Last news in Fakti

18 Януари, 2012 13:55 758 0

Ревизират Шуменската районна прокуратура

  • шумен-
  • прокуратура-
  • румен пенев

Проверката била планова, нямало връзка с арестувания Румен Пенев

Шуменската районна прокуратура проверява всички актове на районните прокурори, съобщи БНР. Проверката е планова, но след задържането на обвинителя Румен Пенев се налага неговите актове да бъдат разгледани по-сериозно, уточни окръжният прокурор Ася Петрова.

Ревизията е планова и трябва да се направи съобразно плана за дейността на Шуменската районна прокуратура. Това, че на прокурор Пенев беше повдигнато обвинение, наложи да се разшири предметът на тази ревизия и да се възложи и такава задача, подчерта тя. Определеният срок за това е два месеца, като задачата е възложена на трима магистрати от Окръжна прокуратура.

Прокурорът от Районна прокуратура Шумен Румен Пенев бе задържан на 13 януари с подкуп. Той бе обвинен за търговия с влияние.

На 16 януари състав на Софийски градски съд (СГС) наложи мярка за неотклонение "домашен арест" на прокурора. Съдът прие, че е налице обосновано подозрение Пенев да е извършил престъплението, за което е обвинен и това подозрение се извежда от събраните по делото доказателства.

Установено е, че обвиняемият Пенев е поискал 25 хиляди лева и е получил 21 хиляди лева, с цел да съдейства за прекратяване на воденото наказателно производство срещу адвокат Найден Николов от страна на друг прокурор от Районна прокуратура Шумен – Янко Железов.
 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА