Last news in Fakti

31 Юли, 2015 21:07 640 2

Миков: БСП постоянно се подмладява

  • миков-
  • бсп-
  • станишев-
  • стоилов

„БСП постоянно се подмладява и дава перспектива на гражданите. Няма друга партия, която да може да направи толкова интересна дискусия – от хора от партията, от леви интелектуалци, от хора, за които политиката е важна”. Това заяви пред медиите в Казанлък председателят на БСП Михаил Миков след дискусията „БСП – промяната е в нас”. По думите му политическата дискусия е важна и тя поставя, разрязва обществените проблеми, а партиите са тези, които трябва да намерят решение. „Много се радвам, че тук, в навечерието и подножието на Бузлуджа, кипи такава истинска, оживена, силна дискусия. Особено впечатление  ми направиха представители на академичната общност, млади хора, които имат много сериозни разработки в областта на изследването на левицата у нас и по света”, допълни лидерът на социалистите. По думите му левицата е интелектуално дискусионна, за разлика от други партии, които изграждат технологичните механизми за печелене и консумиране на власт.

Относно паметника на Бузлуджа Миков заяви, че той е паметник, построен като знак на онова паметно събитие, което е оформило вековна история на България. „В момента има разработки, които предвиждат едно разумно използване на паметника, защото той не е само на БСП, той е строен  от всички българи и трябва да бъде паметник на всички българи”, заключи Миков. 

Помолен да коментира напрежението в управляващата коалиция, Миков заяви, че всяка от партиите в нея търси своя самоидентификация, ориентирана към местните избори. „Очевидно е, че тази политика – дясно, дясно и пак дясно ще доведе до това, че нито една от партиите няма да се припознава като родител на тези неща, които бяха направени в областта на пенсионното осигуряване, на здравеопазването, на образованието”, продължи председателят на БСП.

 

Сергей Станишев: Целта на ПЕС e Европа да бъде съюз на надеждата

„Целта на ПЕС е да направим Европа отново съюз на надеждата”.  Това заяви пред медиите президентът на ПЕС Сергей Станишев. Той обясни, че в този съюз на надеждата за всеки човек има достоен живот – работа, достъпно здравеопазване, качествено образование. „ПЕС се стреми и работи всеки ден за това с всяка една от партиите, съобразно националните й условия”, заяви лидерът на евросоциалистите. Той посочи, че трябва да се насочат още повече усилия, да се намерят механизмите за борба с детската бедност, грижата за децата и равен шанс за образование, защото това осигурява равен старт в живота. „Борим се за промяна и в България, и в Европа. Очакваме от БСП да бъде силната, европейска лява алтернатива в България”, категоричен бе президентът на ПЕС. По думите му именно БСП е изградила в годините силен европейски профил и не трябва да се отказва от него, а да го надгражда. Станишев припомни, че именно БСП, като европейска партия гарантира и реализира една национална цел – да станем пълноправен член на ЕС. „Мястото и перспективата на България е в Европа”, заяви Станишев. По думите му капитализмът е нанесъл големи щети на икономиката и на общесвтото като цяло. Той бе категоричен, че  икономиката трябва да служи на инетерсите на хората и на техните фундаментални права. „Вярвам, че на предстоящите избори БСП ще намери сили да изведе силни национални послания. Все повече общини, не само малки, а и по-големи, замират и хората бягат към столицата и големите градове. Това трябва да се промени и само левицата може да го направи”, заключи Станишев.

 

Янаки Стоилов: Ние се насочваме към проблемите, които имат мнозинството български граждани

Зам.-председателят на БСП Янаки Стоилов допълни, че по време на срещата-разговор, свързана с навлизането на левицата в нейната 125-годишнина, са обсъдени последните 25 години и следващите няколко. Той обясни, че други теми са били: обстановката в Европа и света, както и в България, все по-дълбоките социални разделения, деградиращата социална структура, загубата на перспектива. „Ние се насочваме към проблемите, които имат мнозинството български граждани. Те се фокусират и в днешното управление, но и във времето на неолибералната политика, която доминираше и в Европа, и в България“, заяви Стоилов. По неговите думи БСП поставя редица въпроси за необходимостта от дълбоки промени. „Това ще даде перспектива за икономически и социален напредък на българското общество, за социалната справедливост, която очакват хората, и за мирна и стабилна политика в света“, заключи Янаки Стоилов.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 onq s konq

    0 0 Отговор
    Пази боже столетница да се подмлади!Теоретично погледнато обаче ако прекалят с подмладяването и се докарат до възраст за детски ясли едва ли някой ще усети разлика в манталитета им,щото дете и столетница са на един акъл.
  • 2 бг мен

    0 0 Отговор
    има ли още да вярват на тия рубладжии
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове