Last news in Fakti

23 Май, 2015 17:07 9 519 21

Камери на КАТ следят шофьорите

  • камери-
  • кат-
  • следят-
  • шофьорите

За установените с тях нарушения ще бъде издаван електронен фиш, нарушилите правилата водачи няма да бъдат спирани на място

Започна работата на мобилните системи за контрол на скоростта, съобщиха от МВР. За превишена скорост вече ще ни следят - не само стационарните камери, но и всичките 148 мобилни камери на КАТ.

За установените с тях нарушения ще бъде издаван електронен фиш, нарушилите правилата водачи няма да бъдат спирани на място.

Утре, 24 май, началникът на „Пътна Полиция“ в ГДНП комисар Бойко Рановски ще обяви и резултатите от първия ден работа на мобилните системи за контрол.

Припомняме, че в началото на тази година депутатите приеха промени в Закона за движение по пътищата, с които върнаха камерите на пътя. Депутатите възложиха на МВР до 3 месеца да приеме наредба, която точно да регламентира използването им.

През 2014 г. с решение на Върховния административен съд бяха отменени глобите с фиш на база мобилни камери с мотива, че шофьорите са в неравнопоставено положение.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Шампиона

    0 0 Отговор
    Някой знае ли активни камери по Тракия, освен тази на Лукойла след Стара Загора ?
  • 2 dhcp

    3 0 Отговор
    Ти май не четеш! Камерите са мобилни. Вече ще ни снимат дори когато патрулката е в движение. Сериозно се замислям да инвестирам голяма сума пари в техника сигнализираща за радарни средства.

    Коментиран от #13

  • 3 Огнян

    4 0 Отговор
    Стига с тези камери. Кажете нещо за състоянието на пътищата и как влияе то на безопасността на движението.

    Коментиран от #9

  • 4 кеко

    1 1 Отговор
    Нищо не работи бе, от оня ден карам с 200-250 по улиците.
    Нема ни камера, ни гявол. Плашат гарги само. А ако дойде фиш, нема отидем да си го земем. Трябва да се бръкнат с препоръчани писма да ми ги пращат - иначе не съм получил нищо. И на последно място, да го съкват... много, ама много яко. Щото вече почват да ми писват!

    Коментиран от #6, #8

  • 5 МП

    0 1 Отговор
    Ето за такива, като тебе всеки ден има жертви на пътя.
  • 6 КАТеричок

    1 0 Отговор

    До коментар #4 от "кеко":

    Жигулата на дядо ти дига ли толкова?
  • 7 Бай Шиле

    0 0 Отговор
    Я да каже който разбира, при мобилните с радар ли се засича скороста, защото ако работят на принципа на стационарните, на практика ще са неоткриваеми.

    Коментиран от #19

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 onq s konq

    1 0 Отговор

    До коментар #3 от "Огнян":

    3а да е иэпипана работата,трябва още един комплект камери който да следи първия дали не рекетира шофьорите.
  • 10 Петър Кимонов

    1 0 Отговор
    Мен вече ме отчесаха със "стабилна" камера на Околовръстното. 140 лв. - и мотори снимат...
  • 11 жоро бекъма

    1 0 Отговор
    Трябва да има обозначение на местата с пътен знак и да се крият зад храсти или да спират на забранени от закона места като тротоари или там където се създава опасност за движението е абсурдно !!!Още повече знаем че лесно бяха манипулирани радарите и не виждам нищо ново от преди за да може да бъде гарантирано точното измервани на скоростта!И не на последно място защо само за превишена скорост се следи вижте на ул Раковски не може да се мине от наглостта на бакшишите където спират на активната лента за движение а цяла улица е с видео наблюдение и нищо !!!Глобите в нито една европейска държава не са 3 минимални заплати това нормално ли е ?
  • 12 onq s magareto

    2 0 Отговор
    Какво ви бърка дали има камери или не? Шофирате в ограниченията и ви боли на спойлера.
  • 13 танашиба танахака

    0 0 Отговор

    До коментар #2 от "dhcp ":

    и антирадар имам и видеорегистратор-вършат работа но и не карам бързо по принцип
  • 14 mediator37

    3 0 Отговор
    Глобяват за това, за което най-лесно се глобява, а не за това, което е най-честата причина за ПТП.
    Като папагали повтаряме- превишена скорост, превишена скорост. Глупости ! Превишената скорост ли е причина за ПТП ? Тоя с джипа, дето уби детето на площада в Стара Загора, с колко караше? Я да видим сега какво казва статистиката.
    В над 50 % от ПТП причина е отклонено внимание. Пуска (чете) СМС; гледа си статуса идиота; бърка и рови в жабката; търси, вади и пали цигара; огънчето пада- той (тя) почват да си изтупват дрехите; наглася климатика и пр. и пр.
    ТИР-овете и автобусите, като имат хардуерно и софтуерно ограничение до 95 км/ч да искат не могат да превишат скоростта, тогава защо правят катастрофи?
    А не се говори за коловозите по пътищата, които те изхвърлят извън лентата; за дупките; за карането дрогирано; пияно състояние; за карането от неправоспособни; за неправилното изпреварване; за каране с гуми-галоши; и с технически неизправно МПС и т.н.
    Превишената скорост е причина за ПТП в най-малкия процент случаи.
  • 15 ян бибиян

    0 0 Отговор
    Евала на ''14''.Преди 6 месеца на двупосочно/Е79,край Бл-д/ме снимаха и след това на полигона долу ме спряха,писаха акт и ми прибраха синия талон .Преди месец дойде постановление с глоба от 400лв,за превишаване с 64км.Знае ли някой има ли давностен срок тва нещо?
  • 16 мафия

    1 0 Отговор
    Повечето знаци са още за соц автомобилите и са добра лапачка за КАТ да не говорим че се ограничава скороста за пълни глупости,това с камерите е пълен цирк,никакъв контрол не е това а пълна заблуда защото докато ти дойде фиша може да мине и месец а до тогава да са ти насвяткали още 20 снимки да не говорим че може да си се претрепал за тоя един месец ако си на вълна скорост,друго си е да те спре патрул да ти вземе талона и едвали пак ще настъпваш но пък парите са по малко за КАТ така вярно е
  • 17 Волен Сидеров

    2 0 Отговор
    абсолютно не подкрепям мобилните камери-защо-защото не вярвам на полицията-тя е корумпирана и може да манипулипра камерите-като всичко по нашите ширини-манталитет.По принцип на нас българите колкото повече ограничения ни слагат толкова повече не ги спазваме -просто така да се правим на велики.Трябва да се промени манталитет ,мирогледа,обучението в семейството ,на курсовете,да се подобри материалното състояние на всичките ни сънародници.Вица за Бай Ганьо знаете го нали-важи с пърна сила за нас-за съжаление.Дай на българинва пълна свобода и без ограничения така ще се регулират нещата от самосебе си ,а така всичко сега ще е на инат .....
  • 18 Гост

    1 0 Отговор
    Като чета повечето коментари разбирам, че вече сме свикнали толкова много с анархията, че скачаме да плюем всеки осмелил се да въведе някакъв ред.
    Интересно защо спазваме ограниченията и не караме така в Европа? Просто си трябва тояга за нас и това си е - по-добре хейтърство срещу куките тук, отколкото цветя по пътищата!!!
  • 19 dhcp

    0 0 Отговор

    До коментар #7 от "Бай Шиле":

    С радар са. Хубав радар детектор с гпс и постоянни ъпдейти ще върши работа. Лошото е че ако си като мен да ходиш в Гърция по два пъти седмично, то трябва да махаш от колата детектора, че иначе те чака анална любов от гръцките полицаи
  • 20 Нахуйника

    1 0 Отговор
    Камерите са за бедните!Другите правят каквото си поискат!
  • 21 1 от Плевен

    0 0 Отговор
    снимаха ме днес ... на колата с камерата имаше обозначение над задната броня и това беше всичкото обозначение- видях го откакто го подминах...тъпото е че при бат Бойко винаги ставаме полицейска държава...
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове