Last news in Fakti

26 Ноември, 2014 09:44 1 555 5

Пътната полиция е лицето на МВР

  • веселин вучков-
  • полиция-
  • пътна-
  • лице-
  • мвр-
  • катаджии
Пътната полиция е лицето на МВР - 1
Снимка: БТА

Пътната полиция е лицето на МВР. Това коментира пред БНТ вътрешният министър Веселин Вучков във връзка със заснетия да взима подкуп полицай.

Има дисциплинарно производство на ниво Столична дирекция на вътрешните работи, което ще приключи до няколко дни. Той ще получи съответното наказание, заяви Вучков и посочи, че според него акцентът е друг.

Във фокуса се поставя българската пътна полиция. Тя е важна и интересна, защото е лицето на полицията, тъй като по всяко време тя е в допир с гражданите. Усещането, което се създава, че вместо да се грижат за сигурността на гражданите по пътя и да са им в помощ, те се превръщат в едни изнудвачи за 10-20 лева, е непоносимо. Заради това през последната седмица бяха разработени конкретни мерки, за да може поне да бъде ограничен този проблем.

Според министър Веселин Вучков остава неясно как е възможно толкова важно веществено доказателство, каквото е тефтерчето на Златанов, да се разхожда свободно по софийските булеварди в личен автомобил. Той определи това действие като не добре организирано, назначаването на експертизата, извършването на изследване и формиране на експертно заключение, което е трябвало да се проведе в по-строги условия в кабинета на следователя.

Няма опасност полицаите и другите служители в МВР да останат без заплати, увери Вучков. Заплатите за ноември и декември са осигурени. За януари ще има нов бюджет.

С главния секретар работя така, като министър работи с главен секретар. Дал съм кредит на доверие и на него. Не повече от два месеца е кредита на доверие за всички. Всеки ще бъде оценяван според резултатите, коментира още министърът.

Акции със звучни имена няма да има. Ще се работи само с прокурори. Показни акции няма да има, категоричен бе Вучков.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 тошибиян

    1 0 Отговор
    за да няма рекет на улицата забранете на куките да спират за квото и да било а не като сега дебелака се крие и ти4а от тъмното да спре ксеноните или ме спира да проверил гражданската 4е 4ак иска полици платежни ми нали затова се сложеха лепените 4е да не искат полици?направете вси4ки светофари нощем мигащи жълти има много малоумни световари който нощем светят , еднопосо4ните улици нощем да са двупосо4ни нощем да се вдигнат лимитите за скорост и да се забрани на куките да спират за щяло и нещяло и такива документи за проверка да ги няма...как видят лимузина и тутакси се пилат гуми да се спре колата защо е това?измислят се несъществуващи глоби и се надуват глобите за да се сплаши 4овекът и да се рекетира пове4е...и кат са на улицата патрулката задължително с вклю4ени сигнални светлини или в противен слу4ай колата да не спира на палка
  • 2 тошибиян

    0 0 Отговор
    куките нощем са се превърнали в пиявици около районите им където има дискотеки само там се въртят и като тръгне лимузината веднага подир нея, крият се в тъмното в засада и 4акат, прибирал съм колите на разни гъзари и всеки път ни спират ей така за нищо само защото сме с с класа или ламборджини хаха и се по4ват едни приказки докъто не земат своето и те пуснат те разсъждават така тази територия е моя как така ше минеш с ламборжини и няма да си платиш?или с клас или друга престижна кола..тва са уредени от роднини да са на хранилки...за да дойде някой друг трябва да умре и заплатите им мизерни не са при4ината да се натискат да са катажий..нас като ни спряха с ламборжинито зарязаха друга кола която беха спрели и като мълния след нас...
  • 3 Редови водач

    0 0 Отговор
    Колега, вие с модерните коли, ако искате и да ескорт да ви правят, щото сте с ксенони и S класи ... и не ходите до тоалетна!
  • 4 kucho

    0 0 Отговор
    Ние като "европейци", би трябвало да сме загърбили стереотипното мислене . В западна Европа е така ! Никой не ни спира , освен ако НАИСТИНА не сме направили някакво нарушение . Това , че са ви пуснали да си ходите без акт , не означава , че не сте извършили такова ! 2005 година в САЩ бях свидетел , как човек употребил алкохол , го караха да кляка , става , въртене , пеене на песни и какво ли още не . В крайна сметка го пуснаха да си ходи , защото е адекватен . Казах си това е лудост !!! После ми обясниха , че хората не ги интересуват цифри . Или си адекватен или не . Когато преценят , че си неадекватен си имат и дрегери .Има случаи , при които не се позволява на хора да шофират , защото имат силно изморен вид .
  • 5 тошибиян

    0 0 Отговор
    там е друга вселена а тук куките са станали такива с презумцията да издевателстват над собствения си народ ..не разбирам с какво ги привли4а кукерската заплата 4е се натискат и подкупи се дават големи само и само да стане катажия освен ако не е престъпното мислене 4е като стана катажия ще дера наред както са ми разправяли тези дето са се уредили ве4е..тва е ени4ари спира те и ти цирика 4е говориш по телефона а тои може?говори си извадил ръката с златен 4асовник и гривна и се кикото и говори...аси държавата
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове