Last news in Fakti

26 Април, 2024 14:57 3 246 135

В Европарламента са притеснени от руското влияние и имоти в България

  • пленарна сесия-
  • българия-
  • ес-
  • еп-
  • страсбург-
  • владимир путин-
  • русия-
  • евроизбори-
  • избори-
  • имоти-
  • руска пропаганда-
  • дезинформация-
  • гласът на европа-
  • медии

Парламентът изразява безпокойство относно достоверните доклади за увеличаване на опитите на Русия за намеса в предстоящите избори в България

В Европарламента са притеснени от руското влияние и имоти в България - 1
Снимка: Shutterstock

След няколко неотдавнашни разкрития за подкрепяни от Кремъл опити за намеса и подкопаване на европейските демократични процеси, евродепутатите приеха в четвъртък резолюция, която категорично осъжда подобни усилия. Заявяват, че всяка подобна тактика трябва да има последствия. Парламентът изразява възмущение от достоверните съобщения, че членове на ЕП са получавали заплащане, за да разпространяват руска пропаганда, и че членовете на ЕП са участвали в дейностите на проруската медия „Гласът на Европа“, докато Русия води незаконна агресивна война срещу Украйна.

Евродепутатите призовават лидерите на ЕС и държавите членки да обърнат внимание на усилията на Русия за намеса не само в институциите на ЕС, но и в целия Съюз, с необходимото усещане за неотложност и решителност предвид наближаващите европейски избори на 6—9 юни 2024 г.

Опити за намеса на територията на България

Парламентът изразява безпокойство относно достоверните доклади за увеличаване на опитите на Русия за намеса в предстоящите избори за българския национален парламент на 9 юни 2024 г. Той изразява силна загриженост относно съществуването на мрежа от агенти по дезинформация, действащи в платформите на социалните медии, в традиционните медии, академичните среди, неправителствените организации и политическите партии, и относно руския контрол върху тази мрежа.

Евродепутатите изразяват и силна загриженост относно многобройните имоти на територията на България, които понастоящем са собственост на руски органи, като някои от тези имоти са от стратегическо значение и служат като центрове на руско влияние и оказване на натиск върху демократичните процеси в страната.

Плащане на избрани представители за разпространение на пропаганда

Позовавайки се на предполагаеми случаи на руска намеса от цяла Европа, включително България, Германия и Словакия, членовете на ЕП са обезпокоени от неотдавнашния разпит от ФБР на водещия член на ЕП от „Алтернатива за Германия“ Максимилиан Кра, поради подозрения, че е получил заплащане от агенти на Кремъл, както и от ареста в Германия на 23 април 2024 г. на парламентарния му сътрудник по обвинения за шпионаж за Китай. Парламентът призовава „Алтернатива за Германия“ незабавно да обяви публично финансовите си отношения с Кремъл и публично да оповести целта и точния размер на всички плащания, произхождащи от свързани с Кремъл източници.

Съвместна и енергична реакция, необходима за противодействие на намесата

Евродепутатите заявяват, че макар Русия да остава основният източник на външна намеса и дезинформация в ЕС, други държави също произвеждат такива кампании. Те подчертават, че отговорът на ЕС на тези заплахи може да бъде ефективен само ако се основава на хоризонтален, цялостен и дългосрочен политически подход, осъществен съвместно от ЕС и неговите държави членки.

За да се засили собствената защита на Парламента, в резолюцията се предлага укрепване на неговата култура на вътрешна сигурност, включително задълбочени вътрешни разследвания за оценка на възможни случаи на външна намеса и пълното прилагане на неговата рамка за вътрешни санкции. Членовете на ЕП също така искат задължително обучение по въпросите на сигурността за членовете на ЕП и служителите, подходящо разрешение за достъп до класифицирана информация и засилени проверки на персонала.

Резолюцията призовава Съвета да включи в предстоящия 14-и пакет от санкции срещу Русия подкрепяните от Кремъл медии, други излъчващи и медийни организации и лица, отговорни за пропагандни и дезинформационни кампании в ЕС. Членовете на ЕП искат да отразят санкциите, приети от чешкото правителство срещу „Гласът на Европа“, и срещу украинския проруски олигарх Виктор Медведчук и неговия близък сътрудник Артем Марчевски. Те също изразяват съжаление относно способността на „Гласът на Европа“ да възобнови операциите си от Казахстан и призовават държавите членки на ЕС да гарантират, че не е достъпен на територията на ЕС.


Поставете оценка:
Оценка 3.1 от 57 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Трол

    88 19 Отговор
    От влиянието не са притеснени толкова, колкото от имотите.
  • 2 фен на сидеров

    114 27 Отговор
    а, от турското и еврейското влияние и имоти не са !
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Ами

    34 25 Отговор
    да ги изхвърлят от ЕС , и без това ги приеха на пиян акъл !
  • 5 12340

    71 12 Отговор
    Тлъстия Сашко прави гадости до последно...
  • 6 без шенген и с инфлация европа ни

    85 20 Отговор
    скубе и краде . каквото отмъкне праща на украйна . това е . дава пари за нещо, а други неща седят без пари . хахахахаха лисунгери .

    Коментиран от #33

  • 7 Иван

    95 16 Отговор
    А турските радиостанции? Защо боклука в ЕП не е загрижен за това?
  • 8 флипп

    110 19 Отговор
    Странно ФАЩ си купува политици на кило, назначава си министри, и си прави каквото си иска в България, но това, някак си, не е проблем.

    Коментиран от #103

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Не щат

    21 31 Отговор

    До коментар #3 от "Делю Хайдутин":

    погачи ! Цистерни с водка , ама и ракия ще пият !
  • 11 Чак така

    20 61 Отговор
    Съветските тролове са се набили на очи чак в Брюксел обаче тука дансаджията от село еди кое си твърди че в службите не е пълно с руски къртици и работят много

    Коментиран от #116

  • 12 Абдул Азис

    24 69 Отговор
    Конфискация и продажба, получените пари да отидат за Българите в Украйна,за възстановяване на българските библиотеки и училища .

    Коментиран от #48

  • 13 Какво

    12 24 Отговор
    носят ? Въшки !
  • 14 Минко белият Гълаб

    6 9 Отговор
    Аз управлявам България и семейството на Али, Ала и детето им Ало
  • 15 Павел пенев

    47 23 Отговор
    Руснаците разбраха, че българските политици са Евро идиоти,които ни бутат в терористичните организации ЕС и НАТО и вече не купуват имоти в България. Сега искат да ги продават, но няма купувачи. Европарламента нека реши да ги изкупи, да плати на руснаците, да не се притеснява повече а ние ще ги заселим с мигранти.
  • 16 Сталин

    63 17 Отговор
    Тези западни мародери,все завиждат за нещо ,което не могат да откраднат
  • 17 Минувач

    57 13 Отговор
    Колко парадоксален е фактът, че този същият европарламент е твърдо против закона за чуждите агенти, където се изсветлява чуждото плащане. Дори не се забраняват тези медии, а само им се слага гриф, като агенти на чуждо влияние. Е, нали така биха накарали тези медии да осветлят тази руска пропаганда?!? Защо са против тогава????? Май американската пропаганда не е пропаганда, тя за тях е като Божие слово явно.
    Нека поне да излязат и да си кажат - американската пропаганда, плащания на медии, анализатори, НПО-та, нестопански организации, университети, колежи и т.н., да си го признаят на всеослушание, че я има!

    Коментиран от #24

  • 18 Куна

    44 12 Отговор
    Не знам защо но ЛГБТ общността в България и Ромското малцинство се подкрепят и непоказно се обичат.
    Никоя медия печатна или електронна не иска да развие тази тема и за тяхната връзка.

    Коментиран от #25

  • 19 Ганьо

    9 13 Отговор

    До коментар #3 от "Делю Хайдутин":

    Ти си близвай ракийката и чакай някой да ти угоди...
  • 20 Гошо

    56 12 Отговор
    А па ние сме притеснени от влиянието на американците у Брюксел!...Много!

    Коментиран от #22

  • 21 Гриша Филипов

    24 7 Отговор
    От нещо друго да с притеснени?
  • 22 Руснак

    42 10 Отговор

    До коментар #20 от "Гошо":

    Ние още повече сме притеснени от американците!
  • 23 Русия е враг №1 на България ! 🇧🇬

    18 55 Отговор
    Зам.-председателят на руската Дума Пьотр Толстой официално си признава в тв предаване, че готвят на България украински сценарий. Той казва, че в България е пълно с руски граждани, които по сигнал ще започнат да правят мизерии.
    С пропагандистката Скабеева обсъждат и удари по България. Единствено ги спира, че не могат да се справят с Украйна.
    Затова държавата трябва спешно да преразгледа статута на пребиваващите у нас.
    Държавното обвинение да започне да прилага НК в частта за държавна измяна спрямо българите, които обслужват руските интереси у нас.

    Данните за руски граждани с имоти и с фирми в България. Данните не могат да бъдат пълни, защото много руснаци са използвали подставени лица, български граждани, като “собственици” на имотите им.
    Разбивка по градове за да добият българите по-конкретна представа за размерите на бедствието:
    Каварна – 663
    Балчик – 1 528
    Варна – 13 434
    Бяла – 3 625
    Обзор – 999
    Несебър – 49 736
    Поморие – 8 308
    Бургас – 72 637
    Созопол – 6 307
    Приморско- 1 585
    Царево – 2 412
    Банско – 2 903
    Разлог – 367
    Пампорово – 183
    ОБЩО 531 320 имота на руснаци у нас, като във всеки нотариален акт са вписани минимум (!) по три лица-собственици. Това прави около 1 593 960 руснаци-собственици на имоти и фирми у нас, като колко от тях са постоянно пребиваващи - не е известно,
    както и колко са получили българско гражданство /и избирателни права/.
    Със сигурност има и още, защото има руснаци, закупили имоти в Пловдив, София и др

    Коментиран от #32, #114

  • 24 Едвали

    9 33 Отговор

    До коментар #17 от "Минувач":

    Ти очакваш ли руснаците и тия дето им пасат руската шума да почнат да плащат данъци официално..западните НПО всяка година декларират колко пари са дали и на кого
  • 25 Мара

    10 20 Отговор

    До коментар #18 от "Куна":

    Ма те братчедите гласуват за Циганинъ от Варна,ма Кино.
  • 26 САТЪРА НА ХАНА

    18 6 Отговор
    БРАТЯТА НА ХАН АСПАРУХ СА СТАНАЛИ РУССКИЕ :))
    ДАЙТЕ ДА СИ КАЖЕМ ИСТИНАТА КОЯТО ДАЖЕ
    ЕВРЕИТЕ В ЦК НА БКП МРАЗЕХА И ПОДТИСКАХА :))
  • 27 Българин

    14 35 Отговор
    Така се получава когато "евроатлантиците" ни са Борисов и Пеевски - най съвестните слуги на Путин.
    После се питайте :
    Кога ще си вземем обратно анклава Камчия ?
    Защо няма отнети 400 000 имота на руZки олигарси и дадени на разпродажба ?
    Защо кондукторката мърси с присъствието си Родината ?
    Защо кремълските nлъхoвe, внедрени в службите не са уволнени и дадени на съд за държавна измяна ?
    Защо все още няма процедура по импийчмънт на най-големия ни срам за България и генералитета ни ?
  • 28 В.В.П.

    35 13 Отговор
    Руснаците и окропите са добре дошли в България..Идват купуват ,влагат пари ,харчат пари..Преди 150 год Гурко и Скобелев ,Венецки ,Столетов,дойдоха и направиха отново България..третата българска държава...Никой не може да се меси в България...Опитват се янките и техните пудели , шопите..Няма да стане ..

    Коментиран от #38

  • 29 В.В.П.

    47 17 Отговор
    Руските са добре дошли в България.!!.Янките да се махат !
  • 30 зле

    7 11 Отговор
    има защо!
  • 31 Възрожденец

    19 42 Отговор
    80 г. московско иго стига !
    За да я има България :
    - Национализиране на СОК "Камчия"
    - Обявяване на всички организации подкрепящи Русия извън закона, закриване и разследване за национално предателство.
    - брутално вдигане на данъците на всички имоти собственост на граждани на РФ !
    - конфискуване на имоти собственост на граждани на РФ, които са в списъци на санкционирани олигарси, техни роднини и тези, които не могат да докажат произход на парите.
    - пълна ревизия на всичките 117 000 руски фирми, от които не постъпват никакви данъци
    - визите за вaтeнkите да бъдат за всяко пътуване по 1000€
    - забрана на веенето на вражеското руско знаме по всякакви поводи.
    - всички монументи и символи на окупатора да се унищожат. Има над 400 монумента на окупационните им войски. Това не са паметници !
    - всички улици и сгради, носещи имена на руZките тирани да се сменят.
    - премахване от учебниците на всички лъжи сътворени от московскич душманин.
    - криминализиране на всяка подкрепа на терористичната държава Руссия.
  • 32 Уникално

    11 5 Отговор

    До коментар #23 от "Русия е враг №1 на България ! 🇧🇬":

    Трагедия!
  • 33 зле

    15 5 Отговор

    До коментар #6 от "без шенген и с инфлация европа ни":

    как ще докажеш тезата си?
    дерат те корумпираните ти пост коминисти в управленмието на българия, ес налива милярди тук ако не знаеш да ти кажа

    Коментиран от #107

  • 34 В.В.П.

    8 5 Отговор
    Да идват и белгийци да купуват в България.Нвма проблем..Ще пием ракия с офчарска салата ..
  • 35 А ние сме притеснени,

    25 9 Отговор
    даже ужасени от това, което нашите уж "съюзници" НАПРАВИХА с нас и продължават да правят!
    Тяхната демокрация се оказа кафявата чума от миналият век!
    Примесена и украсена с цветовете на мислителите след втората световна война, като Джордж Оруел, Хаксли и подобните гении! Китай показва, какво искат да направят и с нас с помоща на модерните технологии!
  • 36 Дебил

    30 10 Отговор
    Единствената пропаганда е от Запад ! Спирането и забраната на руски медии е фашозокоунизъм ! Отракднеш ли пари на руснак те чака ножа!
  • 37 САТЪРА НА ХАНА

    13 4 Отговор
    МАЙКАТА НА ПЕТЪР ВЕЛИКИ КНЯГИНЯ НАТАЛИЯ НАРИШКИНА ОТ РОДА НА НАРИШКО МОРДА КУБРАТОВА ( БУКВАЛНО НАРИШКО МУТРА КУБРАТОВА)
    ....
    БЪЛГАРКА ЛИ Е БИЛА ИЛИ РУСКИНЯ ??
  • 38 Минало-свършено

    10 25 Отговор

    До коментар #28 от "В.В.П.":

    Руските приключиха другарю..сега доларите в Русия са на Путин а ако дойдат тука никой няма да ги обмени по курса на руската Централна банка..така че скоро няма да ги видиш пак защото ще сринат курса на рублата..ще почиват н Байкалската Ривиера
  • 39 Демократ

    16 29 Отговор
    Кремъл си има официална партия в българския парламент възраждане ,начело с фюрера копейкин и прикрити други такива с агенти на КГБ , официално наградени за заслуги като Борисов и Ахмед Доган и президент Румен Решетников. България е в критично положение да попадне в Евразия, въпреки че е в Европа и географски. Официалната кремълска партия, която иска да извади България от ЕС и непрекъснато плюе по ЕС ще участва в евроизбори. Такъв цинизъм няма в нито една държава в Европа.Лошото е че управлението на държавата е пропутинско и антибългарско. Това го няма никъде по света.

    Коментиран от #67, #130

  • 40 Реалност

    13 25 Отговор
    Последните разкрития по Турски поток доказват тезата, че България (беш)е под пълния контрол на Кремъл.
    Русия тотално подчини/ла/ държавата - за да може извън всякаква институционалност да построи Турски поток, да заобиколи Украйна и след това да я нападне.
    Поне от 2013 г. се изпълнява този план от Борисов, БСП, менте-патрЕоти, ДПС . Дори прекомерното заселване на руски граждани по черноморието ни е следвало план за по късното ни завладяване.

    Всъщност единствено войната в Украйна и нашето щастливо членство в НАТО и ЕС помогна да започне освободителен процес - бавно, но мъчително:
    (а) ликвидиране на нашата почти 100% зависимост от Газпром (газ), Росатом (ядрено гориво) и скоро Лукойл (петрол)
    (б) превъоръжаване на нашата армия и намаляване зависимостта от съветска военна техника
    (в) частично в медиите, където стана възможно да се критикува Русия, но не и нейните агенти у нас
    Това обаче е крайно недостатъчно, защото остават:
    (А) обучените в Кремъл прокурори и съдии
    (Б) руски агенти в службите
    (В) руски агенти в медиите
    (Г) руски агенти в БПЦ и най-вече
    (Д) руските агенти в държавата и политиката на най-високо ниво.
    Така че освен новите прореформаторски сили, Магнитски - когото нашите журналисти продължават да подценяват - е най-важната причина за бавното обръщане на българския кораб на Запад в гъста среда от руски айсберги.
    С Магнитски, Борисов и шайката около него, начело с Делян Добрев са напълно делегитимирани извън България.

    Коментиран от #46

  • 41 В.В.П.

    13 9 Отговор
    Шопите са най големия проблем за България..Опропастиха майка България .Заложихая на банките ,изгониха хората ,спряха им доходите и работата ..Пък са само 500К ..Негодни бушмена.
  • 42 Уникално

    15 22 Отговор
    България е прогнила от азиатско племенна пропаганда. Резултатите са на лице! Последствията са непоправими. Русия е спирачката,няма да се оттласнем с този камък на шията

    Коментиран от #50

  • 43 Българин

    21 8 Отговор
    Фреската Кочина да не се меси повече в Бълтария, за да не започне масово измиране на всички френски плужеци на територията на България при странни и ужасяващи обстоятелства, при които няма да помогне и обслужващата слугинската власт милиция.
  • 44 Мнение

    30 10 Отговор
    Тези , които унищожават България,се загрижили за нея! Негодници!
  • 45 Българин

    17 10 Отговор
    Всеки Българин трябва да заколи по един продажник на запада и да нахрани с него кучетата, така няма да има следи, а просто фекални остатъци от човекоподобното.
  • 46 да де

    8 3 Отговор

    До коментар #40 от "Реалност":

    в някоя друга реалност си , некои неща са верни некои не са , но изводите за светлото бъдеще са натрапвана илюзия
  • 47 В.В.П.

    26 9 Отговор
    Ама едно време Франция не се притесняваше от ,,османското,присъствие в България..Що така .??.
  • 48 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 49 Българин

    22 9 Отговор
    Айде да се не притесняват толкова.Ние българите не се притесняваме, напротив- радваме се.
  • 50 Така си е

    9 20 Отговор

    До коментар #42 от "Уникално":

    Правилно за това когато украинците приключат Русия ние ще сме добре
  • 51 Орби

    4 27 Отговор
    Имота на Камчия трябва да се дари от България на Украйна!

    Коментиран от #55, #57

  • 52 Драгана

    20 1 Отговор
    В България масово се мачкат Човешките права!
    Едностранно от група хора се погазват достойнството както волно или неволно се използват императиви и Заповедна форма, която е типична за диктатурата и тоталитаризма, а не на Свободата и Демокрацията.
  • 53 В.В.П.

    16 6 Отговор
    Франция до оня ден си беше русофилска ,днес се притеснила за България..Айде не ме разсмивайте ..Много бързо си смениха отборите..Получиха други руснаци от Окропистан. ахаха .За награда
  • 54 НЕЛИ

    24 9 Отговор
    ЗА ОБИЧАМ ДА СЛУШАМ И ЧЕТА РУСКИ НОВИНИ, КАК МАЧКАТ БАНДЕРИТЕ И КАК ЕВРОПА КВИЧИ ЩОТО Я ИЗНАСИЛВАТ АМЕРИКАНЦИТЕ
  • 55 Иван

    11 4 Отговор

    До коментар #51 от "Орби":

    Заверен с турски печат, разпран помако.
  • 56 Василка

    4 4 Отговор
    Драгано ма то за това природата ги наказва или вече ги е наказала.
  • 57 ЛИЛИ

    15 6 Отговор

    До коментар #51 от "Орби":

    ИСКА ТИ СЕ БАНДЕРСКА КУЧКО

    Коментиран от #58

  • 58 Ще ви изчакаме няма проблеми

    7 16 Отговор

    До коментар #57 от "ЛИЛИ":

    Ще си намерите майстора ушанки те доларите на джуджето все някога ще свършат..блатото не е държава която да издържи 50 процента бюджет да отиват за абсолютно комична армия като руската

    Коментиран от #66, #80

  • 59 САТЪРА НА ХАНА

    16 4 Отговор
    ДЕПУТАТА ДЕЛЯН ПЕЕВСКИ Е ГОТОВ ДА НАПРАВИ ОТ РУСКИЯ ИМОТ В КАМЧИЯ КЮЧЕКЧИЙНИЦА
    И
    ДА НАЗНАЧИ ЕВРОДЕПЪТАТКАТА ЕЛЕНА ЙОКГЮЗЕЛ ЗА УПРАВИТЕЛКА :)

    Коментиран от #74, #81

  • 60 дядото

    21 7 Отговор
    а какво добро е видяла българия и народа от западна европа,за да има такова влияние у нас,каквото има русия

    Коментиран от #65

  • 61 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 62 Нашите

    5 10 Отговор
    русофилчета не са притеснени!
  • 63 ЛИЛИ

    17 0 Отговор
    ДАНО В СЛЕДВАЩИЯ ЕВРОПАРЛАМЕНТ НЯМА ТОЛКОВА ФАШИСТИ
  • 64 А ПЪК НИЕ

    17 1 Отговор
    СМЕ ПРИТЕСНЕНИ ОТ ИДИОТСКИТЕ РЕШЕНИЯ НА ЕВРОПАРЛАМЕНТА
  • 65 Чичо

    6 20 Отговор

    До коментар #60 от "дядото":

    А какво добро сме видели от Русия, за да има такова влияние у нас.
    След Съединението , ПСВ, ВСВ, окупация за 45г., днеска хибридни войни и корупционни схеми, проекти на петиколонници-копейки като Израждане и вожда им Костя Копейкин, онзи който се срамува да е българин и се сменил името с руското Волгин драпащ за евродепутат хем да прибира евраци, хем да пречи и да снася на Мутрафанова.......списъка е дълъг.
    Повечето българи сме за ЕС и НАТО, ако не ви харесва във вражеската територия както любимеца ви Путя обяви България знаете чомодан, вокзал Просия.Отидете поживейте и ще виете после да се връщате в Европа.

    Коментиран от #69, #76, #77

  • 66 ЖЕКО

    16 3 Отговор

    До коментар #58 от "Ще ви изчакаме няма проблеми":

    ПУТИН Е МАГЬОСНИК ПАРИТЕ СВЪРШВАТ НО РАКЕТИТЕ НЕ СВЪРШВАТ А БАНДЕРИТЕ ДА СИ ГИ ЗАВРЪТ ОТЗАД ТЕЗИ ПАРИ ДЕТО ИМ ГИ ДАДОХА КРАВАРИТЕ

    Коментиран от #70

  • 67 Баба Гуна

    5 10 Отговор

    До коментар #39 от "Демократ":

    Глупости !
    Koпaнapина Къстадин, още късото, не го знаят кой е московското блато. Знаят шефа му, Бойко Борисов.
    А катуна на копейката е да може бойко да обере вота на дeбилитe .
  • 68 Уса

    2 2 Отговор
    Повечето се продават,но няма купувачи
  • 69 САТЪРА НА ХАНА

    16 4 Отговор

    До коментар #65 от "Чичо":

    ДЪРЖАВИ СЪЗДАДЕНИ ОТ РУСИЯ САМО В ЕВРОПА
    ....
    1804 - РУМЪНИЯ И ФИНЛАНДИЯ
    1878 - БЪЛГАРИЯ
    1918 ЕСТОНИЯ И ЛИТВА
    1918 УКРАЙНА
    1922 МОЛДОВА

    Коментиран от #78

  • 70 ЖЕКО

    9 0 Отговор

    До коментар #66 от "ЖЕКО":

    НЕ СТАВА САМО С ПАРИИИИ ТРЯБВАТ ХОРА И АКЪЛЛЛЛЛЛЛЛЛ АМА НЕМА
  • 71 Огледалце, огледалце...

    13 1 Отговор
    Ако бяха се притеснили еврочиновниците от мутренските ни управляващи корумпета в режим на закрила и европодкрепа, нямаше да се страхуват от руското влияние и имоти...
    Няма по-успешна руска пропаганда от действията и бездействията на брюкселските зелки!
  • 72 Хаха

    20 3 Отговор
    Притеснени били... Повече от 25 години сме "верни евроатлантици", но въпреки това същите не купуват имоти в България, а руснаци! Евроатлантиците са свикнали не да купуват и инвестират, а да прибират лесни печалби - мини, концесии, ерп-та, тецове, вик-та, банки, застраховки....
  • 73 еврофанатик

    15 1 Отговор
    без конкретика, това си е чиста пропаганда, честито на балъците!!! .....и точно опит за намеса на ЕП във вътрешните работи на БГ! Искаме да знаем кой на кого е платил и за какво, защото американските НПО-та дори не се крият и никой нищо не им прави ..
  • 74 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 75 Аз съм веган

    13 1 Отговор
    Започва лов на вещици.Абе да ви имам и "демокрацията".
  • 76 Хаха

    16 2 Отговор

    До коментар #65 от "Чичо":

    Я пак за корупцията бе, селски!? На кой са ерп-та, златните мини, концесиите, банките, застрахователните дружества, кой ти държи вик-та и ти дере кожата със сметки, кой ти произведе самолети на хартия, кой затвори блоковете на АЕЦ и т.н. За всичко това Путин и Русия ли са "виновни" бе, селски!? Кво мисли Галя от Козяк по въпроса, щото ти не можеш да мислиш сам!?
  • 77 Рико Анаграмата

    12 4 Отговор

    До коментар #65 от "Чичо":

    Я кажи кво добро си видял от Сащ ти?Лично аз съм видял добро от Сащ ,но това си важи
    само лично за мен.Кажи България като цяло какво хубаво видя от Сащ?

    Коментиран от #83

  • 78 До нокторезачката

    3 11 Отговор

    До коментар #69 от "САТЪРА НА ХАНА":

    на ханкобратко. България е създадена през 681г.,както и другите държави през вековете, а Финландия се е освободила от руската тирания както и другите държави в РИ и СССР.
    Двоечтик!Учи историю крепостен холоп

    Коментиран от #79, #82

  • 79 САТЪРА НА ХАНА

    11 1 Отговор

    До коментар #78 от "До нокторезачката":

    БЪДЕЩИЯ ЦАР ИВАН АСЕН ВТОРИ
    .... СЛЕД КАТО ГО ПОДГОНВА ЧИЧО МУ БОРИЛ
    . УБИЕЦА НА КАЛОЯН
    ......
    БЯГА ПАК ПРИ РУССКИЕ :)) И СЕ ВРЪЩА В ТЪРНОВ С 30 000 РУСКИ БОГАТИРИ И ЖЕНА РУСКИНЯ ЗА ДА ОСЛЕПИ БОРИЛА :))
    ....
    ЧЕТИ ИСТОРИЯТА :))

    Коментиран от #88

  • 80 Дядо Ванго

    7 0 Отговор

    До коментар #58 от "Ще ви изчакаме няма проблеми":

    Споко не се коси оти ке ти мине,а и между нас казано няма да го дочакаш.Спокойствие и силна храна.
  • 81 До нокторезачката

    5 12 Отговор

    До коментар #59 от "САТЪРА НА ХАНА":

    на ханкобратко. Поморие, Несебър, Слънчака, Св.Влас, Балчик....80% от ушанките си продадоха апартаментите и къщите.
    Основно българи изкупува и то на добри цени имотите, както и поляци, чехи, германци, украинци, словаци....Скоро и Камчия ще бъде отново българска.
    Проса върни по освобождаване от нашествениците.
    По нагли от руснаците и особено рускините няма по нашите земи

    Коментиран от #94

  • 82 Историк

    11 2 Отговор

    До коментар #78 от "До нокторезачката":

    Да не забравиш ,че като цяло България е било почти 6века под османска окупация.

    Коментиран от #93, #97

  • 83 Вие сте бунаци!

    4 11 Отговор

    До коментар #77 от "Рико Анаграмата":

    Нищо добро не е видяла България нито от Русия , нито от САЩ! Но пък Русия ни е окупирала а САЩ не са!

    Коментиран от #91

  • 84 В.В.П.

    5 0 Отговор
    Долу един колега го написал ,Лов на вещици,,Сега са руски вешеци...Ахаха ..Извратена история ..Преди това са били еврейски ,или баптистки лутерани,или един бог знае ..
  • 85 В.В.П.

    8 2 Отговор
    Да не се месят от Европарламента в България..Това е вмешателство...Да не чувам нито дума от френски файлове..

    Коментиран от #86

  • 86 В.В.П.

    6 2 Отговор

    До коментар #85 от "В.В.П.":

    Да се чете френски гайове.!
  • 87 В.В.П.

    6 1 Отговор
    Сега Европа изглежда обединена ,защото си има ,,враг,,, РОССИЯ и Китай ..Първата е половин Европа ..Ама айде карай..Но дали е така ??На втори поглед ..
  • 88 До нокторезачката

    2 7 Отговор

    До коментар #79 от "САТЪРА НА ХАНА":

    на ханкобратко.Чел съм я по добре от тебе.Цар Иван Асен ll след възкачването на престола веднага гони рускинята и се жени за дъщерята на унгарския крал.
    Що ли така?
  • 89 Благой

    14 3 Отговор
    А от краварското влияние не се ли претисняват или са свикнали винаги да им клякат
  • 90 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 91 Рико Анаграмата

    14 4 Отговор

    До коментар #83 от "Вие сте бунаци!":

    Около моя роден град цялата промишленост през 50 г е създадена с руска помощ,хубава ,лоша ,бяхме малък индустриален център. А за руската окупация ,не забравяй ,че сме били страна съюзник на Германия който губи войната.Германия и Япония и до днес са окупирани.А
    относно американската окупация,ами оказа се по лоша и от руската ,не е явна ,ама щом от посолството ти избират правителства и ти казват какво трябва да правиш,недей да ми я хвалиш.
  • 92 един

    3 7 Отговор
    Те ако само се притесняват и не вземат мерки и територията ще стане руска!
  • 93 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 94 САТЪРА НА ХАНА

    3 3 Отговор

    До коментар #81 от "До нокторезачката":

    ЖЕНА МУ РУСКИНЯТА УНИРА В БЪЛГАРСКИ МАНАСТИР
    ...А ДЪЩЕРЯ МУ ОТ РУСКИНЯТА Я ЖЕНИ ЗА КОМНИНИТЕ :))
    ....
    НИКЪДЕ НЕ Я ГОНИЛ :))

    Коментиран от #105

  • 95 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 96 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 97 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 98 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 99 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 100 Голям проблем

    9 2 Отговор
    Ми те 90 процента от българите са агенти на Русия. Само Мара и Джамбаза са агенти на САЩ и още няколко толупа от Банкя. Ко ша прайми сега.
  • 101 тато

    8 3 Отговор
    като гледам кви парашутки ни спускат, май верно комунизма дебне из ЗАПАДНА ЕВРОПА.....пишман боржуата , че ядът големото дърво и то че тръгне точно от западна европа.......и вече е тръгнало, няма спиране....тоя тренд дето го парашутират е точно ....и няма изгледи да поумнеят. пак че има 45г руски филми, ма сега че ги прожектират на запад.....
  • 102 Алигатора

    5 3 Отговор

    До коментар #3 от "Делю Хайдутин":

    Надупил ли си се вече на алкаша дядо ти Иван ?
  • 103 444

    4 4 Отговор

    До коментар #8 от "флипп":

    Ти от къде ги знаеш тия подробности, или така си хорутуваш.А за рузките шпиони нещо да споменеш?
  • 104 тато

    4 2 Отговор

    До коментар #95 от "България и българите мразят русия":

    даже не си наясно кво е ФИЛ....., прав си няма русофили в БГ, или са малко, но няма и русофоби и те са малко, просто сме си българи, а палячовците като теб ......зорлан ни правите НЕ русофили , ами путинисти, тая игра че ви изгори накрая много лошо.....
  • 105 До нокторезачката

    4 1 Отговор

    До коментар #94 от "САТЪРА НА ХАНА":

    на ханкобратко.То няма голяма разлика да те започват в манастир или да те изгонят.
    Сега да не напишеш че великия цар Иван Асен ll е бил "русофил"
  • 106 Диалектика

    6 2 Отговор
    За САЩското влияние не се притесняват, вече просто изпълняват инструкциите без да се замислят.
  • 107 тато

    3 1 Отговор

    До коментар #33 от "зле":

    е да де наливат....точно е това, пост комунисти....дали, май беха десиденти след 89....преди тва беха партийци!!! не обиждай една хубава идеология като комунизма с тия изруди....те я опорочиха не комунизма тях!
  • 108 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 109 България и българите обичат русия

    8 2 Отговор
    Българите обичат Русия. Останалото е русофобска пропаганда.

    Коментиран от #126

  • 110 така излиза

    7 2 Отговор
    С цензура и репресия в Европа се мъчат да задушат всеки глас на опозицията преди изборите!
    Надявам се да се надигнат народите и да гласуват срещу войнолюбците в Брюксел, обслужващи ФАЩ!
  • 111 Уруш

    3 4 Отговор

    До коментар #95 от "България и българите мразят русия":

    Вярно е, няма как да не мразите руснаците. Те са ви отделили от родината майка Турция. Накарали са ви да говорите тяхния език, да пишете с руски букви и са ви излъгали, че сте славяни и че сте имали друга държава освен Турция. Но не се притеснявай, скоро нещата ще се уредят и пак ще сте роби, което ви е нормалното състояние.
  • 112 Име

    7 1 Отговор
    Великобритания дали е притеснена от руските имоти на нейна територия?! Смешници!
  • 113 Васко делчев

    6 3 Отговор
    И има защо. 90 %от българите симпатизират на Русия и ненавиждат сащ и ЕС, откъдето идва сатанизъм.... Ние сме православни както руснаците и това никой няма да промени, колкото и пари да се наливат в антируска пропаганда.... Вижте форумите в нета и си правете изводите за про и анти

    Коментиран от #118, #121

  • 114 От Столипиново

    3 1 Отговор

    До коментар #23 от "Русия е враг №1 на България ! 🇧🇬":

    Бате, ногу лъйш ба, бате! У имотната регистъра на Несебър пише - сичкото имот тама е 36702 - и от них 49 илядо руски? Малииии, Айшето умирга от срамотия ба, бате, лъйш бетер неги!
  • 115 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 116 Жоро

    5 3 Отговор

    До коментар #11 от "Чак така":

    Ти бил ли си в Бруксел това е едно голяма село като гледаш съседните държави
  • 117 Котев

    6 2 Отговор
    Май трябва да им изпратим цялото Възраждане и да видим кого и как ще заглушават. Ислямизираха цяла Европа и за тази сфера на влияние и имоти не споменават. Не е ли намеса във вътрешните работи на свободна уж държава организиране на вотове от страна на етническо верски организации в чужбина ? Радиостанции , видео обръщения от президенти до негови едноверци ,телевизионни предавания с политика и новини , нескончаеми сериали облъчващи определени групи и митарстващи религиозни пратеници по места ,какво е ?
  • 118 Жоро

    7 5 Отговор

    До коментар #113 от "Васко делчев":

    Българите обичат Русия заради тях нас ни има а запада подържаше турция а ако не беше дядо Иван сега ти и твоите деца щяхте да сте турци с българско съзнание

    Коментиран от #120

  • 119 До Васко Д.

    3 1 Отговор
    Не бе, глпчо, не ние сме православни като тях, а те като нас (дано схванеш разликата)! А относно Америка, и тя е населена основно с християни, като процентът на другите религии доколкото знам е много по-малък, отколкото в България и Русия ! Аман от пропагандисти!
  • 120 Гост

    4 1 Отговор

    До коментар #118 от "Жоро":

    Четеш ли со глупостите въобще ташкент ?

    Коментиран от #125

  • 121 русия е ислям

    7 7 Отговор

    До коментар #113 от "Васко делчев":

    90% симпатизират на Европа и мразят русия.От русия идва всичкия тероризъм и зло на този свят.Освен това русия е и най големия враг на България и най черното петно в историята ни.С запада ни свързва християнството,докато русия е символ на исляма и тероризма.
  • 122 До Жоро

    6 7 Отговор
    Абе глупак, това е редовната заучена фраза на такива като теб, че ако не била Русия, сега сме щели да говорим и пишем на турски ! Аз просто не намирам точната дума, с която да нарека такива извратени продажни душици като вас ! Абе..... вие чували ли сте случайно за българска азбука, за българско Възраждане, за килийки училища, за български хайдути и революционери, за Паисий, Раковски, Вазов, Левски, Ботев и т. н. !!!? На какъв език говореха и пишеха те, и в джамии ли се молеха????! Пфу, ....не мога да ви понасям !!!

    Коментиран от #124, #129

  • 123 На снимката

    5 3 Отговор
    Путин безумний сочи с пръста пак и вика "Търчете, тамо са пералните" !
  • 124 Мунзафер ага

    2 4 Отговор

    До коментар #122 от "До Жоро":

    Разбирам ,че много ти харесва османското присъствие,ако настоявате ще се върнем,все пак близо 600 години сме живяли заедно и задружно.
  • 125 Ами

    4 2 Отговор

    До коментар #120 от "Гост":

    Нат опорчени манн аффи на гости да ти дойдат гейzeрчее.
  • 126 Демократ

    8 4 Отговор

    До коментар #109 от "България и българите обичат русия":

    Никой няма право да говори от името на българския народ и България. Чугунените глави,които обичат Русия и мразят България да заминават за Москва. България има нужда от българи родолюбци.
  • 127 Тъпо соросоидче

    0 3 Отговор
    Аз съм притеснен че наш Ристо и наш Киро ще духат супата след изборите. Дългата ръка на Путин.
  • 128 ИМПЕРИАЛИСТ

    4 2 Отговор
    Бойко, Бойко, Бойко, това е спасението.....Цялата ни държавна структура е окупирана от руските агентурни\"спящи клетки\", единствено ген. Б. Борисов успя да пробие ограниченията с хитрост, защото го подцениха интелектуално него, а и БЪЛГАРСКИЯТ НАРОД е умен и мъдър. Освен това, честно казано имахме невероятен шанс с Горбачов и Елцин, а може би и Господ е Българин, че хватката се охлаби и бързо България пое глътка въздух....В българската политика през последните години, освен Бойко, доста други значими фигури са руски резиденти или агенти,.... нека не се заблуждаваме за размера на тази шпионска мрежа, изграждана тук в продължение на 2 (два) ВЕКА, НАРОДЕ????
  • 129 А ти

    0 0 Отговор

    До коментар #122 от "До Жоро":

    чувал ли си за кюрди, последния неосвободен народ от османците/турците?
  • 130 В. В. Путин

    0 4 Отговор

    До коментар #39 от "Демократ":

    Къв си ти бе, олиг о френ?

    Коментиран от #135

  • 131 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 132 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 133 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 134 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 135 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по държави: