Last news in Fakti

8 Юли, 2015 16:43 1 752 7

Полицаите от клипа с насилие не са отстранени за сега

  • полицаи-
  • насилие-
  • отстранени-
  • клип

Към момента все още се извършва проверка по случая

Полицаите от клипа с насилие не са отстранени за сега - 1
Снимка: МВР

Шестимата полицаите от Първо РУ, които се проверяват за полицейско насилие над младежи, не са отстранени от длъжност, заяви пред журналисти директорът на СДВР Младен Маринов.

Те са дали обяснения, в които са заявили, че двамата арестувани са оказали съпротива, нападали са ги вербално и са нападнали полицейския автомобил. Заради това на младежите е било образувано досъдебно производство за хулиганска проява на публично място и съпротива.

Маринов уточни, че към полицаите все още се извършва проверка и евентуално ще бъдат отстранени, ако се образува дисциплинарно производство, а това може да се случи след като от МВР разговарят и с пострадалите при ареста. Маринов добави, че пострадалите до момента не са подали жалби за случая.

По думите му проверката ще обхване и служителите, които са били в районното управление, в което са заведени младежите и всички дежурни по това време.

Полицаите са обяснили, че са реагирали на сигнал за скандал. Първоначално на мястото пеша са отишли два патрула. Униформените са поискали документи за самоличност от младежите, но само момчето е представило своите. Момичето е отказало и казало, че не го носи. Шестимата са потърсили чрез дежурния център подкрепа от автопатрул, за да отведат двамата младежи в районното управление и да установят самоличността на момичето.

Маринов изрази надежда, че чрез граждани и телевизията, предоставила записа, ще се стигне и до автора на клипа, който може да потвърди това, което се вижда на видеото. Той поясни, че полицаите са със среден стаж в системата на МВР, който би трябвало да бъде достатъчен, за да придобият опит за справяне с такива ситуации.

Главният секретар на МВР Георги Костов заяви, че ако се докаже вина в случая, ще бъдат взети най-тежки дисциплинарни мерки. Той отчете, че през миналата година в страната са били уволнени за насилие деветима полицаи. Костов призова хората да подават сигнали своевременно на тел. 982 22 22, за да може да се реагира на тях.

Изключително е трудно и на хората, които извършват проверката, и на нас като ръководство, а и на обществото да стигнем до истината, когато се проверяват сигнали с такова закъснение, заяви главният секретар на МВР главен секретар Георги Костов. "Решени сме да стигнем докрай в този случай", заяви главният секретар.

Видеоклипът е бил заснет от свидетел на 19 декември 2014 г.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 123456

    0 0 Отговор
    МВР трябва да се разформирова.
    1.Те са недоволни от работата си и от куп други неща
    2.Те са недоволни от заплатите си,които на фона на 150 лева пенсия са си пари за живеене.
    3.Ние не харесваме полицаите и не сме доволни от тях.
    4.Те са нужни на управляващите.
    Ние не искаме да ни бият,а те това го могат.
    5.В съда делата падат заради не добре свършена работа.
    6.Правят машинации всеки път когато е замесен полицай,за да не бъде той наказан.
    Има поне още 10 причини да не продължаваме да си ги отглеждаме.
    Вижте да ги пратим в армията си е добре,ще има полза от тях
  • 2 бате Ристе

    0 0 Отговор
    До 123456
    Ами то по твоята логика, дай да разформироваме държавата.... Тебе ясно ли ти е, че въпросната пръдла е била пияна на 1.56 промила, буйствала е и е обиждала вулгарно полицаите! И какво - ако си на тяхно място ще си подложиш бузата за плесница ли??? Полицаите са се отзовали на сигнал на граждани за нарушаване на обществения ред! Ако не дойдат - лошо, като дойдат незабавно и реагират - пак лошо?!
  • 3 Своеволие

    0 0 Отговор
    От кого да са отстранени? От шефа си, който преди 1 година беше уличен в същото?
    Бъчварова да напуска!
  • 4 Изроди майна

    0 0 Отговор
    И след като са буйствали давай да ги спукаме от бой,нали са полицай трябва да са обучени да се справят в такива ситуации ,а не да налагат момичето каквото и да е направила има по интелигентен начин ,но явно пагоните са го пропуснали този урок.
  • 5 Човек

    0 0 Отговор
    Ристе Ристе Никой не казва, че момичето е било в правото си да обижда, да не съдейства, да вдига шум и т.н.НО НИЕ ЖИВЕЕМ В ПРАВОВА ДЪРЖАВА.Работата на тези твои роднини не е да наказват.Можеха да я закопчаят и приберат по културен, съобразен с правните норми начин.А ти си олицетворение на българският Бай Ганьо, за когото всичко се решава с шамари.
    терикат такъв...

    Коментиран от #6

  • 6 Гост

    0 0 Отговор

    До коментар #5 от "Човек":

    И заради 3-ма дебелаци в униформа, дай да заклеймим всички ченгета, че са дебили?! Много умно - не знам кой е Бай Ганьо и кой европеец, но в Европа няма такива крайности на омраза към цяла професионална гилдия заради постъпката на 3-ма!
  • 7 Стан

    0 0 Отговор
    Аз пък видях малко светлина в тунела. Докато псувах по цялото МВР в близките няколко дни, днес след леко ПТП дойдоха двама изключително точни и свестни катаджии, които поставиха един глупак с кола за 15 бона на мястото му. Той се опита да оспорва вина, при което те просто му убиха това желание с правилните отговори. Евала на момчетата. Доверието ми към МВР не се покачи кой знае колко, просто отново се замислих над факта че все пак има и там точни хора, били те половин, един, или десет процента.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове