Last news in Fakti

8 Февруари, 2012 10:23 1 260 1

Злоупотреби с помощите за пострадалите в Бисер

  • мирослав найденов-
  • бисер-
  • помощи

При разпределянето на помощите за пострадалите в село Бисер се е стигнало до злоупотреби. Хора, живеещи в незасегнатите части на селото, са взимали храна, дърва и фураж. Това обяви по БНТ земеделският министър Мирослав Найденов.

Проблемът дошъл от там, че ангажираните с разпределянето на помощите не познават хората от населеното място. Найденов добави, че за да се избегне това, е създаден комитет за раздаването им, в които има представители на всички махали. В момента дървата се давали от местния горски, които познава хората в селото.

Найденов призова живеещите в незасегнатите от бедствието части на селото да не злоупотребяват. Той добави, че е важно да има стройна организация, защото тези дни ще започнат доставките на бяла техника, за хората останали без покъщнина.

Днес сутринта екип от спасители с куче е започнал да издирва двамата изчезнали жители на Бисер. Те са се отправили към наводнената къща на възрастното семейство.

Според жена от Бисер, изчезналите са нейни братовчеди, които са продали апартамента си в София и са се преселили в селото. Към момента потвърдените жертви на наводнението са осем.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 съпричастен

    3 0 Отговор
    ТИПИЧНО ПО БЪЛГАРСКИ.КОЛКО ХОРИЦА ЩЕ СЕ ВЪЗПОЛЗВАТ,И ЩЕ СМЕНЯТ СТАРАТА ПЕЧКА С НОВА СТАРИЯ ХЛАДИЛНИК С НОВ СТАРИЯ ТЕЛ.С НОВ.ДА СА ЖИВИ И ЗДРАВИ ТОВА Е НАЙ-ВАЖНОТО,НО НЕКА СЕ НАУЧИМ ДА БЪДЕМ ЧЕСТНИ.ЛЕКА ПРЪСТ НА ЗАГИНАЛИТЕ.