Last news in Fakti

1 Декември, 2015 21:40 1 732 1

Екстрадация за българин от САЩ за банкови измами

  • екстрадация-
  • българин-
  • сащ-
  • банкови-
  • измами

Решението на съда може да се обжалва

Екстрадация за българин от САЩ за банкови измами - 1

По внесено искане от Окръжна прокуратура-Стара Загора, по повод молба на Департамента на правосъдието на САЩ, Окръжен съд-Стара Загора  допусна екстрадиция на Калоян Драгиев, на 31 г., гражданин на Република България и на САЩ. Той е обявен за издирване с червен бюлетин на Интерпол по обвинения за кражба на лични данни, банкова измама, използване на средства за неправомерен достъп, притежаване на средства за неправомерен достъп и др. 

„Изпратените документи от САЩ, сред които официална молба за екстрадиция, информация за самоличността на издирваното лице, копие от законовите разпоредби за престъпленията, копие от документа за привличане към наказателна отговорност – обвинителен акт на Районен федерален съд на САЩ, Източен район на Тенеси и Чатануга, са съобразени с изискванията на Договора за екстрадиция между правителствата на САЩ и Република България и ЗЕЕЗА. Те са преведени и са постъпили по дипломатически път с нота на посолството на САЩ. Официалната молба за екстрадиция е по отношение на лицето Крис Драгиев, чиято идентичност е установена с лицето Калоян Драгиев, и доказателствата за това са приложени в делото на Окръжен съд-Стара Загора. “, обясни Нейка Тенева, зам.-окръжен прокурор на гр. Стара Загора. 

Видно от обвинителния акт на Районен федерален съд на САЩ, Източен район на Тенеси и Чатануга Калоян Драгиев е обвинен за престъпления от раздел 18  от Федералния кодекс на САЩ, а именно – заговор за използване и притежаване на фалшифицирани устройства за достъп, измама по банков път, измама чрез устройство за достъп, кражба на самоличност, които са наказуеми с лишаване от свобода.

Допълнително в обвинителния акт се съдържат изявления за отнемане, уведомяващи Калоян Драгиев, за намерението на САЩ да търси конфискация на всяка собственост, според приходите, придобити в резултат на предявените престъпленията.

Решението на Окръжен съд-Стара Загора може да се обжалва или протестира пред Апелативен съд-Пловдив. 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 хехе

    0 0 Отговор
    "В разпределението на произшествията по основни причини най-висок дял продължават да заемат тези, настъпили поради нарушения на водачите – 5839 ПТП с 546 загинали и 7332 ранени. Основното нарушение е превишената и несъобразена скорост."

    В статистиката на МВР за 2014 броят ПТП, станали поради превишена скорост е точно 8, при над 2400 станали поради НЕСЪОБРАЗЕНА скорост.

    Това е неудобната за КАТ истина. И тъй като КАТ няма как да глобяват за НЕСЪОБРАЗЕНА скорост без да има ПТП, не си мърдат пръста да накарат хората да се научат да СЪОБРАЗЯВАТ скоростта.

    Основната теза на КАТ е, че превишената скорост е основна причина за ПТП, което видно от собствените им статистики просто не е вярно. Но пък е доста удобно за прибиране на рушвети.