Last news in Fakti

8 Февруари, 2012 15:23 971 0

ВСС: Необходим е дебат за кадровата политика в съдебната система

  • всс-
  • доклад-
  • дебат-
  • съдебна система
ВСС: Необходим е дебат за кадровата политика в съдебната система - 1
Снимка БГНЕС

ВСС възприема техническия доклад на ЕК от  8 февруари 2012 г. и отправените критики към съдебната система. Тепърва предстои да бъде направен задълбочен прочит и да се осмислят направените констатации. За оптималното решение на голяма част от повдигнатите в Доклада въпроси е необходимо по-интензивното мобилизиране на всички отговорни институции, включително представители на гражданското общество. ВСС смята за полезно по най- важните теми, свързани с кадровата политика в съдебната система, да се инициира широк обществен дебат. Важно е, обаче, в неговите рамки да се очертаят не просто общи тенденции, а да се чуят конкретни, ясни и категорични предложения по всички спорни въпроси.

Тук е мястото да отбележим, че голяма част от смятаните за проблемни области в правораздаването, не са част от съдържанието на доклада. Това е признание от страна на европейските ни партньори, че част от проблемите вече се смятат за преодолени.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА