра могат да търгуват валута по курс, различаващ се с не повече от 5% от фиксинга на Българската народна банка за деня.

От НАП припомнят, че за всяка сделка по обмяна на валута трябва да се издава документ.  Сигнали за нарушения при обмяната на валута могат да се подават на цената на градски разговор на телефон 0700 18 700 или чрез електронна поща [email protected].

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА