Last news in Fakti

18 Август, 2014 09:14 8 536 17

Жена продава сърцето си, за да спаси децата си от дългове

  • продава-
  • сърцето-
  • органите-
  • кредит-
  • банка

Тя е обявила за продан и органите на съпруга си

49-годишна жена преди 3 години пуснала обява в интернет, че тя и съпругът й спешно продават органите си. Шокиращото в случая е, че жената предлага и сърцето си. Семейството се решило на подобна крачка, защото от дълг 6 хил. лева, парите, с които задлъжнели скочили до 40 хил., съобщи ТВ7 в свой репортаж.
Как се стига дотам? Жената е взела бърз потребителски кредит, както и един от банка. След като я уволнили от работа, вече не можела да покрива дълговете си. В момента съпругът работи на частно, за не отиват всичките им доходи в изплащане на дълга и да не умрат от глад. Семейството живее с 200-300 лв. на месец. Ексклузивно и за пръв път пред камера, жената проговори за страшното решение.

"Не ме интересува, че ще си отида от този свят. Дали ще живея още година или две, какво значение има? Важното е да не оставям дългове на децата си, казва опарената от банките. Тя заяви, че цената, която обяви за сърцето си ще е според търсенето, но назовава сума от около 30-50 хил. лв., колкото да покрият дълга."

Въпреки че никой не се е свързал с тях по повод обявата, жената не се е отказала да търси купувач и е решена да спести мъките на децата си, които са заплашени да останат на улицата, тъй като съдия-изпълнител всеки момент може да ги изгони от жилището им.
Шокиращото е, че мъжът дори не знае, че жена му е пуснала обява и за неговите органи. Попитана какво ще му обясни, ако някой се обади и поиска да ги купи, съпругата отговаря, че когато му каже, той със сигурност ще я разбере. Двамата са готови да заложат и собствения си живот и смятат, че нямат други алтернативи. Задлъжнялата жена казва, че не вижда бъдеще пред себе си и живее ден за ден, надявайки се да продаде сърцето си изгодно, за да има живот поне за децата й.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Румен Янев

    5 1 Отговор
    Мъкааа мъка ! А наглеците с кървясали и жадни за власт и пари очи дали разбират за какво иде реч или ще обявят жената за поредната луда
  • 2 любител

    4 2 Отговор
    комунисти докараха хората на този хал!
  • 3 HRISTO GEORGIEV

    3 1 Отговор
    kade e stanisev da vidi kakvo stava s BALGARSKIA narod zastoto TE dokaraxa naroda do tova krtichno sastoianie a ne da biaga v BRUKSEL tazi MISKA s tazi MAZNA fizinomia
  • 4 Dimitar Nikolov

    2 1 Отговор
    Стига сте политизирали проблема на тези нещастни хора. Дали ще е Станишев или Бойко ще има толкова измъчени хора и при следващото управление докато самата система на тези, които избираме не се промени. Смятам че трябва медиите да се активизират, да подхванат кампания и да отворят сметка на тази жена и съпругът й за да могат хора, които искат ( а смятам че такива има много) да помогнат да внасят на тяхно име парични средства и да се избегне подобен абсурд в тази наша измислена държава
  • 5 Првада

    2 1 Отговор
    Наистиня нямя такива банки в цял свят като нашите законно обиращи !
    Под "зоркия" надзр на БНБ !
    Къде сете депутати и вие жалки политици от всички партий и сружения?
    Нима имаме нужда от този вид политика и държавност?
  • 6 Христо Ковачев

    2 1 Отговор
    ПРОБЛЕМА ВИНАГИ Е ПОЛИТИЧЕСКИ,ЗАЩОТО ТОЧНО ПОЛИТИЦИТЕ СА ХОРАТА С ВЛАС,СЪЩАТА ВЛАСТ КОЯТО ТРЯБВА ДА ОСИГОРИ СТАБИЛНОСТ В ДЪРЖАВАТА ТАКА ЧЕ ХОРАТА ДА ИМАТ ШАНС ЗА ДОХОДИ СЪОБРАЗЕНИ С НУЖДИТЕ ЗА ЖИВОТ,МИНИМАЛЕН ДОХОД ОТ1200ЛВ,ЩЕ Е ПЪРВАТА РАЗУМНА МЯРКА,А СЪЩО ТАКА И ВЪВЕЖДАНЕ НА ЗАКОН ЗА ЛИЧНИЯ БАНКРУТ
  • 7 Случаен минувач

    2 2 Отговор
    Моля за извинение, не приказвам конкретно за тези хорица.
    Не мога да си обясня нещо.До преди да започне кризата много хора теглеха заеми - кой за жилище, кой за автомобил или просто да си накупят малко глезотии.Банките отпускаха на поразия заеми.Куцо и сакато се нареждаше да тегли пари.Познавам доста хора на които заплатата им беше в размер от 500-600 лв и си бяха теглели заеми по 50000лв за срок на връщане по 30-40 години и крайна сума на плащане с лихвата 150000лв.Чул от някаде, че на имотите им скачат цените - давай да действаме, още ще се дигат. А самите хорица си бяха на по 40 години.Други пък си теглеха бързи кредити по 5000лв да си купят кола.При връщане с лихвата примерно 8000лв. за срок от една година.Не мога да си обясня просто с какъв акъл са си били че да подпишат подобно нещо- заем за 30-40години.Че докато го върне ще стане на 80г.Какво са си мислили не мога да предположа.Че ще живее до 100г.Ако пък господ му е дал да живее й повече , че само розово положение го очаква.И изведнъж - хоп дойде криза.И много хора станаха удавници.Държавата била виновна, света бил виновен, комшията бил виновен, роднините били виновни.Глупости!
    Дадения човек като е теглил заем и е държал парите в ръцете си не се е оплаквал.Като ги е изхарчил (пък за какво ги е изхарчил той си знае) пак не се е оплаквал може би.Ама като трябва да се връщат парите - Е ТОГАВА СЕ ОПЛАКВА.
    Като не могат да се простират според чергата си - проблема си е техен, а не на този и онзи.
    Не мога да си обясня.Българинът финансово неграмотен ли е или е крайно оптимистичен.
    На банките им беше пределно ясно, че имотния балон ще се пукне и ще се случи всичко това което е днес. Просто си изиграха правилно картите - наводниха пазара с кредити и ипотеки.Ако държавата все пак се беше намесила с някаква регулация , да защити малкия човек от него самия, много хора нямаше да достигнат отчайващо положение.

  • 8 Христо Ковачев

    1 0 Отговор
    ДОРИ И ПРИ НАЙ ГОЛЕМИТЕ КРИЗИ ПОЛИТИЦИТЕ И ДЪРЖАВАТА СА ДЛЪЖНИ ДА ОСИГУРЯТ СОЦИАЛЕН МИНИМУМ ЗА ЖИВОТ НА ХОРАТА,ОБАЧЕ В БГ ,ТАКОВА НЕЩО КАТО ЗАИНТЕРСОВАН ПОЛИТИК НЕМА,РАЗБИРА СЕ ДОКАТО НЕ СЕ ЩУРМУВА ПАРЛАМЕНТА
  • 9 Христо Ковачев

    0 1 Отговор
    В БЪЛГАРИЯ ДО ДЕН ДНЕШЕН НЯМА РЕАЛНА ПОМОЩ ЗА ТРАЙНО БЕЗРАБОТНИ ,СОЦИАЛНИТЕ ПОМОЩИ СА СМЕШНИ ТРОХИ ПРИЛИЧАЩИ ПОВЕЧЕ НА МИЛОСТИНЯ
  • 10 Иван Господинов

    0 2 Отговор
    Като знам колко народ теглиха заеми в подобен размер да си направят вградена кухня защото комшиите имали .... Сега е рев и фиктивна разпродажба на органи. Айде стига с тия драми. Правете им една сметка да събират пари с дарения . В първият момент в който върнат заема съм готов да се обзаложа че ще теглят нов. Просто тия хора така живеят . Мозъка си да продаде - и без това и пречи и не го ползва. А правителството да вземе и да забрани на глупавите хора да са глупави. Дори да ликвидират фирмите за бързи кредити със закон пак ще се намерят лихвари които да дават заеми при абсурдни условия но никой няма да дойде и да ти натика 6 бона в ръцете ако не идеш сам да ги теглиш . Единственият смисъл да теглиш кредит е при ясна възможност за бизнес с който да го върнеш в къс срок. Ако не можеш да си позволиш нова кухня , климатик, кола, къща и утре няма да можеш да си ги позволиш ако не печелиш повече . Просто хората избират лесният вариант да се видят с едни чужди пари които се харчат лесно и после реват че трябва да ги връщат. Единствените хора които не връщат чужди пари са крадците и мутрите ама за това се иска дупце а и се влиза в затвора където на това дупце му се случват неприятни работи иначе става с работа, учене и излизане от зоната на комфората . Няма как иначе .
  • 11 Андрей Николов

    2 1 Отговор
    Да ти .ера на държавата аз!!!!
  • 12 Андрей Николов

    3 0 Отговор
    и на банките, стоящи над нея!!
  • 13 mitko mitov

    2 1 Отговор
    както казва някой ;'нема такава държава', за сравнение ще ви дам 1 пример,в Италия си купих кола с заем от една финансова къща ,дадоха ми 6000 евро и за 2 години като ги върнах на вноски ми бяха начислени само 600 евро лихви по заема,какви са тия ненормални лихви в България?

    Коментиран от #15

  • 14 DDD

    2 1 Отговор
    240 човека да мамят 7 000 000 е недопустимо. Трябва както в не знам коя държава беше - организират се, набавят си оръжия, влизат в парламента, защото 4-5 години ги крадат, избиват ги до крак, идва следващото правителство, в началото ги е страх, но след време и те започват да крадат, и тях избиват и днес тази държава е доста напред, защото няма кой да краде народа вече от страх. А ние 25 години и тези същите хора си ни правят, каквото си поискат. Трябва публично линчуване от страна на НАРОДА!!!

    Коментиран от #16

  • 15 Autohouse Randm

    1 0 Отговор

    До коментар #13 от "mitko mitov":

    da taka e i v Ispania
  • 16 чочо

    0 0 Отговор

    До коментар #14 от "DDD":

    Ма то там няма никой, а чистачките какво са виновни....
  • 17 Stanislav

    1 0 Отговор
    нямам ДУМИ !!!!.........на едни им е shik a drugi se 4udqt kak da saberat 20 lv da prejiveqt dnes....hora v balgariq si karat koli po 4-500 000 hilqdi...tolko li e trudno da se saberat teq pari....tolko li e trudno da se saberat 20 zamojni hora i da datat po MNOGO MALKO za da jiveqt horata normalno....az ako bqh kato jenata i maja shtqh da namerq rabotodatelq i negovoto sarce da prodam !!!!!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове