Last news in Fakti

16 Февруари, 2015 19:31 10 915 21

КАТ ще плаши превантивно младите шофьори

  • кат-
  • катастрофа-
  • плаши-
  • превантивно

Преди да получат книжките си, ще им бъдат показвани кадри от катастрофи

КАТ-София започва нова превантивна кампания с младите шофьори. Преди да получат книжките си, ще им бъдат показвани кадри от катастрофи.

Идеята е, не да се стресират младите водачи, а да им се покажат резултатите от неспазването на правилата и проявяваната от тях понякога самонадеяност на пътя, съобщи днес началникът на столичния КАТ Тенчо Тенев.

"Просто да помислят, че трябва да карат по-разумно. Млади хора, внимавайте много като управлявате моторните превозни средства. Не си отклонявайте вниманието и бъдете нащрек с пътя и с всичко останало. Надяваме се и с тази инициатива да намалим малко пътно-транспортния травматизъм в столицата", заяви Тенев.

Факти.бг припомня, че през изминалата 2014 година по пътищата на страната станаха 7003 тежки катастрофи. Загинаха 655 души. Ранени бяха 8539 души.

В сравнение с 2013-та година жертвите са се увеличили. Тогава статистиката отчете 510 жертви на войната по пътищата.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Психоаналитик

    0 0 Отговор
    Ама не може тъй..Някой закоравял геймър с атрофирало сърце, което не е виждало натоварване, различно от щракане на мишка ще получи инфаркт. Мен ако питате трябва с електрошок да ги обработвате.

    Коментиран от #14

  • 2 abv

    0 2 Отговор
    Крайно време е управлението на МПС с над 0.5 промила да се криминализира и виновниците да получават затвор.

    Коментиран от #19

  • 3 Шофьор

    1 0 Отговор
    казва се НОВ ШОФЬОР защото има и много добри млади шофьори
  • 4 Красо Зелето

    3 0 Отговор
    Какво значение има дали е добър шофьор или не?! Всички правят катастрофи. Според мен, трябва да се наблегне върху агресията на пътя, заради която стават повечето ПТП-а. Ще дам пример: - Шофираш извън града, посока София, и си караш с ограничение 90км/ч и постоянно отзад те напират всякакви индивиди дето карат като бесни, и на всичкото отгоре, светят с фаровете, да им "Сториш път" сякаш са линейка. А ако стане така да шофира по-дълго зад тебе, след като те изпревари после набива спирачки пред тебе, и ти показва, че и той може да кара бавно?! Но защо, не може и той да ти обясни. Като ограничението си е 90км/ч и примерно ако караш с 80км/ч и пред тебе има ограничение 60км/ч тоя същия започва да недоволства, че му капеш енерцията. А недай си боже да попаднеш на ТИР, зад тебе нищо чудно да си помисли, че се заяждаш с него и да те изхвърли от пътя или да те удари нарочно. Ето на това трябва да се наблегне.

    Коментиран от #5, #6

  • 5 Vasik Atanasova

    2 0 Отговор

    До коментар #4 от "Красо Зелето":

    МНОГО СИ ПРАВ ЗА 3 ДНИ
    ПОПАДНАХ В 2 ТАКИВА
  • 6 Vasik Atanasova

    2 0 Отговор

    До коментар #4 от "Красо Зелето":

    СЛУЧАЯ
  • 7 Vasik Atanasova

    4 0 Отговор
    ХОРАТА СТАНАХМЕ МНОГО ЛОШИ ЕДИН КЪМ ДРУГ
  • 8 UK driver

    0 1 Отговор
    Напълно подкрепям инициативата на КАТ. Това дори е нищо. Аз не разбирам какви са тези 36 точки, които шофьорите имат в талоните си в България. В Англия точките са само 12, като за елементарни нарушения на правилата на движение се вземат директно от 3 до 6 точки. Още едно и си без книжка за две години. Да видите, как, ще спазвате правилата в този случай и ше с пазите книжките, като очите си. Пък младите шофьори само с придружител трябва да бъдат пускани на пътя. Не да въртят гуми в несфяст и да правят дрифтове.
  • 9 alkap

    3 0 Отговор
    това няма да помогне на всеки е ясно. Не им давайте бързи коли макс кубатура до 1.4-1.5 примерно. и с тва мое се утепат ама както и да е. Аве КАТ си обича да те удря за дребни нарушения колан фарче ме спират докато хайвана с А8 цата минава с 150 км в час над позволеното покрай нас и те викат а този го знеме
  • 10 кмета

    2 0 Отговор
    Крайно време е хората с джипове и с-класи х 5,6, да се наказват не като прегазилия Пауло на свобода не бил виновен, отнел си живот на пешеходна зона пред училище и много други утре ще платите цената вие за камионите турците си карат с 110 и никои не ги закача глобяват само нас, чужденците не се закачат а циганите 99% шофьорските книжки са купени .
  • 11 стар шофьор

    1 0 Отговор
    Възраждат се стари неща-преди 25 години КАТ правеше същото на Будапеща 1, но хората бяха други ! Сега са озверели не само на пътя ,контрола е никакъв,купуват се книжки и катаджии и се кара като в джунгла - кой кого!!
  • 12 hul

    1 0 Отговор
    как бе запалените фарове и видео наблюдението намаля катастрофите с близо 50% по техни данни около 20-30% от запалените фарове и още толкова от камерите ,нали така или се бъркам щом сме дали над 50милона лева за камери и закон за фаровете който е пълна глупост!!!
  • 13 попай

    0 0 Отговор
    Не да им показват кадри а да излезт на пътя и да си гледат работата както трябва спрямо младите шофьори кво ще ги плашат с кадри -те младите се забавляват с това
  • 14 kasapina

    1 0 Отговор

    До коментар #1 от "Психоаналитик":

    Абе направо в моргата ми ги водете...ще има лекцийка с упражнение...и който оцелее ще кара пооооо-бавно от костенурка-нинджа
  • 15 Иван Господинов

    0 0 Отговор
    A за нас дъртите някое филмче няма ли ?
  • 16 тошибиян

    0 0 Отговор
    и да ги плаши и да не ги плаши все тая..за тези катастрофи който стават всеки ден е виновен генът на шоферите и нищо друго каквито и наказания да се гласуват те си остават в парламента защото една приповдигната компания в колата надула 4алгата хи4 не им дреме кво са приели в парламента за опасно каране, просто азано който трябва да умре в катастрофа ще умре....това е генът на дупенцата който най 4есто прават катастрофи тези същите който се шарят с малоумни татуси и вси4ките са тарикати по кафенцата с лъскави предмети и файтъри и големата работа
  • 17 maistoro

    0 0 Отговор
    abe i tia ako mislat ce ni plashat s tova az kolko katastrofi imam i pak ne se plasha

    Коментиран от #18

  • 18 picha

    0 0 Отговор

    До коментар #17 от "maistoro":

    е нали си майсторо как че те уплашат
  • 19 кс к кс кс кс

    0 0 Отговор

    До коментар #2 от "abv":

    В Румъния е така ....
  • 20 кат

    0 0 Отговор
    до коментар 13 не казвай кой как да си гледа работата много голяма работа станахте всеки дава акъли като си много отворено парче, стани и ти полицай, че да те видим какво можеш!
  • 21 prepatil

    0 0 Отговор
    И ако стана полицай, та какво. Явно правомощия нямат много. Преди повече от пет месеца ме удари пикла с книжка на 2 месеца. Само като чу, че трябва да изчакаме полиция, ми показа среден пръст, пална си BMWто и си отиде на училище, И до момента няма наказание за нея. Кара си BMWто с платения номер (с еднаквите цифрички, нищо чудно и книжката й да е купена), ходи си с него на училище, на кафенце, на срещи и вероятно удря и други автомобили, ако се съди по пресните очуквания и драскотини по колата и изпочупените огледала. Но явно никой няма правомощията да извършва наказания за такива. А после - защо има катастрофи и смъртни случаи с млади шофьори......
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове