Last news in Fakti

17 Април, 2015 21:35 12 867 23

Шофьор мина през площадка с 30 деца

  • полиция-
  • пловдив-
  • площадка-
  • деца

Родителите са бесни

Шофьор се размина косъм от саморазправа преди минути в Пловдив, след като премина през детска площадка, на която щъкаха над 30 деца на възраст между 1 и 6 годинки, пише marica.bg. Гневни родители сигнализирали, изплашени да не се повтори трагедията от Панагюрище с прегазения 6-годишен Петьо.

Случката се разигра в късния следобед в центъра на града на спортна площадка срещу улица „Върховръх”.

Водачът Жан Атанасов навлязъл с колата си на площадката, а децата се пръснали като пилци в паника. За миг настъпила суматоха, ужасени родители хукнали да си търсят рожбите. Няколко татковци се втурнали през градинката, пресрещнали колата на Жан и го „арестували”. Единият седнал на капака му и така го спрели да избяга от мястото на произшествието.

Минути след това пристигнала патрулка от Второ РУП, след сигнал на гневните майки и татковци. "Добре, че дойде полицията, щяха да го линчуват", коментираха очевидци. Оказа се, че шофьорът е съсед, който живее на ул. „Върховръх”. Първоначално се опитал да се оттегли от местопроизшествието, но няколко татковци го спрели.

Половин час след инцидента кавгата още не беше утихнала, съобщава marica.bg. Шофьорът Жан Атанасов се извиняваше публично на настръхналите майки, а полицай му снемаше обяснения.

„Съжалявам, извинявам се за постъпката си, колко пъти да ви казвам”, размахваше ръце отчаяно Жанко, както го знаят в квартала.

„Какво съжаляваш, бе, и онзи в Панагюрище сигурно съжалява, а онзи в Стара Загора - също, ама децата си отидоха”, нахвърляха се натръхнали родители. Наложи се полицаите да укротят страстите, за да не се стигне до саморазправа. Оказа се обаче, че патрулът на Второ РУП, който дойде първи на местопроизшествието, не може да санкционира нарушителя, затова се наложило да извикат служители на Пътна полиция.

Катаджиите съставиха акт на Атанасов по свидетелските показания на майките и татковците.
Жан обаче не единственият нарушител, всяка сутрин и вечер десетки коли прегазват през спортната плщадка на ул. „Върховръх”, откакто общината премахна преди 3 години оградата, припомниха хората в квартала.

Тогава кметица на район „Централен” беше отстранената за по-късно корупция Райна Ретрова.

Тя обеща за три месеца да осигури монтаж на нова ограда, но минаха три години и няма нищо насреща, дете ли искат да прегазят, за да възстановят оградата, гневни са хората в квартала зад Електротехникума, където е и въпросната площадка.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Иван Господинов

    1 0 Отговор
    Да го бяха убили. То наистина трябва някой да го разкъсат на улицата та да се позамислят малко джигитите. Друг начин няма. С тия наказания някой луд може просто да сгази няколко деца за кеф после да си намери един добър адвокат, да се изкара невменяем и да си се прибере все едно нищо не е станало.
  • 2 4I4ETI KOLIO

    1 0 Отговор
    eei, jan valjan! JIVOTA E MNOGO, AMA MNOGO CENEN!!!
  • 3 груб

    0 0 Отговор
    какво нещо са сексуалистите! Бойна машина!
  • 4 гост

    0 0 Отговор
    Да започнем с разпръскването на децата като пилци и в следващия момент редовно минавали от там с коли. Решете какво ще пишете, а не да си правите сензации от изопачаване на истината..................
  • 5 Българин

    0 0 Отговор
    Меки Марии сме. Какво ще му се обясняват, да му бяха счупили ченето другия път ще си спира кола далеч, далеч. Чакаме някаква справедливост от някакви институции, а я няма.
  • 6 Полковника

    0 0 Отговор
    По времето на Цветанов всички полицаи бяха на улицата, но българина се почуства репресиран защото не може да говори и да кара, да пърди и да кара, да пие и да кара.
    Трябва да решите какво искате - ако искате ред и сигурност, то това става с някакъв контрол
  • 7 motorheadbg

    0 0 Отговор
    Родителите да се съберат, и да врътнат един як бой НО на КМЕТА, за премахване на загражденията! Както се разбира от текста, и други к...ти минават през тази детска площадка, пък всички скачат само на един глупак. Кметът е виновен, разберете!
  • 8 СамоСелянитеКаратБМВ МустангаЕномерЕдно

    1 0 Отговор
    Линч за такива ПОМИЯРИ ! По-добре един такъв линчуван от колкото прегазено дете ! Никаква милост !
  • 9 ккк

    2 0 Отговор
    Wellcome to Bulgaria and have a nice/sh.t/ day!
  • 10 mediator37

    0 0 Отговор
    Вчера един да влязъл в завоя с дрифтене, хакнал се странично в бордюра на тротоара и щял да се обърне върху дъщеря ми. Просто да откачиш. И на тротоар и на площадки - няма сигурност и това е .
  • 11 Гост

    0 0 Отговор
    България - държавата, в която по евтин начин можеш да се разделиш с живота си. Не мерси, по-добре европеейц втора ръка, но жив и децата ми да са живи.
  • 12 катя

    0 0 Отговор
    в Пловдив е ужас кмета се интересува само от личната си облага въобще не го интересуват хората,краде като невидял,там имаше ограда ,като стана кмет е махна щял да слага нова 3г. нищо
  • 13 иван путката

    1 0 Отговор
    ххахаха няколко татковци го спрели
  • 14 Роман Ценов

    0 0 Отговор
    Чудя се как някои от татковците на са го и понатупали,че ако бях на мястото на някой от тях нямаше да се сдържа.
  • 15 потребител32150988308797309809734

    0 1 Отговор
    Хаха! Щели да линчуват комшията Жанко и после няколко татковци в затвора. Хаха, смешници.
  • 16 потребител32150988308797309809734

    0 1 Отговор
    Хаха! А кметовете 3 години се чудят дали да има ограда. Град - бутафория. Държава - цирк!
  • 17 (^_^)

    1 1 Отговор
    Имам чувството, че г-н Йоанис е пафкал 'нещо' преди да напише статията.. :D D:
  • 18 abv

    1 0 Отговор
    Време е татковците и майките да раздават правосъдие щом такива боклуци нямат страх от никой
  • 19 Нова България

    0 0 Отговор
    Изчезваме като нация - явно си го заслужаваме,прости управници-вижте само Бареков-тъпо момче!И страхливци политици - дупе нямат за нищо !РЕВОЛЮЦИЯ!!!!
  • 20 А така

    1 0 Отговор
    Добър вечер,роби!
    Карате коли от Италия трета ръка и се радвате на скапания живот в Бе-гето;)

    Коментиран от #21, #22, #23

  • 21 Красо Зелето

    0 0 Отговор

    До коментар #20 от "А така":

    Ти като си в чужбина кво, да не си прокопсал? реши да попишеш на нас "Робите" и да си вдигнеш малко состъпканото самочувствие?! А относно това, което е в статията, е ясно всичко. Няма да има правосъдие докато народа си мълчи и не си търси правата. Яко съдене и това е. Докато не се осъди една община няма да се оправят нещата.
  • 22 вуяя

    0 0 Отговор

    До коментар #20 от "А така":

    що не ми го кажеш ей тай...в очите ....и аз живея в чужбина,но такова отношение като твоето....
  • 23 Чакала

    0 0 Отговор

    До коментар #20 от "А така":

    Горе долу е обратнато на това което си написал !!
    В БГ се карат най луксозните и гъзарски коли ! Като идват чужденци те не са виждали на 1 място толкова джипове и луксозни лимузини.
    И им прави впечатление щом имаме пари за тях защо първо не си оправиме къщите и улиците. На запад е символ на ОГРОМНА просотия да живееш в скапано жилище, родителите ти болни и гладни а ти да караш скъпа кола.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове