Last news in Fakti

20 Февруари, 2012 13:42 1 093 2

ВМРО алармира за скандал с „Шеврон”

  • софия-
  • вмро-
  • алармира-
  • скандал-
  • "шеврон"-
  • 3 март
ВМРО алармира за скандал с „Шеврон” - 1
Посолството ни във Вашингтон

Логото на „Шеврон” стои на официална покана за прием на българското посолство в САЩ, по повод националния празник 3-ти март, алармираха от ВМРО. ВМРО е получило копие от поканата.


В поканата от посланик Елена Поптодорова, сред логата на други американски компании, на първо място е поставена именно „Шеврон”. Българското външно министерство трябва да отговори на въпроса допустимо ли е емблеми на компании да стоят редом с държавния герб.


Законите и дипломатическата практика са регламентирали ясно условията, при които чужди фирми могат да правят подаръци на официални представители на българската държава. Затова МВнР трябва бързо да отговори дали в този случай са спазени законът, протоколът и установената дипломатическа традиция.

Според ВМРО е недопустимо точно тази компания да спонсорира официална държавна проява – при положение, че върху нея тежат съмнения за лобистка намеса в политическия процес на България, заявяват от ВМРО.

МВнР трябва да отговори възможно ли е дипломатическо представителство да приема помощ от тази компания, а в същото време да защитава политиката на правителството в София.
На всичкото отгоре това се случва в дните, когато германският президент подаде оставка именно заради съмнения за връзка с частни компании, коментират още от ВМРО.

Поканата:


 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Малина

    0 0 Отговор
    Повече от ясно е, че тази сделка е овъртяна в бизнес и политически интереси. Явно е, че някой "високо отговорен" нашенец-"политик" точи пари от Шеврон с обещания за бъдещия им бизнес. Що не се заеме прокуратурата, та да се види кой с какви пари играе там? А от това явно спонсорство на комунистката Поптодорова и посолството ни става по-скоро ясно, че ползите за България от сондажите наистина може да са съмнителни.
  • 2 ...

    0 0 Отговор
    сондажите не само, че са съмнителни, ТЕ СА ПАГУБНИ ЗА ХОРАТА, ЗА ПРИРОДАТА, ... ЗА БЪЛГАРИЯ!!!

    Всички продажници политици са за концлагери и газови камери!!!
    За пари и майките си ще продадат...