Last news in Fakti

7 Февруари, 2012 13:37 2 213 0

Вдигат мъртвите животни от с. Бисер

  • бисер-
  • мзх-
  • животни
Вдигат мъртвите животни от с. Бисер - 1
Снимка: Петко Тенчев

Ветеринарните власти описват умрелите животни в с. Бисер, съобщават от пресцентъра на Министерството на земеделието и храните. По разпореждане на ресорния министър Мирослав Найденов  в с. Бисер са изпратени автомобили за извозване на умрели животни към Ветеринарната служба в Харманли. До момента ветеринарните власти са извадили около 120 животни – крави, телета, свине, овце, кози и магарета. Според ветеринарните служители ще са необходими още четири дни, за да бъдат открити измрелите животни. Всички собственици ще бъдат обезщетени, увери министър Найденов.  

Уведомени са всички износители на живи животни, временно да преустановят износа за Турция до нормализиране на обстановката на ГКПП „Капитан Андреево”.

Министерството на земеделието и храните организирало извозването на хранителни продукти за бедстващите хора в с. Бисер и Свиленград, както и селата Любеново, Родопи и Брягово, които са откъснати от другите населени места в района, поради повреди на пътища, водещи към тях. Създадена е организация населението в тези села да бъде снабдено с храни и други стоки от първа необходимост.

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА